Spaanse Ria’s Galicië

De Spaanse Noordwestkust van de Spaanse Ria’s Galicië is voor de meeste mensen een onbekend gebied. In dit deel van Spanje is dan ook geen massatoerisme te vinden. Het is een schitterende kust met veel grillige inhammen, gemoedelijke Spaanse stadjes, (sub)tropische stranden en prachtige ankerplekjes. Een kust dus om eens goed te verkennen.
Het klimaat in de Spaanse Ria’s van Galicië is zomers, maar in tegenstelling tot Zuid Spanje wordt het hier niet tropisch warm.

Je kunt in de Spaanse Ria’s van Galicië meezeilen vanuit het levendige Vigo en verkennen we de vele Ria’s , zoals de Ria de Pontevedra met aan de oceaankant het Isla Ons. En Ria de Arosa, waar VillaGarcia het bezoeken waard is. Ria de Vigo is de grootste baai. Voor de baai, aan de oceaanzijde ligt het Caribisch aandoende eiland Islas Cies. Een natuurgebied waar we ook een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de eilanden en de oceaan. Het eiland biedt optimale beschutting tegen de swell van de oceaan en je kunt er prachtig ankeren voor een hagelwit strand. Een waar paradijs.

Deze zuidelijke Spaanse Ria’s van Galicië worden ook wel de Rias Baixas genoemd en staan bekend om het lekkere weer met perfecte zeilomstandigheden. Ze zijn goed beschut tegen de oceaandeining. Op deze zeilvakantie bezoeken we sfeervolle Spaanse haventjes. We eindigen weer in het levendige stad Vigo waar we heerlijk uit eten gaan en de zeilweek beëindigen.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 35 mijl

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen ca. € 35,- p.p.p.d. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Bel Nautisail Scroll omhoog