West Portugal & de Algarve Vaar mee met de Bavaria 50

Het Zuidwesten van Portugal is adembenemend mooi om te zeilen.
Lissabon achter je laten, de “Ponte 25 de Abril” passeren en de oceaan voor je zien, is zonder meer indrukwekkend. We zeilen eerst onder de kust langs de iconische Torre de Belem naar Cascaïs. Een kort stuk waardoor er nog tijd is voor een mooie wandeling in de badplaats van Lissabon.
De volgende dag zeilen we de Atlantische oceaan op naar Sesimbra om te ankeren bij “Parque Natural da Arrábida”, een prachtig natuurgebied met hoge groene bergen en glashelder water.
Vervolgens zeilen we naar het sfeervolle stadje Sines, waar we in de prachtige baai ankeren. Van hieruit varen we de volgende dag rond het meest Zuidwestelijke punt van Europa, de Cabo de São Vicente.

Algarve

We komen nu aan in de Algarve.
Een schitterende kustlijn, waar rotsen worden afgewisseld door intieme strandjes.
We meren af in Lagos. Een prachtig stadje met een mooie jachthaven. Er is volop vertier in de haven en in de stad. Het strand van Lagos is schitterend en een bezoek aan de “Linda Bar” is een must.

In Lagos maken we ons klaar voor de < a href="/zeilvakanties/portugal-madeira/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">oceaanoversteek naar Madeira.

De dag-afstanden variëren tussen de 8 en 63 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • Boordkas € 230,-

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
AD2109 20-06-2021 tot 26-06-2021
7 € 695 Ja (5) info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog