Tenerife zeilzwerftocht Vaar mee met de Bavaria 50

Beleef de Canary Islands Experience vanuit Tenerife op een avontuurlijke zeilzwerftocht. Hier kun je actief meezeilen rond de Canarische Eilanden op moderne zeiljachten met schipper. Zowel tijdens de zomer als in de winter een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Ontdek daarom de Canarische Eilanden op een zeilvakantie van NautiSail.

Belangrijk om te weten

  • De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning.
  • De boordkas (ca. € 300,- p.p.) is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld Reina Sophia van Tenerife. Op het vliegveld neemt u de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2:
De trossen gaan los voor de Zeilcruise naar La Gomera (ca. 25 NM). Een bezoek aan het plaatsje is de moeite waard. Het is ook mogelijk om een auto te huren en een tocht over het eiland te maken.
Dag 3:
Het op één na kleinste, bewoonde eiland van de Canarische eilanden is Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera. Een voorname plek op La Gomera is het Nationaal Park Garajonay. Dit is één van de oudste natuurlijke bossen ter wereld en een uitdaging voor wandelaars. Een andere bezienswaardigheid zijn de "orgelpijpen" in het Noorden van het eiland. Een prachtig eiland dus om te verkennen.
Dag 4:
Van La Gomera naar La Palma. La Palma is het eiland met de eeuwige lente. Prachtige kloven, groene dichtbegroeide bossen en mooie beekjes vormen het groene paradijs aan de noordkant van het eiland. De zuidkant is een stuk kaler en toont geweldige lavahellingen.
Dag 5:
Op La Palma kun je naar twee havens zeilen. De ene is >Santa Cruz, een stad met veel historisch erfgoed aan de oostzijde van het eiland en aan de westzijde vind je Puerto deTazacorte. Dit groene eiland biedt veel bezienswaardigheden.
Dag 6:
Na La Palma verkend te hebben zetten we koers naar het Zuiden om het eiland El Hierro te gaan bezoeken. El Hierro wordt ook wel La Isla Chiquita, oftewel het kleine eiland, genoemd en deze naam dankt het aan het feit dat El Hierro het kleinste, bewoonde eiland van de Canarische Eilanden is. El Hierro biedt enkele mooie plaatsjes, maar vooral natuurschoon. Een zeer bijzonder landschap vindt u bij El Sabinar, een plateau dat dikwijls geteisterd wordt door harde winden. Sabinosa is een pittoresk dorpje bekend van de Pozo de la Salud, een bron met geneeskrachtig water.
Dag 7:
Rustige zeildag van La Restinga naar Estaca ook op El Hierro langs de prachtige kust. Gelegenheid om een wandeling of autotocht te maken op het eiland.
Dag 8:
Vandaag gaan we weer een mooi stukje zeilen naar La Gomera. Een afstand van ca. 55NM, maar de Noordenwind kan ook zorgen voor wat extra mijltjes. Een stevige zeildag dus.
Dag 9:
La Gomera naar Tenerife
Dag 10:
Het is alweer tijd om afscheid te nemen en naar het vliegveld te gaan voor de terugvlucht naar Nederland en België

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
W03 26-02-2022 tot 06-03-2022
9 € 979 Ja info
W04 07-03-2022 tot 16-03-2022
10 € 1099 Ja info
W05 17-03-2022 tot 26-03-2022
10 € 1099 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog