Over ons

De kapitein: Ben Roos

De zeilen van NautiSail werden gehesen door onze oprichter Ben Roos, een man met zeewater in zijn aderen. Zijn affiniteit met het zeilen begon al vroeg. Zijn eerste lessen in een 12 voets jol, kreeg hij als 11-jarig jongetje bij de Marine Jachtclub in Den Helder. Als fokkemaatje op zeilboten deed hij veel ervaring op en op 23-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste kajuitzeilboot.

Na een carrière als luchtverkeersleider en eigenaar van een organisatiebureau voor bedrijfsevenementen, koos Ben het ruime sop. Hij zeilde naar verschillende bestemmingen binnen Europa en deed mee aan diverse wedstrijden en prestatietochten. Vanaf 2003 is Ben alleen nog met zeilen bezig. Hij zeilde van Nederland naar Brazilië, deed als schipper verschillende ‘yacht deliveries’ en in 2007-2008 heeft hij een rondje Atlantic gezeild. Tijdens deze reis kreeg hij het idee om zijn passie te delen door middel van NautiSail.

Bens missie is eenvoudig maar doordacht: het bemiddelen in zeilvakanties op zeiljachten van derden in Europa en de Caribbean met een persoonlijke ’touch’. Dit doet hij samen met een zorgvuldig geselecteerd team van ervaren schippers en bemanningen, die net als hij hun liefde voor zeilen willen delen.

De stuurman: Hans van Groenigen

stuurman

In 2023 verwelkomden we Hans van Groenigen aan boord bij NautiSail. Hans kwam als late twintiger voor het eerst in contact met de zeilsport via een zeilcursus in Friesland. Na de eerste dag was hij niet meer weg te slaan bij de zeilschool en investeerde al zijn vrije uren in de instructeursopleiding.

Zijn zeilpad kruiste dat van Ben Roos in 2008, tijdens een oversteek van Sint Maarten naar Nederland op Bens boot ‘Brût’. Na deze succesvolle samenwerking en na verdere zeilervaringen te hebben opgedaan met yacht deliveries, wilde Hans een paar jaar rondzeilen met zijn eigen jacht.

In 2017 vertrok Hans met zijn vrouw voor een tocht langs Europa, Suriname, Caribische eilanden, Bermuda en Canada. Hij vestigde zich in 2020 in de Azoren, waar hij zeilvakanties op zijn schip aanbood via NautiSail.

Oorspronkelijk werkzaam in de IT-sector zet Hans zijn technische kennis nu in voor NautiSail. Zijn persoonlijke reiservaringen gebruikt hij om zowel schippers als gasten te adviseren en begeleiden bij het kiezen van de mooiste zeilreizen.

Onze visie: meer dan alleen een vakantie!

Bij NautiSail geloven we dat zeilen meer is dan een vakantie; het is een ervaring, een levensstijl. We zijn er trots op dat we niet alleen fantastische zeilavonturen aanbieden, maar dat we ook booteigenaren de kans geven hun dromen te financieren door inkomsten te genereren uit hun boten.

Samen streven we ernaar om uw zeildromen te realiseren, of u nu een doorgewinterde zeiler bent of een nieuwkomer die het leven op zee wil ervaren.

Contact

Wilt u uw zeildromen waarmaken? Neem dan contact met ons op. We zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van uw perfecte zeilavontuur. U kunt ons altijd bellen voor persoonlijk advies. We hopen u snel aan boord te verwelkomen!

“Zeilen is onze passie, laat het ook die van jou worden met NautiSail.”

Bel Nautisail Scroll omhoog