St. Maarten – Guadeloupe

Je reis begint op het altijd bruisende Sint Maarten. Vanaf het vliegveld Prinses Juliana, een verkeersknooppunt in de Noordelijke Caribbean neem je de taxi naar Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistro’s en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. Ter afsluiting van deze heerlijke zeilreis gaan we in de avond naar een leuke bistro voor het afscheidsdiner.
Na het ontbijt varen we rustig naar Grand Case en leggen we aan bij het (onbewoonde) eiland Tintamarre, waar bezoekers zich kunnen insmeren met de heilzame modder en zich daarvan in zee kan ontdoen.

Vervolgens zetten we de koers uit naar het mondaine eiland Saint-Barthélemy, waar we ankeren bij Gustavia Harbor. Een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht “Nonstop” duiken, dat zonk in een zware storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn “naaktrecreatie” stranden). En bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.

De volgende bestemming is Antigua en mochen we daar tijd voor hebben bezoeken we ook het eiland Barbuda.
Het eiland Antigua is beroemd om zijn zeilverleden, zoals de Antigua race week en classic sailweek. Dat zorgt voor legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson’s Dockyard. Daar vind je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld. Uiteraard gaan we een avond swingen op de berg Shirley’s Heights op muziek van een steelband en met uitzicht naar Montserrat. Een fenomenale beleving.

Het eiland Guadeloupe is de bestemming voor deze reis. Vanaf het vliegveld Pointe á Pitre kun je met het vliegtuig weer richting Europa. KLM/AirFrance is je partner.

We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen maar we kunnen de boot perfect met ons twee aan (en indien nodig zelfs alleen). We delen met veel plezier onze kennis en ervaring. Gasten met ervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. Wij houden wel een oogje in het zeil.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog