Tenerife Sailing Experience Vaar mee met de Ben. Océanis 473

Zeilzwerftocht

De Tenerife Sailing Experience is een avontuurlijke zeilzwerftocht vanaf het Canarische eiland Tenerife. Je zeilt actief mee op moderne zeiljachten met schipper. Je bezoekt de mooiste plaatsen op het eiland en maakt overtochten naar de eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma. Het zeilgebied is avontuurlijk. Er staat meestal een Noordoostelijke wind, die soms best matig tot hard kan zijn. Naar de omliggende eilanden is dan een mooi ruimwinds rak, maar terug moet je er tegen in en dan wordt er van de zeilers en zeilsters bes enige inzet verwacht. Neem daarom altijd een (licht) zeilpak mee, want er is kans dat je nat wordt van het buiswater wanneer het jacht door de golven klieft.

Weektocht

De zeiltochten van een week gaan langs de zuidkust van Tenerife en naar het eiland La Gomera.

10-daagse zeiltocht

Op de 10-daagse zeilreis bezoek je naast La Gomera ook het eiland El Hierro

2-weekse zeiltocht

De tweeweekse zeilreis kan ook de vier-eilandentocht worden genoemd. We zeilen van Tenerife naar La Gomera en naar El Hierro. Vervolgens zeilen we naar het eiland La Palma. Hoewel het eiland in 2020 te kampen heeft gehad met de vele lavastromen, is het een prachtig natuurgebied waar de bevolking er alles aan doet om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor het toerisme. Terug naar Tenerife varen we langs de ruige westkust van Tenerife weer terug naar de uitvalsbasis.

Belangrijk om te weten

  • De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De prijs is inclusief een plaats in een (gedeelde) tweepersoons hut aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas (ca. € 200,- p.p.) is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (schipper vrij), brandstof, water, walstroom, havengeld, schoonmaak/waskosten en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal.
  • De reis gaat door als minimaal 2 personen hebben geboekt.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld Reina Sophia van Tenerife (TFS). Op het vliegveld neemt u de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2:
De trossen gaan los voor de Zeilcruise naar La Gomera (ca. 25 NM). Een bezoek aan het plaatsje is de moeite waard. Het is ook mogelijk om een auto te huren en een tocht over het eiland te maken.
Dag 3:
Het op één na kleinste, bewoonde eiland van de Canarische eilanden is Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera. Een voorname plek op La Gomera is het Nationaal Park Garajonay. Dit is één van de oudste natuurlijke bossen ter wereld en een uitdaging voor wandelaars. Een andere bezienswaardigheid zijn de "orgelpijpen" in het Noorden van het eiland. Een prachtig eiland dus om te verkennen.
Dag 4:
Daarna steken we over naar El Hierro. Weer een mooie dag zeilen met ruime wind. Dit prachtige eiland ligt ver van de toeristische route en door de zwarte lava stranden sowieso geen trekpleister voor de gewone toerist. Ook hier blijven we een dag liggen om het eiland te verkennen. Op het programma staat o.a. de ‘Mirador de la pena’, in de rotsen weggewerkt met een adembenemend uitzicht over ‘El Golfo’
Dag 5:
Rustige zeildag van La Restinga naar Estaca ook op El Hierro langs de prachtige kust. Gelegenheid om een wandeling of autotocht te maken op het eiland.
Dag 6:
Ook hier blijven we een dag liggen om het eiland te verkennen. Op het programma staat o.a. de ‘Mirador de la pena’, in de rotsen weggewerkt met een adembenemend uitzicht over ‘El Golfo’
Dag 7:
Via de zuidkant van La Gomera zeilen we terug naar Tenerife, deze zeilreis heeft dezelfde begin en eind haven. De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 18 en 54 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.
Dag 8:
Na deze mooie reis nemen we afscheid.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
MAR06; Van Gran Canaria naar Tenerife 03-09-2023 tot 12-09-2023
10 € 1.085 Ja info
MAR07; Tenerife sailing experience 24-09-2023 tot 01-10-2023
8 € 895 Ja info
MAR08; Tenerife sailing experience 04-11-2023 tot 11-11-2023
8 € 895 Ja info
MAR09; Tenerife sailing experience 12-11-2023 tot 19-11-2023
8 € 895 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog