Waddenzee zeilzwerftocht

De Waddenzee is een natuurgebied dat sinds 2009 behoort tot het Unesco Werelderfgoed. De Waddenzee wordt begrenst door de Waddeneilanden in het Noorden van Nederland en Duitsland en de kusten van Friesland, Groningen en Noord-Duitsland in het Zuiden. Daartussen speelt zich een spel af van eb en vloed in geulen en over zand/modderbanken. Dat maakt het zeilen in dit gebied zeer aantrekkelijk.
Tijdens de 1-weekse Waddenzee zeilzwerftocht bezoek je meerdere Waddeneilanden en ontdek je de schoonheid van dit gebied. Een 2-weekse Waddenzee zeilzwerftocht is ook mogelijk. Uiteraard maak je op deze Waddenzee zeilzwerftocht ook kennis met de vaste bewoners van het wad, de zeehonden.

Vanuit de vertrekhaven in de provincie Friesland zeilen we naar de Waddenzee. Mogelijk steken we eerst het IJsselmeer over naar Medemblik, maar als de wind gunstig is kan ook gekozen worden om direct naar de Lorentzsluis in Kornwerderzand in de Afsluitdijk te zeilen. Na het passeren van de gekozen sluis door de afsluitdijk (bij Den Oever of Kornwerderzand) ligt de Waddenzee voor je open en de mooie Waddeneilanden binnen handbereik. Bij gunstige wind en stroom is een mooie zeetocht buitenom Vlieland en Texel ook mogelijk.

Het wordt een zeilreis, waarin navigatie en zeemanschap een belangrijke rol speelt. Eb en vloed bepalen je reisdoel en de juiste ankerplaats. In de populaire Waddenhavens is volop vertier en er blijft natuurlijk ook voldoende tijd om de eilanden zelf te verkennen. Bijvoorbeeld met een overal te huren fiets.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten
  • De boordkas bestaat uit het eten en drinken aan boord en een bijdrage aan de brandstof en havengelden. Reken hiervoor bij 4 gasten op ca. € 25,- p.p.p.d.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog