West Portugal & de Algarve

De West-Portugese kust begint iets ten Noorden van Porto en wordt gekenmerkt door lange duinenrijen, net zoals de Nederlandse kust, maar dan iets hoger en de meestal “prettige” Portugese Noord, een noordelijke wind, die je meevoert langs de kust naar het Zuiden.

Porto

Vanuit Porto zeilen we de Atlantische oceaan op naar Aveiro, Hier blijven we een dagje liggen om het stadje te verkennen, want Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd vanwege de mooie binnenstad met kanaaltjes en ook Gondola’s.
We vervolgen onze weg langs de authentieke Portugese havens Figueira da Foz, Peniche, Nazaré en daarna Cascais. Cascais is de badplaats van Lissabon, heeft een mooi strand en ‘s avonds kun je een zonsondergang-wandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt op de klifformatie vlak bij de haven en van een drankje genieten.

Lissabon

De volgende dag is het een kort stukje zeilen naar het centrum van Lissabon, een geweldige belevenis want we zeilen langs een aantal hoogtepunten van Lissabon, zoals het beroemde “Torre de Belem”, een iconisch fort uit de 16e eeuw dat de ingang van de rivier de Taag bewaakte. In de middag, of ochtend (afhankelijk van het tij) is er ook de mogelijkheid om Sintra te bezoeken. Sintra ligt dicht bij Lissabon in de beboste heuvels van het Serra-gebergte, met een sprookjesachtige landschap van versierde paleizen, kasteelruïnes en exotische tuinen. ’s Avonds gaan we uit eten in een geweldig lekker restaurant en daarna lopen we door de bruisende stad terug naar de boot.

Portugese Noord

Aan de westkust van Portugal staat een constante windrichting, de Nortada, ofwel “Portugese Noord”. Dat betekend ruime wind voor ons. In het algemeen komt deze wind vanaf 12 uur opzetten en neemt in de middag flink toe tot aan zonsondergang. spectaculair zeezeilen met ruime wind en een geweldige snelheid.

De dagafstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 14 en 44 mijl. Het Zuidwesten van Portugal is adembenemend mooi om te zeilen. Lissabon achter je laten, de “Ponte 25 de Abril” passeren en de oceaan voor je zien, is zonder meer indrukwekkend. We zeilen eerst onder de kust langs de iconische Torre de Belem naar Cascaïs. Een kort stuk waardoor er nog tijd is voor een mooie wandeling in de badplaats van Lissabon.
De volgende dag zeilen we de Atlantische oceaan op naar Sesimbra om te ankeren bij “Parque Natural da Arrábida”, een prachtig natuurgebied met hoge groene bergen en glashelder water.
Vervolgens zeilen we naar het sfeervolle stadje Sines, waar we in de prachtige baai ankeren. Van hieruit varen we de volgende dag rond het meest Zuidwestelijke punt van Europa, de Cabo de São Vicente.

Algarve

We komen nu aan in de Algarve.
Een schitterende kustlijn, waar rotsen worden afgewisseld door intieme strandjes.
We meren af in Lagos. Een prachtig stadje met een mooie jachthaven. Er is volop vertier in de haven en in de stad. Het strand van Lagos is schitterend en een bezoek aan de “Linda Bar” is een must.

De dagafstanden variëren tussen de 8 en 63 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog