St. Maarten – BVI Vaar mee met de Hanse 470

SINT MAARTEN – BVI EXPERIENCE!

Unieke zeilvakantie vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten. Na een dagje inslingeren maken we de oversteek naar Road Town op het eiland Tortola op de Britse Maagden Eilanden. Dit vraagt wel enige ervaring van de zeilers/sters. Samen met een ervaren schipper maak je de oversteek! We gaan actief zeilen, maar we hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean. Enige zeilervaring is vereist.

Belangrijk om te weten

  • Bovenstaand reisprogramma is indicatief en kan door de schipper in overleg met de gasten aan boord worden aangepast;
  • Vertrek- en aankomsthaven Marigot bay, Sint Maarten;
  • Zeilervaring is vereist. Ook verwachten we een enthousiaste inzet aan boord;
  • Aantal deelnemers 4
Dag 1
Welkom in marina Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. We maken kennis met elkaar en doen de inkopen voor de komende zeilreis. De avond gebruiken we voor de verdere kennismaking en bezoeken we een leuke bistro.
Dag 2 en 3
We vertrekken vanaf de Fort Louis Marina aan de Marigot bay in westelijke richting voor een tocht van ca. 90NM naar de Britse Maagden Eilanden, the British Virging Islands. Dit wordt een nachtje doorzeilen met wachtlopen. Als we aankomen in Road Town op het eiland Tortola hebben we even de tijd om de stad en het eiland te verkennen.
Dag 4
De baai op Norman Island is de perfecte ankerplaats om naar toe te gaan. Na een korte tocht over het Sir Francis Drake-kanaal vaart u langs Pelican Island, rechtstreeks de beschermde ankerplaats in om uw eerste overnachtingsplaats te pakken. In de baai heeft u een goede eerste nachtstop, omdat het goed beschermd is, veel ligplaatsen heeft, je er goed kunt snorkelen en er een leuk restaurant is genaamd "Pirates". Zodra je veilig bent ge-ankerd, spring je in de rubberboot en ga je naar de grotten. De natuurlijke grotten zijn een uitdaging om te verkennen en het wemelt er van het zeeleven. Na terugkomst op de boot, lekker douchen en ga je aan wal voor het avondeten. "Pirates" is een levendige, gezinsgerichte strandbar en restaurant. Een geweldige plek voor een informeel sit-down diner en heerlijke "sundowners".
Dag 5
Na het wakker worden ga je direct op de motor naar de Indians. De afstand is te kort om de zeilen op te zetten. Meer af aan een National Park mooring boei en geniet van ontbijt aan boord. Na het ontbijt kunt u een beetje ontspannen, genieten van de spectaculaire rotsformaties. U kunt snorkelen over de weelderige koralen en sponzen die contrasteren met de rotsachtige richels en steile wanden. Vaar naar Great Harbour, Peter Island, waar de beroemde Willy T voor anker ligt. Pak een ligplaats voor de nacht en ga op pad voor een levendig feest. De Willy-T is de beroemde drijvende bar en het restaurant en heeft jaren geleden naam gemaakt toen ze een gratis T-shirt aanboden aan iedereen die naakt van het bovendek sprong. Gezondheid en veiligheid kwamen tussenbeide om dit ritueel te voorkomen, maar het heeft nog steeds de reputatie leuk en lawaaierig te zijn. Het is niet voor iedereen, maar als je op zoek bent om te feesten en een goede tijd hebt, is dit een must.
Dag 6
Na het ontbijt vaart u naar het wrak van THE RHONE, gezonken in 1867, vlak bij Salt Island voor een prachtige ochtendduik of snorkel. Maak aan het begin van de middag gebruik van COOPER ISLAND en pak je overnachtingsplaats in Manchioneel Bay. Zwem naar Cistern Point voor meer snorkelen of ontspan gewoon op het strand of bij de bar van de Cooper Island Beach Club. Er is een strikt 'geen verankering'-beleid van kracht op Cooper Island, vanwege het overvloedige schildpaddengras op de bodem. Dineer aan wal in het restaurant of op uw boot.
Dag 7
Start vroeg en volg het Sir Francis Drake Channel naar THE BATHS aan de zuidkant van VIRGIN GORDA. Zoek een ligplaats en snorkel, zwem of ga met de bijboot naar het strand. Let wel op het vlaggenstelsel op het strand als de wind uit het noorden toeneemt. Je kunt de hele dag doorbrengen met het verkennen van de tunnels, grotten en kristalheldere plassen door het doolhof van massieve rotsblokken die hier al miljoenen jaren rusten. Sommige mensen noemen dit het achtste wereldwonder! Geniet van een kleine lunch aan boord voordat je terugkeert over het kanaal richting Marina Cay. U kunt aan land gaan voor zonsondergang en een ontspannend diner. Een andere optie is om te verblijven op Scrub Island in de jachthaven van het resort en te genieten van hun fantastische zwembad met 2 verdiepingen en restaurants.
Dag 8
Op naar NORTH SOUND, Virgin Gorda waar je voor elk wat wils vindt. Onderbreek uw zeiltocht met een stop bij de Dogs, een cluster van drie kleine eilandjes, alle nationale parken, met uitstekende snorkel en duikmogelijkheden. Na de lunch ga je naar North Sound. Zorg ervoor dat je de goed gemarkeerde noordingang gebruikt en niet de kortere weg naast Mosquito Island. LEVERICK BAY heeft een schoonheidssalon en een massagesalon, een klein zwembad, een restaurant, een strandbar en ook een geweldige winkel om boodscahppen te doen.
Dag 9
Als het weer het toelaat, vaar je 's ochtends vroeg naar Anegada (vertrek om 9.00 uur!), Wat een gemakkelijke 2-3 uur durende reis is van de North Sound vanwege de Noordenwind. Er is slechts één ankerplaats en zorg ervoor dat u tussen de rode en groene toegangsmarkeringen gaat. Neem een taxi of huur een auto voor een dag om Loblolly Bay, Cows Wreck en Anegada Beach Club te bezoeken. Afgezien van de prachtige witte stranden, zou je ook de flamingo's, rotsleguanen en zeldzame plantensoorten zoals lavendel willen zien. Het fantastische buitenrif, Horseshoe Reef, is rijk aan zeeleven en perfect om te snorkelen of duiken en bezaaid met scheepswrakken. Anegada is de meest schilderachtige watersportplaats in de regio, vooral voor kiteboarders en paddleboarders. En voor het diner….? Kreeft natuurlijk!
Dag 10
Vandaag zeilen we terug naar St. Maarten, naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten. Dit is het centrum van het toerisme. Grote cruiseschepen "spuwen" hun gasten uit naar het eiland, waar zij de vele tientallen souvenirshops bezoeken. Een prima plaats dus om wat te shoppen of bezoek een van de vele casino´s of piano bars in de stad. Later op de dag kun je doorvaren naar de Simpson Bay waar veel bars en disco´s zijn. Beleef een opwindende avond op het Nederlandse deel van St. Maarten.
Dag 11
Vandaag zeilen we terug van Simpsom Bay naar Marigot Bay en meren we weer af in Fort Louis Marina.
Dag 12
Nog een laatste duik in het heerlijke water en een goed ontbijt aan dek en dan is het tijd om vaarwel te zeggen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
NB22 24-01-2021 tot 04-02-2021
12 € 1.295 Ja (4) info
NB24 21-02-2021 tot 04-03-2021
12 € 1.295 Ja (4) info
NB26 21-03-2021 tot 01-04-2021
12 € 1.295 Ja (4) info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Hanse 470

Ik wil graag een review schrijven over mijn zeilvakantie: Samen met 2 vriendinnen heb ik enorm genoten van de heerlijke zeilvakantie in Turkije. De Hanse...

Ik wil graag een review schrijven over mijn zeilvakantie:
Samen met 2 vriendinnen heb ik enorm genoten van de heerlijke zeilvakantie in Turkije. De Hanse 470 is een prachtig mooi schip, met vriendelijke schipper Dick. Hij is enorm gastvrij, elke morgen kregen we heerlijke koffie en verse jus. Zijn schip was een week lang “ons schip”. Tijdens deze week hebben we veel zelf mogen zeilen, aanleggen, reven, motoren, ankeren, etc. We hebben idyllische baaitjes bezocht, leuke haventjes, bij heerlijke Turkse restaurantjes gegeten, maar ook heerlijk gerelaxt op het dek. De schipper wilde ons veel leren en je kon zien dat niet alleen wij maar ook de schipper ervan genoot.
Al met al een hele geslaagde zeilvakantie die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mirjam
(05-06-2018 t/m )
Een fantastische zeilvakantie langs de prachtige Turkse Kust vanuit Marmaris. Samen met de schipper en zijn Turkse vriendin voelde het als een vakantie met vrienden....

Een fantastische zeilvakantie langs de prachtige Turkse Kust vanuit Marmaris.
Samen met de schipper en zijn Turkse vriendin voelde het als een vakantie met vrienden. Dick is een zeer relaxte en kundige schipper die zijn schip als het ware aan je toevertrouwt. Prachtig schip, van alle gemakken voorzien, veel zelf gezeild. Prachtige kust, ankerplaatsen en haventjes. En niet te vergeten, heerlijk gegeten (ge-bbqt op schip)en aan de wal. Echt een aanrader als je van zon, zee, zeilen en gezelligheid houdt.

Liesbeth en Albert
(09-06-2018 t/m 16-06-2018)
2 weken op de Hanse 470 was te kort, het was zo’n fijne vakantie. Dick is een fantastische Kapitein met veel ervaring en heel veel...

2 weken op de Hanse 470 was te kort, het was zo’n fijne vakantie.
Dick is een fantastische Kapitein met veel ervaring en heel veel geduld. Je leert zoveel van hem zonder het te beseffen. Sema zorgde voor super lekkere gerechten. Het was topgezelschap!!! Een echte aanrader. Nogmaals dank x

Naomi
(29-01-2018 t/m 13-07-2018)
Van 24/7 tot 31/7 heb ik meegevaren met schipper Dick op de Hanse 470 langs de Turkse kust. Een fantastische reis met vele hoogtepunten! Van...

Van 24/7 tot 31/7 heb ik meegevaren met schipper Dick op de Hanse 470 langs de Turkse kust.
Een fantastische reis met vele hoogtepunten! Van overnachten, zwemmen en bbq-en onder de volle maan in prachtige stille baaitjes met azuurblauwe zee tot de levendige vismarkt in Fetiye. En natuurlijk niet te vergeten: iedere dag heerlijk zeilen! Dick is een vrolijke en ervaren zeiler die je alle gelegenheid geeft om zelf ervaring op te doen met zeilen, ankeren en aanmeren. Daarnaast is hij een geweldige gastheer die alle moeite doet om zijn gasten zich welkom te laten voelen op zijn mooie schip. Iedere ochtend een heerlijk kopje koffie met een glas versgeperste jus d´orange en een borreluurtje aan het eind van de dag. Een paar kleine voorbeelden die de sfeer aan boord weergeven. Ik heb een onvergetelijke trip gehad (zeker voor herhaling vatbaar) en beveel meezeilen met Dick op de Hanse 470 dan ook van harte aan!

Hallo Ben, Dank voor het bericht ik heb een review ingevuld. Nu heb ik jou daar niet in genoemd, maar ik waardeer jouw dienstverlening ook bijzonder. Fijn dat je meedenkt en met creatieve oplossingen komt (in mijn geval, maar volgens mij geldt dat voor meer mensen) en ook fijn dat je tussentijds bij de schipper checkt of de gasten het naar hun zin hebben. Het zijn dat soort “details” die jouw dienstverlening net even dat beetje meer geven. Dank dus!

Karlijn
(24-07-2018 t/m 31-07-2018)
Hallo Dick (en Ben), het heeft even geduurd maar hier dan mijn terugblik. Met Dick als schipper en Dick als gastheer heb ik samen met...

Hallo Dick (en Ben), het heeft even geduurd maar hier dan mijn terugblik.
Met Dick als schipper en Dick als gastheer heb ik samen met lieftallige dame Karlijn (lees haar review) een relaxte meezeilvakantie gehad. Door zijn kennis van het Turks was Dick ook een geweldige gids. Het was een last minute boeking, maar speciaal voor mij hebben Dick en Ben de reis nog mogelijk gemaakt. En ook nog gezorgd voor gezelschap, dat ik als single zeer gewaardeerd heb. Het was op Dick’s ‘bootje’ ook prima slapen dankzij de ventilator. Lekker rommelig ook op de boot , hoewel alles toch zijn plekje moet hebben. Kastjes goed dicht bij windkracht 9 tijdens het zeilen, want voor je het weet moet je een nieuwe toaster aanschaffen. ’s Morgens goed wakker worden door een duik in het heldere zeewater, lekker ontbijtje en dan elke dag weer het ruime sop op. Je mag echt (mee)zeilen, hoewel Dick goed de touwtjes in handen heeft. Als je ervoor zorgt goed van activiteiten op de hoogte te zijn kun je ook nog op avontuur, bijv paragliding. Samen kun je dat afspreken. Lekker zwemmen in de baaien, langs de stranden of in de haventjes. Goed opletten op de rond je zwemmende haaien, orka´s etc. Als je goed kan koken mag je het diner organiseren, maar langs de kust kun je her en der ook heerlijk voor je laten zorgen (Turks smaakt prima) En kok Dick weet ook wel hoe je lekker eet. Ik heb genoten van alle dagen ( nachten ook), heb er hele fijne herinneren aan en vond het toch ook wel fantastisch zo nu en dan het gevoel te hebben dat het bootje aan mijn stuurmanskunst was overgeleverd. Karlijn bedankt voor je gezelschap. En Dick, ook jij niet in de laatste plaats dank je wel en ik hoop binnenkort te kunnen horen dat je Suriname heelhuids bent binnengevaren. Je leest dit stukje neem ik aan met het grote gevoel voor humor, zoals ik je heb leren kennen. Het ga je goed en hopelijk ook met alle gasten tijdens alle nieuwe charters. Daar heb ik alle vertrouwen in. Maar wie ben ik nou….

Ruud
(24-07-2018 t/m 31-07-2018)
11 dagen zeilen in Turkije en Griekenland. Een echte belevenis. De kennis en leuke verhalen van Dick zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt....

11 dagen zeilen in Turkije en Griekenland. Een echte belevenis.
De kennis en leuke verhalen van Dick zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Echte zeilervaring hadden we niet, maar vanaf het eerste moment heeft Dick ons veel geleerd. Elke dag is weer anders met nieuwe uitdagingen. Je verveelt je nooit. Wij kijken terug op een super relaxte vakantie. Bedankt Dick en Ben.

Sjoerd, Jolanda, Lieke en Freeke
(03-08-2018 t/m 13-08-2018)
De reis met de Hanse 470 was geweldig. De boot is van alles voorzien en je voelt je snel thuis. Ik was in het verleden...

De reis met de Hanse 470 was geweldig.
De boot is van alles voorzien en je voelt je snel thuis. Ik was in het verleden op de zeilboot geweest, alleen had ik nooit actief meegezeild. Op deze reis heb ik veel geleerd. verder de route vanuit Malta naar Sardinië is heel mooie. Twee dagen op de zee varen geeft je ook een onvergetelijk ervaring.
Ik zou deze reis aan iedereen aanraden!

Faranak
(26-08-2018 t/m 08-09-2018)
Het was een geweldige ervaring om met Dick Zuiderhoek mee te mogen varen. Dit vanwege Dick zelf als ook zijn boot de Hanse 470. Dick...

Het was een geweldige ervaring om met Dick Zuiderhoek mee te mogen varen.
Dit vanwege Dick zelf als ook zijn boot de Hanse 470. Dick is een gezellige en goede schipper die veel kennis van zeilen heeft en er voor ieder aan boord iets leuks van maakt. (Zowel actieve als passieve deelnemers) De Hanse 470 heeft alles aan boord wat je nodig hebt om lekker te kunnen zeilen. Doordat Dick het zeilen aan de opstappers overlaat maar wel daar waar nodig aanwijzingen geeft kan je lekker ervaring opdoen.
Deze ervaring zal mij lang bijblijven en neem ik mee op mijn volgende reis. Ik ga zeker nog een keer mee met Dick waar ook op de wereld.
Ik kan deze reis/boot en schipper aanraden.
Ook het goede contact en begeleiding van Nautisail (Ben) dragen bij aan een goed gevoel. Vr.gr. Frank

Frank
(06-11-2018 t/m 17-11-2018)
Zeilen met Dick op de Hanse 470 is net dat tikkeltje anders. Dick doet je direct thuis voelen op zijn boot, die er fantantisch uitziet...

Zeilen met Dick op de Hanse 470 is net dat tikkeltje anders.
Dick doet je direct thuis voelen op zijn boot, die er fantantisch uitziet en ook zeer goed zeilt. Dick laat de Hanse 470 over aan zijn gasten, die er met volle teugen van genieten, hij houdt steeds wel een oogje op de zaak, zodat er geen rampen gebeuren. Aan het geven van de benodigde uitleg en het delen van ervaring heeft Dick zeker geen broertje dood. Er is echter een raar kantje aan de boot, er wordt op regelmatige basis allerlei dingen gestolen, wat helemaal geen ramp is daar deze na korte of iets langere tijd toch weer opduiken. Over de service kunnen we helemaal niet klagen, zelfs met mijn handicap (man) werd er koffie op bed geserveerd.
Dick hartelijk bedankt voor een onvergetelijke vakantie.
Tenslotte willen we ook Ben (NautiSail) bedanken voor de voortreffelijke service!

Carl & Karine
(06-11-2018 t/m 18-11-2018)
Mijn New Breeze ervaring was ronduit fantastisch! Ik prijs me gelukkig dat ik deze reis heb kunnen meemaken en kan het iedereen -die van avontuur...

Mijn New Breeze ervaring was ronduit fantastisch! Ik prijs me gelukkig dat ik deze reis heb kunnen meemaken en kan het iedereen -die van avontuur houdt- aanbevelen!
De ontvangst in Martinique was bijzonder hartelijk, ondanks het feit dat ik pas een dag later aan boord kon komen (vliegtuig gemist).
Vanaf het begin klikte het uitstekend met de mede opstapper Thomas en Dick zorgt voor een zeer prettige en relaxte sfeer.
S’ochtends wordt na een paar stevige bakken koffie het plan voor de dag gezamenlijk gemaakt.
We hebben meerdere plaatsen en baaien van Martinique kunnen aandoen en van het Caraibische Carnaval kunnen genieten, alvorens met de grote gen-aker naar Dominica te zeilen. De hoogtepunten aldaar waren het bezoek aan (en in!) verschillende watervallen en de tocht op Indian River; wij kregen de indruk dat Dominica het meest authentieke eiland van de Caraiben is. Machtig mooi was de ervaring dat een familie dolfijnen wel 15 minuten met de boeggolf bleven spelen zodat we hele mooie opnamen konden maken. Op weg naar Guadeloupe werden ook de luxueuze Iles des Saintes aangedaan en konden we een feestelijke laatste avond vieren op het mooie eiland Marie Galante. De hartelijkheid van de mensen en het proeven van de verschillende soorten lokaal gestookte rum, zal ik nooit vergeten.
Dick blijkt niet alleen een zeer ervaren zeiler en leermeester te zijn; hij heeft ons ook meerdere malen en geweldig lekker diner weten voor te zetten. Toen we eenmaal de vallen, schoten, lieren en ook de navigatie onder de knie kregen, werd het zeilen en ankeren volledig aan ons overgelaten. Geweldig dat Dick ons zoveel vertrouwen heeft geschonken; er waren vaak smalle doorgangen en riffen met overslaande golven op slechts een paar mijl afstand!

Rob -Hanse 470
(22-02-2020 t/m 04-03-2020)
Samen met medeopstapper Rob, zijn we met schipper Dick van Martinique via Dominica naar Guadeloupe gevaren. Dick is een zeer ervaren schipper met vele jaren...

Samen met medeopstapper Rob, zijn we met schipper Dick van Martinique via Dominica naar Guadeloupe gevaren.
Dick is een zeer ervaren schipper met vele jaren en nautische mijlen onder de riem. Hij heeft echter nog steeds een aanstekelijk enthousiasme voor het zeilen en het ontdekken van nieuwe plekken onderweg behouden wat de reis tot een leuke ontdekkingstocht maakte. Vanaf het allereerste begin geeft Dick je veel vertrouwen en laat hij je de boot manoeuvreren en zeilen en geeft bovendien zeer duidelijk uitleg over zaken die je nog wil leren. Ik heb dan ook veel geleerd en het gevoel echt gezeild te hebben op deze vakantie. Maar haast nog belangrijker dan de zeilervaring is de sfeer aan boord. Dick is uitermate gastvrij en al snel voelde het alsof we met drie vrienden aan het zeilen waren. We deden dan ook alles volledig gezamenlijk aan boord en besloten ook samen wat we gingen doen. Het was een fantastische ervaring en een absolute aanrader voor wie een avontuurlijke en gezellige zeilvakantie wil beleven.

Thomas
(22-02-2020 t/m 04-03-2020)
Ik wil Dick bedanken voor zijn gastvrijheid en grote deskundigheid tijdens onze zeiltocht vanaf Guadeloupe. De “New Breeze” is een fantastisch zeilend, snel schip. We...

Ik wil Dick bedanken voor zijn gastvrijheid en grote deskundigheid tijdens onze zeiltocht vanaf Guadeloupe. De “New Breeze” is een fantastisch zeilend, snel schip.
We maakten de oversteek naar Montserrat, waar we een taxirit maakten over het eiland, naar de voormalige hoofdstad Plymouth, die door een zware vulkaanuitbarsting in 1995-1996 grotendeels verwoest is. Ook de baai van een der Iles des Saintes was prachtig, met een ankerplaats in rustig vaarwater. Daarna in dagetappes naar Marie-Galante(rumstokerij) en Dominica ( beroemde waterval in veel natuurschoon). In de baai van Portsmouth zagen we walvissen zwemmen naast de boot. Dick maakt de meest lekkere maaltijden of we aten aan de wal. We zwommen in heerlijk water. Dan al weer ons afscheid en vlucht terug via Parijs.
Dick en Karlijn bedankt.

Klaas
(06-03-2020 t/m 18-03-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog