Z02: Schotland Highlands en Caledonisch kanaal

Vanuit Peterhead, oost Schotland, ronden we Ratray head en zeilen we de Moray Firth in. Een desolaat gebied met visserijhavens, maar ook veel zeeleven. Met een beetje geluk zien we hier dolfijnen en misschien zelfs orka’s. De havens die we aanlopen hangen van het weer en getij af, maar het sfeervolle haventje van Whitehills zit er zeker bij.

Vervolgens zeilen we verder langs de kust en via een mooie ankerplek varen we het Caledonisch kanaal bij Inverness naar binnen. Het Caledonisch Kanaal is een schitterende vaarroute dwars door de Highlands. Een heel divers landschap met een magische sfeer door de continue veranderende lichtval en wolken. We zullen ook over Loch Ness zeilen, hoewel we niet kunnen garanderen dat we het monster zien. Afhankelijk van de wind gaan we op Loch Ness voor anker voor een bezoekje aan de ruïne van Urquhart Castle. Via Fort Augustus gaan we via verschillende sluizen omhoog en weer naar beneden. De sluizen zitten bijna allemaal kort achterelkaar, als een soort trap (Neptune’s stair case). Leuk en spectaculair. Tussen de sluizen is er ook ruimte om te kunnen zeilen en na het varen is er ook tijd voor mooie wandelingetjeslangs het kanaal.

Het landschap wordt elke dag spectaculairder, hoger en ruiger. Bij Fort William varen we de zee weer op, aan de Westkust van Schotland. Langs de hoogste berg van de U.K., de Ben Nevis. Na het Caledonisch Kanaal zoeken we waarschijnlijk ergens een ankerplekje op voor de nacht, met wederom prachtig uitzicht op de Schotse Highlands. De volgende dag zeilen we dan naar het gezellige en bekende plaatsje Tobermory op het eiland Mull, vol kleurige huisjes en leuke winkeltjes. De laatste dag zeilen we naar Oban, weer een mooie trip en ’s avonds gaan we uit eten om de zeilreis af te sluiten.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 15 en 49 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen BP 330,-. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog