Meezeilen op een zeiljacht met schipper!

Waar wil je meezeilen?

Wat is Meezeilen?

Meezeilen op een zeiljacht met schipper is een uitstekende manier om lekker te zeilen in een mooi zeilgebied tegen een aantrekkelijke prijs!
Een zeilvakantie zonder de zorgen van certificaten en borgsommen. Gelijkgestemden tegenkomen en vriendschappen voor het leven sluiten. Aan boord maak je de zeilvakantie net zo actief als je zelf wilt. Actief meezeilen en het roer overnemen van de schipper of lekker relaxen op het voordek? Het is jouw zeilvakantie. Zo ontdek je prachtige eilanden op azuurblauw water.
Een meezeilvakantie is geschikt voor alleengaanden, stellen en voor gezinnen of vriendengroepen.

Om deel te nemen aan een meezeilvakantie heb je geen zeilervaring nodig en de invulling van de reis bepaal je met de groep.
Actief zeilen of liever ontspannen? Alles kan! De schipper staat altijd klaar om je de kneepjes van het zeilvak te leren.

Tijdens de zeilvakantie combineer je het bezoek aan rustige ankerplaatsen met het verkennen van levendige dorpen. Overdag staat het zeilen centraal en zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen of te snorkelen. ’s Avonds kun je genieten van lokale gastvrijheid, of je nu aanlegt aan een kade of voor anker gaat in een baai.

Zeilervaring opdoen

Droom je van een leven als (wereld)zeiler? Dan bieden meezeilvakanties de perfecte kans om het klappen van de zweep te leren. Of je nu geïnteresseerd bent in navigatie, zeiltrim, ankeren of gewoon de dagelijkse routine aan boord van een zeiljacht, er is geen betere manier om te leren dan door te doen. Onze schippers delen graag hun kennis en ervaring met aspirant vertrekkers. Dus, terwijl je geniet van je meezeilavontuur, kun je ook waardevolle vaardigheden opdoen die je op weg helpen naar je eigen leven als zeiler.

Veel gestelde vragen

Vraag: Heb ik zeilervaring nodig om mee te kunnen?
Antwoord: Nee, zeilervaring is niet nodig. De schipper kan je alles leren wat je wilt weten, maar als je liever ontspant, is dat ook prima.

Vraag: Wie bepaalt de vaarroute?

Antwoord: De vaarroute wordt in overleg met de schipper en de gasten bepaald. Je kunt dus invloed uitoefenen op de bestemmingen die je wilt bezoeken.

Vraag: Hoe lang duurt een meezeilvakantie?

Antwoord: De meezeilvakanties variëren van een week tot langere perioden. Raadpleeg het vaarschema voor de beschikbare opties.

Vraag: Is deze vakantie geschikt voor kinderen?

Antwoord: Ja, de zeilvakanties zijn geschikt voor gezinnen. NautiSail zal je graag adviseren in de beste keuze.

Vraag: Wat is inbegrepen in de prijs?

Antwoord: In de basisprijs zijn het zeiljacht, de schipper en essentiële voorzieningen inbegrepen. Daarnaast kunnen er variabele kosten zijn zoals maaltijden en havenkosten. Deze worden betaald uit een gezamenlijke boordkas, die doorgaans tussen de €25 en €40 per dag bedraagt.

Vraag: Moet ik mij zorgen maken over verzekeringen en borg?

Antwoord: Nee, maar sluit voor jezelf een goede reis- en annuleringsverzekering af.

Vraag: Wat doe ik overdag en ’s avonds?

Antwoord: Overdag kun je actief meehelpen met zeilen, zwemmen of snorkelen. ’s Avonds kun je aanleggen in een haven om de lokale cultuur te ervaren, of ankeren in een rustige baai.

Vraag: Waar slaap ik?

Antwoord: Je slaapt aan boord in een hut. Meestal zijn dit tweepersoons hutten die je eventueel deelt met iemand anders. Wil je een hut voor jezelf? Geen probleem. Tegen een meerprijs (per boot verschillend) kun je een hut voor jezelf boeken.

Vraag: Hoe is de veiligheid aan boord geregeld?

Antwoord: Veiligheid staat hoog in het vaandel. De schipper heeft ruime ervaring en het zeiljacht voldoet aan alle geldende veiligheidseisen. Het jacht is uitgerust met essentiële veiligheidsuitrusting zoals reddingsvesten, brandblussers en een EHBO-kit, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je zeilvakantie.

Vraag: Hoe verloopt het boekingsproces?

Antwoord: Het boekingsproces is eenvoudig en flexibel. Je begint door een reis uit te zoeken in het vaarschema. Vervolgens kun je via de CONTACT-knop een contactformulier insturen. Wij zullen eventuele vragen beantwoorden, een optie in het systeem plaatsen en je een link naar het boekingsformulier per e-mail sturen. Na het ontvangen van deze link kun je het boekingsformulier invullen. Zodra we het ingevulde formulier ontvangen, sturen we je een bevestiging via e-mail waarmee de boeking definitief is. Je kan natuurlijk ook direct het boekingsformulier in te vullen via de BOEK NU-knop in het vaarschema, zonder eerst contact met ons op te nemen. Daarna kun je de vliegtickets boeken.

Bel Nautisail Scroll omhoog