Z07: Schotland en Noord Ierland Vaar mee met de Bavaria 50

Op de zeilvakantie van Schotland naar Noord Ierland zeilen we vanuit Oban Zuid over de ‘Corryvreckan’. Beroemd vanwege sterke stromingen en draaikolken, maar ook met mooie natuur en veel eilandjes. Daarna varen we de zeesluis van Crinan binnen, waar we nog aan wal gaan voor een mooie wandeling. We blijven één nacht in het kanaal. De dag erna varen we verder door het Crinan Canal, ook wel Schotlands mooiste ‘short cut’ genoemd. Een kanaal met 15 kleine sluizen waar we maar net in passen en die we zelf mogen bedienen. Spectaculair en erg leuk om te doen, een bijzondere belevenis met een prachtig landschap. De volgende dag op deze zeilvakantie van Schotland naar Noord Ierland zeilen we weer open water op en via het mooie haventje Tarbert zeilen we door de Mull of Kintyre. Als het weer meewerkt gaan we voor anker bij het kleine eilandje Sanda. Ook staat het kleine pittoreske haventje Portpatrick op ons programma.
Als één na laatste haven kun je meezeilen naar Carrickfergus, leuk en met een mooi kasteel aan de haven. We eindigen deze zeilvakantie van Schotland naar Noord Ierland in het bruisende Belfast en daar kunt u ’s middags met de typisch Engelse ‘Black Cab’ een citytour langs de indrukwekkende ‘Murals’ maken, een aanrader. ’s Avonds gaan we uit eten bij één van de beste pizzeria’s van de wereld en daarna drinken we een pint in het gezellige uitgaansgebied van Belfast.
De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 9 en 39 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen BP 260,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z07 17-07-2021 tot 25-07-2021
9 € 959 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Bel Nautisail Scroll omhoog