Samos – Ikaria Experience, catamaran Vaar mee met de Catamaran

Griekenland zeilen catamaran

Zeilen op een catamaran in Griekenland vanuit Samos. Grieks eiland in het oosten van de Egeïsche Zee en de noordelijkste van de Dodekanesos. Een schitterende plek om je Griekse zeilvakantie te starten. Samos is een geliefde toeristische bestemming, zonder massatoerisme. Samos heeft heel veel te bieden, want behalve de prachtige groene natuur heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners. Het eiland is vooral bekend om de zoete Samoswijn, gemaakt van muskaatdruiven. Het eiland is goed per vliegtuig te bereiken en ideaal om met een catamaran te zeilen in Griekenland.

Op Samos ligt jullie catamaran met schipper Waldemar klaar om een fantastische zeilzwerftocht te maken naar de omliggende eilanden, zoals: Ikaria;
Het eiland Ikaria behoort tot één van de vijf ‘Blue zones’ op de wereld. Op dit eiland worden de mensen gemiddeld 10 jaar ouder dan in de rest van Europa. Dit is te danken aan hun mediterrane eet- en leef gewoontes. In het oosten van het eiland vind je de uit de oudheid bekende warmwaterbronnen. De natuur van het eiland is afwisselend met groene valleien en kale steile rotsen. Op Ikaria zijn veel dennenbossen en in het westen bevindt zich het bos ‘Randi’, één van de meest zeldzame, prehistorische, mediterrane bossen.
Vervolgens zeilen we naar Fourni, een archipel van 21 kleine eilandjes, waarvan er maar een paar bewoond zijn. Een tochtje naar het kleine Thymaina en het betoverende Keramidou moet door geen enkele bezoeker van Fournoi worden overgeslagen. Elk dorp op Fourni heeft zijn eigen karakter b.v. Chora, met zijn witgekalkte steegjes en zijn koffiehuizen op het plein waar de huizen trapsgewijs boven de haven staan. Of Kambi met zijn drie typisch Griekse molens. Als er tijd over is bezoeken we Chios.

Reisdata

Vanaf mei 2020 is de catamaran beschikbaar voor zeilvakanties. Je kunt boeken voor minimaal een week, maar langer kan ook. Voor een tweepersoons hut of als groep/gezin de hele boot (maximaal 7 pax). Als single kun je in een gedeelde hut boeken of tegen meerprijs van 150% in een hut voor jezelf.
Kijk naar het vaarschema. Wens je een andere vertrek- en/of aankomstdatum of wil je een langere reis maken? Neem dan even contact met ons op.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is exclusief de reis naar en van het schip en de boordkas.
  • De boordkas bestaat uit eten en drinken aan boord (schipper vrij), brandstof, haven- en/of ankergelden, de was en eindreiniging. De kosten zijn meestal ca. € 25,- p.p.p.d..
  • Begindatum is aankomstdag van de gasten. Meestal is aanvang reis de volgende dag.
  • Einddatum is vertrekdag van de gasten. Terugkomst in haven is meestal avond tevoren.
  • Vertrekgarantie bij minimaal twee gasten.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
SK18 29-09-2020 tot 06-10-2020
8 Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Catamaran

Lieve Waldemar, Wat was dit een geweldige vakantie! Bedankt dat jij mij hebt leren zeilen, dit had ik niet willen missen. De reis gaat nu...

Lieve Waldemar,
Wat was dit een geweldige vakantie!
Bedankt dat jij mij hebt leren zeilen, dit had ik niet willen missen.
De reis gaat nu pas echt beginnen voor jou!
Heel veel plezier en geniet van alle mooie eilanden in Griekenland.
Ik wil je enorm bedanken dat ik mee mocht op dit avontuur.
Je hebt twee lieve dochters en ik ben dankbaar dat Joni mijn vriendin is!
Ps: Je gaat het geweldig doen, dit staat op je lijf geschreven.
Denk aan mij als je nog iemand zoekt als kok voor de oversteek van de oceaan.
Liefs Romy Ruitenbeek

Romy
(23-07-2020 t/m 05-08-2020)
Wij hebben als gezin (5 personen) 10 dagen meegezeild op de Skiouros. We hebben eerder gezeild, maar nog nooit op een catamaran en nog nooit...

Wij hebben als gezin (5 personen) 10 dagen meegezeild op de Skiouros. We hebben eerder gezeild, maar nog nooit op een catamaran en nog nooit op zee, dus het was super leuk om dat een keer te kunnen ervaren. Na een paar dagen hadden we het aardig onder de knie en konden we steeds meer zelf zeilen. Waardoor we het zeilen echt goed hebben kunnen ervaren.
Het was heel leuk dat we de vrijheid hadden om zelf onze route uit te stippelen, daardoor werd het echt onze reis. We hebben heel erg genoten van de stille baaitjes, de mooie zonsondergangen, het intens blauwe water, het heerlijke weer en de (soms iets te) woeste zee.
De afgelopen 10 dagen waren stuk voor stuk super, maar we hebben een aantal hoogtepuntjes.
In de baai in Nisida Néra waren we het enige bootje en hebben we heerlijk kunnen snorkelen in helder blauw water. Ook is daar een pittoresk kerkje boven op de berg.
Een ander hoogtepunt is het eiland Makronisie Kasou waar we in een onderwater grot hebben gesnorkeld en van een 6 meter hoge klif zijn afgesprongen.
Schipper Waldemar, bedankt voor je gezelligheid en dat je ons hebt verwelkomd in je huis. Hopelijk hebben de volgende gasten net zo’n leuke reis als wij.

Sylvia en gezin
(09-08-2020 t/m 18-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog