Spaanse Ria’s Galicië Vaar mee met de Bavaria 50

De Spaanse Noordwestkust van de Spaanse Ria’s Galicië is voor de meeste mensen een onbekend gebied. In dit deel van Spanje is dan ook geen massatoerisme te vinden. Het is een schitterende kust met veel grillige inhammen, gemoedelijke Spaanse stadjes, (sub)tropische stranden en prachtige ankerplekjes. Een kust dus om eens goed te verkennen.
Het klimaat in de Spaanse Ria’s van Galicië is zomers, maar in tegenstelling tot Zuid Spanje wordt het hier niet tropisch warm.

Je kunt in de Spaanse Ria’s van Galicië meezeilen vanuit het levendige Vigo en verkennen we de vele Ria’s , zoals de Ria de Pontevedra met aan de oceaankant het Isla Ons. En Ria de Arosa, waar VillaGarcia het bezoeken waard is. Ria de Vigo is de grootste baai. Voor de baai, aan de oceaanzijde ligt het Caribisch aandoende eiland Islas Cies. Een natuurgebied waar we ook een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de eilanden en de oceaan. Het eiland biedt optimale beschutting tegen de swell van de oceaan en je kunt er prachtig ankeren voor een hagelwit strand. Een waar paradijs.

Deze zuidelijke Spaanse Ria’s van Galicië worden ook wel de Rias Baixas genoemd en staan bekend om het lekkere weer met perfecte zeilomstandigheden. Ze zijn goed beschut tegen de oceaandeining. Op deze zeilvakantie bezoeken we sfeervolle Spaanse haventjes. We eindigen weer in het levendige stad Vigo waar we heerlijk uit eten gaan en de zeilweek beëindigen.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 35 mijl

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen ca. € 35,- p.p.p.d. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog