Z15-Zuidwest Portugal

Vanuit het centrum van Lissabon zeilen we de Atlantische oceaan op. We zeilen langs een aantal iconen van Lissabon, zoals het beroemde “ Torre de Belem”, een sierlijk fort uit de 16e eeuw dat de ingang van de rivier de Taag bewaakte. De bestemming wordt waarschijnlijk Troia, een schiereiland in de delta van Rio Sado. Een lekkere lange dag zeilen met ruime wind langs een prachtige kust. De volgende dag zeilen we nog verder naar het zuiden naar de haven van Sines en vandaar zeilen we weer noordwaarts om te ankeren bij het natuurpark ‘Natural de Arrabida.’ Een schitterende groene oase. De volgende dag kunnen we rustig aan doen, even zwemmen en/of aan wal voor een mooie wandelingetje, voor we naar Sesimbra zeilen.

Vanuit Sesimbra zeilen we naar Cascaïs, na het ronden van Cabo Espichel is het tegen de wind in zeilen, dus we hebben weer een mooie lange zeildag voor de boeg, met waarschijnlijk een latere aankomst (einde middag/ begin avond). Daarom blijven de de dag erna in Cascaïs liggen, de badplaats van Lissabon. Cascaïs heeft een mooi strand en ‘s avonds kunt u een zonsondergang-wandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt op de klifformatie vlak bij de haven en van een drankje genieten. Er is die dag ook de mogelijkheid om Sintra te bezoeken in de beboste heuvels van het Serra-gebergte, met een sprookjesachtige landschap van versierde paleizen, kasteelruïnes en exotische tuinen.

De laatste dag is het een kort stukje zeilen naar het centrum van Lissabon, ’s Avonds gaan we uit eten in een geweldig lekker restaurant en daarna lopen we door de gezellige bruisende stad terug naar de boot.

Aan de westkust van Portugal staat een constante windrichting uit het noorden, de Nortada, ofwel “Portugese Noord”. In het algemeen komt deze wind vanaf 12 uur opzetten en neemt in de middag flink toe tot aan zonsondergang.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 8 en 41 mijl

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 280,-. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog