Zeilvakantie Griekenland

Meezeilen vanaf € 480 p.p.
Ja, ik wil informatie

Zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland is een geweldige ervaring en dé favoriete bestemming voor een meezeilvakantie binnen Europa. Samen met je reisgenoten ga je een 1- of 2 weekse actieve en ontspannen zeilvakantie in Griekenland tegemoet. Elke dag zeilen met een schipper van eiland naar eiland. Ontspannen voor anker in de mooiste baaitjes met heerlijk zwemwater of naar een pittoresk vissershaventje met leuke tavernes op de kade. Of je nu graag actief wilt meezeilen of lekker met een boek op het dek wilt luieren, het kan allemaal! Wil je ook meezeilen in Griekenland? M.b.v. ons contactformulier kun je een reservering maken. We nemen dan direct contact op om je zeilvakantie te regelen.

Zeilgebied Dodekanesos

In Griekenland kun je meezeilen in de Dodekanesos. Het eilandenrijk tussen Rhodos in het Zuiden en Samos in het Noorden. Twaalf grote eilanden en talloze kleinere, elk met een ander karakter. Je vindt er op je zeilvakantie in Griekenland fantastische stranden, archeologische vindplaatsen, imposante Byzantijnse en middeleeuwse monumenten, traditionele dorpen en architecturale pareltjes, die dateren uit de Italiaanse bezetting. De Dodekanesos is al lang een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de Middellandse Zee.
Rhodos en Kos behoren tot de bekendste eilanden van de groep en de twee meest populaire. De kleinere eilanden, zoals Tilos, Nisyros met haar vulkaan, Leipsoi, Chalki, Kasos, Kastellorizo, Agathonisi, Telendos en Pserimos zijn ook een prima keuze voor een ontspannen en rustige zeilvakantie.
Je kunt kiezen uit verschillende zeilroutes. Weekreizen vanuit Kos naar het Noorden, het Zuiden en het Westen, maar ook 2-weekse reizen naar Samos en Santorini.
Welke reis je ook kiest, het is heerlijk zeilen op een blauwe zee in een lekker temperatuurtje!

Zeilgebied Saronische Golf

Dit zeilgebied ligt ten zuidwesten van Athene en ten oosten van de Peloponnesos en wordt ook wel de Golf van Egina genoemd.
De eilanden zijn deels groen en bosrijk. De cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode pannendaken. Doordat de eilanden niet bekend zijn bij het grote publiek zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Van de negen eilanden in de Saronische Golf zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses de belangrijkste.

Zeilgebied Cycladen

Op deze zeilvakantie in Griekenland kun je meezeilen in de Cycladen, ten zuidoosten van Athene in de Egeïsche Zee. Deze ultieme archipel is gelegen op een onderzees plateau dat zich in een boog uitstrekt vanaf het meest oostelijke punt van Attica en Evia naar de kust van Klein-Azië. Zij liggen in een cirkel (Grieks: kyklos) rond het heilige eiland Delos, de geboorteplaats van Apollo, en bestaan ​​uit 23 grote eilanden en ongeveer 200 kleinere.
Alle eilanden zijn heuvelachtig. De noordelijke eilanden bestaan ​​voornamelijk uit kalksteen uit het krijt, ijzige leisteen en marmer. Die in het zuiden bestaan ​​voor een deel uit vulkanisch materiaal.

Klimaat

Griekenland heeft een Mediterraan klimaat. Droge, warme zomers voor een fantastische zonvakantie. Regelmatig waait de Meltemi, een noordoosten wind, die kan oplopen tot Bft 8 en ook behoorlijke golven veroorzaakt. Een dagje verwaait liggen is echter geen straf. Je kunt overal scooters huren en de eilanden verkennen. De wind geeft bovendien een heerlijke verkoeling op de warme zomerdag. Ook is er dan volop tijd voor een verfrissende duik in het helderblauwe water.

Voor wie geschikt?

Een zeilvakantie in Griekenland is geschikt voor sportieve vakantiegangers, die onder het toeziend oog van een ervaren schipper een afwisselende zeilvakantie wensen. Het is een schitterend gebied met hoge bergen en mooie baaien. Indrukwekkend is het zeker te noemen en ook goed georganiseerd. Vriendelijke mensen staan voor je klaar en het eten is uitstekend. Op de eilanden is het gemoedelijk met hier en daar toeristische uitgaanscentra, waardoor je echt voor het zeilen komt.
Je hebt voor een meezeilvakantie geen zeilervaring en certificaten nodig. Je hoeft geen borgsom te betalen en loopt geen aansprakelijkheidsrisico. Als je wat van het zeilen en navigeren wilt leren, dan ben je bij de schipper aan het goede adres.
Als je al zeilervaring hebt, dan kun je zelf naar hartenlust zeilen, de zeilen trimmen, afmeren en wegvaren.

Beschikbaarheid

Onderstaand vind je de zeilreizen, die nog beschikbaar zijn.

Buy & Charter

De vraag naar meezeilvakanties groeit. Overweegt u te investeren in een zeiljacht, dan bieden wij u een aantrekkelijke rendement. U kunt zelf gebruik maken van uw zeiljacht en als u niet vaart, dan verhuren wij uw jacht inclusief een ervaren NautiSail schipper.
Op uw spaargeld krijgt u nog nauwelijks rente. Investeren in een zeiljacht is dus mogelijk de oplossing voor u!
NautiSail adviseert u in de keuze en in combinatie met een specialist eventueel in de aankoop van een zeiljacht. U kunt in alle rust en zonder zorgen genieten van heerlijke zeilvakanties op uw eigen zeiljacht met of zonder schipper en u krijgt bovendien een interessant rendement op uw investering.

Bel Nautisail Scroll omhoog