Meezeilen op een zeiljacht met schipper!

Meezeilen is zelf zeilen zonder zorgen

Bij een meezeilvakantie stap je aan boord van een modern zeiljacht met een ervaren schipper als je gastheer. Je hebt geen zeilervaring nodig en de invulling van de reis bepaal je zelf. Wil je actief meehelpen met zeilen? De schipper staat altijd klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Liever ontspannen? Het dek is een prima plek om achterover te leunen.

Je beslist samen met de schipper over de route en de bestemmingen, of dat nu in Europa is of in de Caribbean. Opties voor een week of langer maken de reis geschikt voor iedereen: individuen, gezinnen en groepen.

Wil je snel weten welke reizen beschikbaar zijn? Raadpleeg ons vaarschema voor alle details.

Tijdens de zeiltocht combineer je het bezoek aan rustige ankerplaatsen met het verkennen van levendige dorpen. Overdag staat zeilen centraal en zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen of te snorkelen. ’s Avonds kun je genieten van lokale gastvrijheid, of je nu aanlegt aan een kade of voor anker gaat in een baai.

Wat verzekeringen, borg en certificaten betreft: maak je geen zorgen, dat hebben wij voor je geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van je zeilavontuur.

Voor Aspirant Vertrekkers: leer van een ervaringsdeskundige

Voor degenen die dromen van een leven als vertrekker, bieden onze schippers de perfecte kans om het klappen van de zweep te leren. Of je nu geïnteresseerd bent in navigatie, zeiltrim, ankeren, of gewoon de dagelijkse routine aan boord van een zeiljacht, er is geen betere manier om te leren dan door te doen. Onze schippers delen graag hun kennis en ervaring met aspirant vertrekkers. Dus, terwijl je geniet van je meezeilavontuur, kun je ook waardevolle vaardigheden opdoen die je op weg helpen naar je eigen leven als vertrekker.

Veelgestelde vragen

Vraag: Heb ik zeilervaring nodig om mee te kunnen?
Antwoord: Nee, zeilervaring is niet nodig. De schipper kan je alles leren wat je wilt weten, maar als je liever ontspant, is dat ook prima.

Vraag: Wie bepaalt de vaarroute?
Antwoord: De vaarroute wordt in overleg met de schipper en de gasten bepaald. Je kunt dus invloed uitoefenen op de bestemmingen die je wilt bezoeken.

Vraag: Hoe lang duurt een meezeilvakantie?
Antwoord: Onze meezeilvakanties variëren van een week tot langere perioden. Raadpleeg ons vaarschema voor de beschikbare opties.

Vraag: Is deze vakantie geschikt voor kinderen?
Antwoord: Ja, onze zeilvakanties zijn geschikt voor gezinnen. Het is wel aan te raden om dit vooraf te overleggen met de schipper.

Vraag: Wat is inbegrepen in de prijs?
Antwoord: In de basisprijs zijn het zeiljacht, de schipper en essentiële voorzieningen inbegrepen. Daarnaast kunnen er variabele kosten zijn zoals maaltijden en havenkosten. Deze worden betaald uit een gezamenlijke boordkas, die doorgaans tussen de €35 en €50 per dag bedraagt.

Vraag: Moet ik mij zorgen maken over verzekeringen en borg?
Antwoord: Nee, alle noodzakelijke verzekeringen en borg zijn door ons geregeld. Je kunt dus zorgeloos genieten van je vakantie.

Vraag: Wat doe ik overdag en ’s avonds?
Antwoord: Overdag kun je actief meehelpen met zeilen, zwemmen of snorkelen. ’s Avonds kun je aanleggen in een haven om de lokale cultuur te ervaren, of ankeren in een rustige baai.

Vraag: Hoe is de veiligheid aan boord geregeld?
Antwoord: Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze schipper heeft ruime ervaring en het zeiljacht voldoet aan alle geldende veiligheidseisen. Het jacht is uitgerust met essentiële veiligheidsuitrusting zoals reddingsvesten, brandblussers en een EHBO-kit, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je zeilvakantie.

Vraag: Hoe verloopt het boekingsproces?
Antwoord: Het boekingsproces is eenvoudig en flexibel. Je begint door een reis uit te zoeken in ons vaarschema. Vervolgens kun je via de CONTACT-knop een contactformulier insturen. Wij zullen eventuele vragen beantwoorden, een optie in het systeem plaatsen en je een link naar het boekingsformulier per e-mail sturen. Na het ontvangen van deze link kun je vliegtickets boeken en het boekingsformulier invullen. Zodra we het ingevulde formulier ontvangen, sturen we je een bevestiging via e-mail waarmee de boeking definitief is. Je kan natuurlijk ook direct het boekingsformulier in te vullen via de BOEK NU-knop in het vaarschema, zonder eerst contact met ons op te nemen.

Bel Nautisail Scroll omhoog