Sint Maarten Sailing Experience

Vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten ga je, onder leiding van een ervaren schipper, de schitterende eilanden in de omgeving ontdekken! Naar Antigua, Nevis, St.Kitts, Statia en Saba, maar we bezoeken natuurlijk ook het mondaine St.Barths. Het Saint-Tropez van de Caribbean! We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean. Zeilervaring is niet vereist, enthousiasme en inzet wel.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan in overleg met de gasten aan boord worden aangepast
  • Zeilervaring is niet vereist. Wel verwachten we een enthousiaste inzet aan boord
Dag 1:
We varen vanaf Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. We maken kennis met elkaar en doen de inkopen voor de komende zeilreis. De avond gebruiken we voor de verdere kennismaking en bezoeken we een leuke bistro.
Dag 2:
We maken een mooie zeiltocht naar de baai van Grande Case. Dit historische vissersdorp heeft mooie West-Indische gebouwen, waarin galeries en gastronomische restaurants zijn gehuisvest. Je kunt hier heerlijk eten. Iedere dinsdagavond is hier "Les Mardis de Grand Case", een bijzonder evenement. Het Creoolse dorp is een sierlijke mix van oude Franse wereld en de nieuwe wereld van de Antillen. Anker aan het strand, zodat u kunt zwemmen of lekker luieren op het voordek en geniet van het uitzicht op de Pic Paradis berg in de verte.
Dag 3:
We nemen afscheid van Grande Case en varen naar Tintamarre. Dit vlakke, onbewoonde eiland, 3 km ten oosten van St. Martin, is bekend om haar 'geneeskrachtige' modder, waarmee men zich insmeert. Het schijnt een heilzame werking voor de huid te bieden. Na de lunch aan boord volgt een mooie zeiltocht naar Ile Fourchue, gelegen voor de kust van Saint Barthélemy. Kuddes wilde geiten zijn de meest voor de hand liggende inwoners op de met cactus overdekte rotsachtige heuvels van dit afgelegen eiland. Het heldere water nodigt uit voor snorkelen en een grote kans dat je hier samen met zeeschildpadden kunt zwemmen, want die worden hier vaak waargenomen. Op de top van een van de vijf toppen ontvouwt zich een schitterend panorama van de benedenwindse eilanden als de zon ondergaat. Als je het gebied in het voorjaar bezoekt dan heb je grote kans om walvissen te zien die naar het zuiden gaan.
Dag 4:
Slechts op korte afstand naar het zuiden tref je het Franse eiland St. Barth. Anker bij de Gustavia Harbor, een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht "Nonstop" duiken, dat zonk in een storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn "naaktrecreatie" stranden), en bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.
Dag 5:
Om optimaal te kunnen genieten van St. Barth blijven we hier een dagje liggen. Lekker shoppen, heerlijk eten of luieren op het strand.
Dag 6 en 7:
We vertrekken naar Barbuda en Antigua. Dit eiland is beroemd om zijn zeilverleden, zoals de Antigua race week en classic sailweek. Dat zorgt voor legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson's Dockyard. Daar vind je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld. Uiteraard gaan we een avond swingen op de berg Shirley's Heights op muziek van een steelband en met uitzicht naar Montserrat. Een fenomenale beleving.
Dag 8 en 9:
Vandaag een mooie zeiltocht (downwind) naar het vulkaaneiland NEVIS. Het eiland is herkenbaar aan de hoge berg, Mount Nevis, waarvan de top vrijwel altijd is gehuld in de wolken. Een ongerept eiland met prachtige zandstranden en een tropisch regenwoud.
Dag 10:
Vanaf NEVIS varen we naar ST.KITTS. Nevis en St. Kitts vormen één federatie. De eilanden liggen slechts 3 km van elkaar vandaan, dus dan heb je ruimschoots de tijd om het mooie vulkaaneiland te verkennen. Bezoek de Brimstone Hill Fortres, gelegen in het door UNESCO erkende culturele werelderfgoed National Park. Of maak een halfdaagse regenwoudtour over dit mooie eiland. Vanaf dit fort kun je St. Eustatius (Statia) zien liggen en vormde het een strategische plaats in de Caribbean.
Dag 11:
St. Eustatius (Statia) is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Het Statia National Marine Park bestrijkt het hele kustgebied. Het onderwaterpark is deels bedekt met koraal. Het krioelt er van de zeepaardjes, roggen, haaien en zeeschildpadden. Sint Eustatius bevindt zich op de trekroute van bultrugwalvissen. Het strand "Zeelandia" is een beschermd gebied voor zeeschildpadden. In het noorden van het eiland vind je een reeks bergen, restanten van 5 vulkanen en in het zuiden heeft zich een nieuwe vulkaan gevormd, The Quill.
Dag 12:
SABA wordt ook wel de "Unspoiled Queen" van de Caribbean genoemd. Een stijl uit zee oprijzende vulkaan, waarvan de top meestal in nevelen gehuld is. Het eiland heeft een rijk onderwaterleven en het is dan ook een genot om hier te kunnen duiken en snorkelen.
Dag 13:
Vandaag zeilen we terug naar St. Maarten, naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten. Dit is het centrum van het toerisme. Grote cruiseschepen "spuwen" hun gasten uit naar het eiland, waar zij de vele tientallen souvenirshops bezoeken. Een prima plaats dus om wat te shoppen of bezoek een van de vele casino´s of piano bars in de stad. Later op de dag kun je doorvaren naar de Simpson Bay waar veel bars en disco´s zijn. Beleef een opwindende avond op het Nederlandse deel van St. Maarten.
Dag 14:
Vandaag zeilen we terug van Philipsburg naar Marigot, de hoofdstad van het Franse deel van St. Maarten.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog