Turkse Westkust

Turkse Westkust zeilvakanties!

Een zeilvakantie aan de Turkse-Westkust, ook wel de Turkse Rivièra genaamd, behoort tot een van de meest gewilde bestemmingen voor zeilvakanties van Europa. Het gebied grenst aan de Middellandse zee aan de zuidkust en aan de Egeische zee aan de westkust.
De Turkse Rivièra biedt groene pijnboombossen en naaldbossen en statige bergen en diepe ravijnen. Maar ook heuvellandschappen met witte stadjes en rode daken zijn een onderdeel van de Turkse Rivièra. Alle landschappen eindigen in de turkoois blauwe zee waar kleinere en grotere baaien, witte zandstranden afwisselen met heldere kiezelwateren. Daarom is het ideaal voor een zeilvakantie en meezeilen.

Het klimaat is erg aangenaam en wisselt van een aangename 20 graden in voor- en najaar tot 40+ in de zomer. Het zuidelijke deel is in de winter warmer dan het westen, waardoor vooral Alanya en Antalya aantrekkelijk plaatsen zijn om te overwinteren.

Er is veel te doen en alles wat u van een zeilvakantie verwacht vindt u aan de Turkse Rivièra. Bovendien biedt Turkije veel ruïnes en opgravingen. Turkije wordt in de bijbel al genoemd en de Turkse Rivièra bezit zelfs twee van de 7 antieke wereldwonderen. Namelijk het Mausoleum van Halicarnassus en de Tempel van Artemis. Daarom is de Turkse Rivièra een schatkamer voor archeologen, geschiedenis liefhebbers en zeilers en zeilsters.

Zeilers die hier steeds terugkomen genieten vooral van de mooie natuur, de idyllische baaien en de prachtig blauwe tinten van de zee.

Dag 1: Aankomst in Marmaris
Vanaf het vliegveld van Dalaman reis je per bus of taxi naar de Marina Marmaris. Na ontvangst en kennismaking met de andere gasten (max. 4) volgt instructie en inventarisatie van jullie wensen.
Dag 2, Marmaris - Ciftlik
Na de technische en veiligheid aan boord uitleg van het jacht volgt de informatie over de mooie plaatsen in deze omgeving die we kunnen gaan aandoen. In de baai van Marmaris staat bijna altijd wind om het schip rustig uit proberen. De eerste bestemming zou Ciftlik kunnen zijn. Ciftlik is beroemd om het zandstrand en zijn al om bekende Vis/Grill restaurant AZMAK. Een andere attractie in Ciftlik is duiken. Het water is glashelder.
Dag 3, Ciftlik - Sailors Paradise ( Kocabahce Koyu )
Voor deze iets langere tocht naar het westen is het raadzaam op tijd te vertrekken. De wind is het eerste gedeelte meestal recht op de "kop" zodat er een paar flinke slagen gemaakt moeten worden, omdat het wat eenvoudiger te maken kan je gewoon iets eerder vertrekken. De tocht voert langs het Griekse eiland Symi. Sailors Paradise (Kocabahce Koyu) ligt diep verscholen in de baai en is van afstand lastig te herkennen. Eenmaal aangekomen zult u bemerken waarom deze plek deze naam heeft gekregen.
Dag 4, Sailors Paradise - Datça
Datca is een geliefde vakantie plaats voor de Turkse bevolking. De meerderheid van de buitenlandse toeristen komen hier per boot. Het gezellige haventje met de vele terrassen kan druk zijn, zodat op tijd binnenlopen verstandig is. Datça is een uitstekende plaats om uw boordproviand weer aan te vullen.
Dag 5, Datça - Sögüt
Bij de normaal heersende wind is het vandaag een prachtig voordewinds rak. Aan het einde van de grote baai kunnen wij afmeren bij het restaurant Octopus. Voor de liefhebbers van verse vis de aangewezen plek om te genieten.
Dag 6, Sögüt - Bozukale
Vandaag wordt de terugweg naar Marmaris ingezet, maar we doen eerst nog de "ruige" baai Bozukale aan. Kale betekent: kasteel en Bozuk: verwoest. Bij de ingang van de baai kunt u de resten van het oude kasteel goed zien. In het eenvoudige restaurantje zult u versteld staan van de kwaliteit van het eten en de snelheid van serveren. In de hier aanwezige eenvoudige restaurantjes zult u versteld staan van de kwaliteit van het eten en de gastvrijheid.
Dag 7, Bozukale-Marmaris
Nog éénmaal de zeilen hijsen en vaak kan er gebruik gemaakt worden van de thermische wind vanaf de bergen. Voor het binnenlopen in de Marina zijn er nog mogelijkheden voor een laatste zwemstop. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om gezamenlijk het diner te gebruiken in het voor velen bekende restaurant Mehmed Ocakbasi ( Mehmed’s BBQ ) en een mooie wandeling aan de gezellige boulevard.
Dag 8, Dag van vertrek
De schipper zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman. Onderweg naar huis zult u nog vaak terugdenken aan deze geweldige meezeilvakantie.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog