St. Maarten – BVI – Sailing Experience

SINT MAARTEN – BVI EXPERIENCE!

Unieke zeilvakantie vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten naar en door de Britse Maagden Eilanden. Meezeilen met een ervaren schipper! We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean.
Na een dagje inslingeren maken we de oversteek naar Road Town op het eiland Tortola op de Britse Maagden Eilanden. Dit vraagt wel enige ervaring van de zeilers/sters.

Belangrijk om te weten

  • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan door de schipper in overleg met de gasten aan boord worden aangepast;
  • Vertrek- en aankomsthaven Marigot bay, Sint Maarten;
  • Zeilervaring is niet echt vereist.
Dag 1
Welkom in marina Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. We maken kennis met elkaar en doen de inkopen voor de komende zeilreis. De avond gebruiken we voor de verdere kennismaking en bezoeken we een leuke bistro.
Dag 2 en 3
We vertrekken vanaf de Fort Louis Marina aan de Marigot bay in westelijke richting voor een tocht van ca. 90NM naar de Britse Maagden Eilanden, the British Virgin Islands. Dit wordt een nachtje doorzeilen met wachtlopen. Als we aankomen in Road Town op het eiland Tortola hebben we even de tijd om de stad en het eiland te verkennen.
Dag 4
De baai op Norman Island is de perfecte ankerplaats om naar toe te gaan. Na een korte tocht over het Sir Francis Drake-kanaal vaart u langs Pelican Island, rechtstreeks de beschermde ankerplaats in om uw eerste overnachtingsplaats te pakken. In de baai heeft u een goede eerste nachtstop, omdat het goed beschermd is, veel ligplaatsen heeft, je er goed kunt snorkelen en er een leuk restaurant is genaamd "Pirates". Zodra je veilig bent ge-ankerd, spring je in de rubberboot en ga je naar de grotten. De natuurlijke grotten zijn een uitdaging om te verkennen en het wemelt er van het zeeleven. Na terugkomst op de boot, lekker douchen en ga je aan wal voor het avondeten. "Pirates" is een levendige, gezinsgerichte strandbar en restaurant. Een geweldige plek voor een informeel sit-down diner en heerlijke "sundowners".
Dag 5
Na het wakker worden ga je direct op de motor naar de Indians. De afstand is te kort om de zeilen op te zetten. Meer af aan een National Park mooring boei en geniet van ontbijt aan boord. Na het ontbijt kunt u een beetje ontspannen, genieten van de spectaculaire rotsformaties. U kunt snorkelen over de weelderige koralen en sponzen die contrasteren met de rotsachtige richels en steile wanden. Vaar naar Great Harbour, Peter Island, waar de beroemde Willy T voor anker ligt. Pak een ligplaats voor de nacht en ga op pad voor een levendig feest. De Willy-T is de beroemde drijvende bar en het restaurant en heeft jaren geleden naam gemaakt toen ze een gratis T-shirt aanboden aan iedereen die naakt van het bovendek sprong. Gezondheid en veiligheid kwamen tussenbeide om dit ritueel te voorkomen, maar het heeft nog steeds de reputatie leuk en lawaaierig te zijn. Het is niet voor iedereen, maar als je op zoek bent om te feesten en een goede tijd hebt, is dit een must.
Dag 6
Na het ontbijt vaart u naar het wrak van THE RHONE, gezonken in 1867, vlak bij Salt Island voor een prachtige ochtendduik of snorkel. Maak aan het begin van de middag gebruik van COOPER ISLAND en pak je overnachtingsplaats in Manchioneel Bay. Zwem naar Cistern Point voor meer snorkelen of ontspan gewoon op het strand of bij de bar van de Cooper Island Beach Club. Er is een strikt 'geen verankering'-beleid van kracht op Cooper Island, vanwege het overvloedige schildpaddengras op de bodem. Dineer aan wal in het restaurant of op uw boot.
Dag 7
Start vroeg en volg het Sir Francis Drake Channel naar THE BATHS aan de zuidkant van VIRGIN GORDA. Zoek een ligplaats en snorkel, zwem of ga met de bijboot naar het strand. Let wel op het vlaggenstelsel op het strand als de wind uit het noorden toeneemt. Je kunt de hele dag doorbrengen met het verkennen van de tunnels, grotten en kristalheldere plassen door het doolhof van massieve rotsblokken die hier al miljoenen jaren rusten. Sommige mensen noemen dit het achtste wereldwonder! Geniet van een kleine lunch aan boord voordat je terugkeert over het kanaal richting Marina Cay. U kunt aan land gaan voor zonsondergang en een ontspannend diner. Een andere optie is om te verblijven op Scrub Island in de jachthaven van het resort en te genieten van hun fantastische zwembad met 2 verdiepingen en restaurants.
Dag 8
Op naar NORTH SOUND, Virgin Gorda waar je voor elk wat wils vindt. Onderbreek uw zeiltocht met een stop bij de Dogs, een cluster van drie kleine eilandjes, alle nationale parken, met uitstekende snorkel en duikmogelijkheden. Na de lunch ga je naar North Sound. Zorg ervoor dat je de goed gemarkeerde noordingang gebruikt en niet de kortere weg naast Mosquito Island. LEVERICK BAY heeft een schoonheidssalon en een massagesalon, een klein zwembad, een restaurant, een strandbar en ook een geweldige winkel om boodscahppen te doen.
Dag 9
Als het weer het toelaat, vaar je 's ochtends vroeg naar Anegada (vertrek om 9.00 uur!), Wat een gemakkelijke 2-3 uur durende reis is van de North Sound vanwege de Noordenwind. Er is slechts één ankerplaats en zorg ervoor dat u tussen de rode en groene toegangsmarkeringen gaat. Neem een taxi of huur een auto voor een dag om Loblolly Bay, Cows Wreck en Anegada Beach Club te bezoeken. Afgezien van de prachtige witte stranden, zou je ook de flamingo's, rotsleguanen en zeldzame plantensoorten zoals lavendel willen zien. Het fantastische buitenrif, Horseshoe Reef, is rijk aan zeeleven en perfect om te snorkelen of duiken en bezaaid met scheepswrakken. Anegada is de meest schilderachtige watersportplaats in de regio, vooral voor kiteboarders en paddleboarders. En voor het diner….? Kreeft natuurlijk!
Dag 10
Vandaag zeilen we terug naar St. Maarten, naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten. Dit is het centrum van het toerisme. Grote cruiseschepen "spuwen" hun gasten uit naar het eiland, waar zij de vele tientallen souvenirshops bezoeken. Een prima plaats dus om wat te shoppen of bezoek een van de vele casino´s of piano bars in de stad. Later op de dag kun je doorvaren naar de Simpson Bay waar veel bars en disco´s zijn. Beleef een opwindende avond op het Nederlandse deel van St. Maarten.
Dag 11
Vandaag zeilen we terug van Simpsom Bay naar Marigot Bay en meren we weer af in Fort Louis Marina.
Dag 12
Nog een laatste duik in het heerlijke water en een goed ontbijt aan dek en dan is het tijd om vaarwel te zeggen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog