Zeilzwerftocht op de Zeeuwse wateren

Prijs vanaf € 695,- p.p.
Ja, ik wil informatie

Zeilen in Zeeland

Met zeilen in de Zeeuwse wateren vind je al het goede dat je voor een gevarieerde (mee)zeilvakantie nodig hebt. Verrassend vaarwater, veelzijdige routes én de meeste zonuren van Nederland vind je tijdens het zeilen in de Zeeuwse wateren. Je kunt ontspannen zeilen op de diverse meren, maar ook serieus navigeren op stromend water.

Je favoriete week in de Zeeuwse wateren omvat alle aspecten van het deltagebied. Traag stromend zoetwater, stilstaand zoutwater, ruim getemd getijdenwater en een stuk Noordzee. Daarbij passeer je bruggen en sluizen, vaar je door natuurgebieden en is de kans groot dat je zeehonden en bruinvissen tegenkomt. Ook heb je tijd genoeg om mooie oude stadjes te bezoeken. Het getij is slechts op een deel van de route leidend, want er zijn ook dagen dat je helemaal geen rekening hoeft te houden met de stroming. Mooi is bovendien dat, mocht het weer omslaan, er in het delta­ gebied nog veel meer plekken zijn waar je prima kunt ankeren in de nabijheid van een beschutte haven.

De route loopt door de wateren rondom het Grevelingen meer. Beginnend bij de jachthaven van Yerseke zeil je via de Oosterschelde naar de Noordzee, om vervolgens via het Haringvliet, een stukje Hollandsch Diep, Volkerak, Krammer en Zijpe weer terug te komen in Yerseke. De totale afstand is zo’n 130 zeemijl, verdeeld in dagtochten van 14 tot 34 zeemijl: lekker lui vakantiezeilen met voor het voldane gevoel een langere tocht langs de kust.

Navigeren

Naast lekker lui vakantiezeilen kun je deze week ook je kennis in navigatie vergroten en brengt onze schipper je alle kneepjes van het zeilvak bij.

Belangrijk om te weten

  • Meezeilen op zeiljacht met schipper over de Zeeuwse wateren voor 1 week of langer
  • Prijs is exclusief de boordkas (eten en drinken aan boord, havengelden en schoonmaak) en de reis naar en van het schip.
  • Meerdere jachten en meerdere op- en afstapplaatsen beschikbaar

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog