Zeilvakantie Schotland & Noord Ierland Vaar mee met de Bavaria 50

Momenteel is deze zeilvakantie niet beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer deze zeilvakantie weer beschikbaar is, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Vanuit Oban in Schotland zeilen we met ons zeiljacht naar het Zuiden over de ‘Corryvreckan’, beroemd vanwege sterke stromingen en draaikolken (de schrijver George Orwell is hier bijna verdronken), maar gelukkig ook met mooie natuur en veel eilandjes. Waarschijnlijk overnachten we in Crinan, mits we door de zeesluis kunnen en anders gaan we daar voor anker. Bij het rustige kleine haventje van Crinan kunnen we een mooie wandeling maken langs het kanaal en door het bos.

Afhankelijk van de wind ankeren we ook bij het eiland Jura en het haventje van Port Ellen op het eiland Islay. Daarna steken we de ‘North Channel’ over tussen Schotland en Noord Ierland (Ulster). De exacte haven hangt af van de wind en het tij, maar waarschijnlijk zeilen we naar het sfeervolle haventje van Portrush met leuke pubs en uiteraard Ierse ‘live muziek’.

We zeilen verder langs de mooie Noord Ierse kust (niet voor niets decor in de serie ‘Game of Thrones’) naar het kleine Rhatlin island, waar we ook nog een mooie wandeling naar de vuurtoren kunnen maken. De Schotse koning Robert the Bruce heeft zich op Rhatlin island verstopt in 1307 toen hij Schotland moest ontvluchten voor de Engelse King Edward I “Longshanks”.

Ook Glenarm met een mooie boswandeling langs een riviertje en Carrickfergus staan op het programma. Carrickfergus heeft een mooi kasteel, waar de Nederlandse stadhouder Willem III (in Noord Ierland bekend als king Billy) in 1690 landde om succesvol de Engelse katholieke koning van zijn troon te stoten met de Glorious Revolution.

De laatste etappe naar de haven van Belfast is kort. We meren vlakbij het centrum af, waar de Titanic is gebouwd. We liggen dan ook naast het Titanic museum, leuk voor de liefhebber. In de middag kunnen we dan een ‘black cab’ tour maken langs de vele ‘Murals’ (politieke muurschilderingen) over de nog steeds sluimerende ‘Troubles’ tussen de Katholieken en de Protestantse unionisten, een erg indrukwekkende tour om de stad te leren kennen. Daarna gaan we uit eten bij één van de lekkerste pizzeria’s van de wereld en daarna lopen we natuurlijk het bruisende nachtleven van Belfast in, waar altijd gezellige pubs met live muziek zijn.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 9 en 31 mijl.

Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog