Turkse Zuidkust

Zeilvakantie Turkije

Kom meezeilen aan de Zuidkust van Turkije en maak je perfecte zeilvakantie. Want de Turkse Zuidkust is een zeer populaire zeilvakantie-bestemming in de Middellandse Zee.
Ga daarom met ons zeilen in Turkije naar b.v. de prachtige Golf van Fethiye. En ontdek de schitterende eilanden en baaien. Geniet van een oude beschaving, oude ruïnes, heerlijk eten en een heerlijk klimaat. Vanaf het vroege voorjaar tot het eind van het najaar.
Zeilen in Turkije betekent een mix van geschiedenis, cultuur, geografie en religie.

Dag van aankomst
Je komt aan op het vliegveld van Dalaman. Vervolgens reis je per bus of taxi naar de Marina Marmaris. Na ontvangst en kennismaking met de andere gasten (max. 4) volgt instructie en inventarisatie van jullie wensen.
Dag 2, Marmaris - Ekincik
Vanuit Marmaris, varen we naar Ekincik. Ekincik heeft mooie veilige jachthaven met restaurant en faciliteiten. Dit is de startplaats voor excursies in kleine boten de Dalyan-rivier op naar de Lycische rotsgraven en de ruïnes van de oude Griekse stad Caunos. De Lycische rotsgraven zijn uitgehouwen in de rotswand met uitzicht op de rivier de Dalyan, maar een aantal ervan is nooit voltooid omdat Alexander de Grote opdook en de Lycische cultuur uitwiste.
Dag 3, Ekincik - Göcek
Gocek wordt ook wel het St. Tropez van Turkije genoemd. Veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De baai van Gocek is geweldig om te zeilen en te zwemmen in het glasheldere water. Gocek ligt geheel verscholen achter een groot aantal prachtige eilanden met uitzonderlijk kristal helder water. Naast Gocek ligt de Golf van Fethiye, waar een zeiler met tijd gemakkelijk een week, een maand of zelfs een jaar zou kunnen doorbrengen. Er zijn 50 ankerplaatsen binnen 15 mijl van Gocek aan de kop van de golf; sommigen van hen met restaurants die een eigen aanlegplaats bieden en sommige waar een boom aan de oever de achtersteven van de boot voor de nacht vastzet met het anker dat de boeg vasthoudt. De pijnbomen aan de kust zullen de geur van coniferen in de lucht injecteren en de afwezigheid van omgevingslicht zorgt voor een briljante show van sterren.
Dag 4, Göcek - Kayaköy
Om de hoek aan de oostkant van de Golf van Fethiye ligt Gemiler Island. Een mooie tocht naar de baai genaamd Karacaoren. Hoog boven de kust vind je de verlaten stad van Kayakoy. De stad waaruit de Grieken werden verdreven door Atatürk in de jaren 20 van de vorige eeuw. In de baai zal Ali getrouwd met Nederlandse dame u graag verbinden met een van zijn boeien en u een geweldig diner bereiden in zijn restaurant met uitzicht over de baai en de berg Babada, die ca. 2000 meter boven de zeespiegel uit stijgt.
Dag 5, Kayaköy - Kapi Creek
De zeiltocht die volgt is een redelijke afstand , maar door zijn altijd tegenwind toch iedere keer een uitdaging. Met als eindstop het bekende Kapi Creek. Deze zeer rustige baai met mooie faciliteiten ligt zeer beschut en staat bekend om zijn parlevinkers, hier komen diverse locals met bootjes hun huisgemaakte waren aanbieden. Ook de drijvende supermarkten komen hier voor bevoorrading .
Dag 6, Kapi Creek – Ciflik Koyu
Vooraan de baai van Marmaris aan de westzijde van de ingang ligt het mooi beschutte baaitje Ciflik welke beroemd is om het zandstrand en zijn al om bekende Vis/Grill restaurant AZMAK. Een andere attractie in Ciftlik is duiken, en diverse watersport met o.a. Jetski verhuur . Het water is glashelder en meestal enkele graden koeler dan de rest om ons heen, dit door de natuurlijke bron welke uitmond in zee.
Dag 7, Ciflik Koyu – Marmaris
Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting haven |Marmaris, met onderweg een super mooie stop voor lunch en zwem vertier. De baai van Marmaris heeft diverse prachtige plekken voor snorkelen tussen diverse scheep wrakken en een flora aan diverse soorten zeedieren/vissen ook de diverse fosfor grotten mag u niet missen.
Dag 8, Dag van vertrek
De schipper zwaait u uit bij de bus voor de transfer naar de luchthaven van Dalaman. Onderweg naar huis zult u nog vaak terugdenken aan deze geweldige meezeilvakantie. Verlengde reis Indien wordt gekozen voor een langere reis dan wordt de reis vanaf dag 5 vervolg richting Antalya.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog