Noordwest Europa

Prijs vanaf € 595,- p.p.


Meezeilen op een zeiljacht met schipper in Noordwest Europa. Op zeilreizen over de Noordzee, naar Schotland, de Kanaaleilanden, Bretagne, over de Golf van Biskaje, in Noordwest Spanje en Portugal of in Nederland.
Voor meezeilen heb je geen vaarbewijs nodig, hoef je geen borgsom te betalen en doe je veel ervaring op met deze actieve zeilvakanties.

Meezeilen Noordzee

Voor veel zeilers is de Noordzee een uitdaging en de eerste stap naar “Blue Water Sailing” in Noordwest Europa. In dag etappes kun je langs de kusten van Nederland, België, Engeland en Schotland meezeilen, maar je kunt ook direct over de Noordzee meezeilen vanuit een Nederlandse haven naar Engeland. Uiterst interessant voor de navigatie en het contact met walstations.
Naar de Engelse Oostkust is voor veel zeezeilers een van de eerste uitdagingen. Uiterst spannend om de pieren van IJmuiden of Scheveningen achter je te laten en een nacht op de Noordzee te zeilen naar het Westen zonder land in zicht. De euforie is groot als je de volgende dag Lowestoft of Harwich aanloopt en de Orwell River opvaart. Je hebt de Noordzee bedwongen!
Uiteraard mag een bezoek aan de beroemde Butt & Oyster pub in PinnMill niet ontbreken.

Meezeilen Nederland

Meezeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Sfeervolle IJsselmeersteden ontdekken, zoals Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren en Urk. Een Waddentocht naar Vlieland en Terschelling. Of zeilend zwerven in de Zeeuwse wateren. Nederland is een waterland en dat kun je met één van onze schepen beleven. Klik hier voor meer informatie.

Meezeilen Schotland en Ierland

Schotland in Noordwest Europa is puur natuur, ongerept en het landschap is adembenemend mooi. De vele eilanden en Lough’s (fjorden) zijn van ongekende schoonheid. Het Isle of Skye in het bijzonder. Er zijn veel bijzondere vogels zoals Puffins (Papegaaiduikers), maar ook herten, otters, zeehonden, dolfijnen en soms ook walvissen. Een zeilvakantie in Schotland voert u langs de meest bijzondere plekken waar u met met de auto niet zou kunnen komen, daarom is meezeilen in Schotland de ideale manier om dit bijzondere land te leren kennen.
Het indrukwekkende Schotse landschap heeft vaak iets magisch door het constant veranderende licht met de schitterende wolkenluchten. U kunt met ons meezeilen in Schotland om dit zelf te ervaren.
De afgelopen jaren zijn er nieuwe jachthavens en pontons gebouwd met zeer goede voorzieningen. Daardoor zijn zeilvakanties in Schotland nu veel comfortabeler. Desondanks is Schotland nog steeds een rustig vaargebied en omdat het ook een heel groot vaargebied is, hoeven we nog lang niet te vrezen voor massa toerisme of volle havens.

Meezeilen Zuid Engeland

Ben je zeilend overgestoken naar Engeland en zoek je de zon en de warmte op, dan wend je het steven naar het Zuiden. Vanaf Dover kun je coasthoppend naar de Engelse Zuidkust zeilen. Maar als u het mooiste deel van Zuid-Engeland wilt bezoeken, dan is het aan te bevelen om naar de Solent of zelfs de Scilly Eilanden te varen. Eén van de mooiste zeilgebieden van Europa.
Het eiland Wight begrenst de Solent aan de Zuidkant. De Solent is schitterend zeilwater, waar beroemde zeilwedstrijden worden gehouden. Cowes is wereldberoemd om zijn wedstrijdhistorie en het plaatsje Yarmouth is wonderschoon.
Je passeert de legendarische Needles, west van het eiland Wight.
Bezoek de Lulworth Cove, het is een sprookje. Bij Poole kun je in de grote baai voor anker en het gebied van Dartmouth tot Teignmouth wordt de Engelse Rivièra genoemd.
Falmouth is legendarisch, omdat veel grote oceaanreizen hier echt gaan beginnen.
Maar als je de kans hebt en het weer is gunstig, dan moet je de Scilly eilanden verkennen. In het uiterste zuidwestelijke deel van Europa. Een prachtig natuurgebied met mooi ankerbaaien.

Meezeilen Kanaaleilanden

Pareltjes in Noordwest Europa.
Vanuit de Engelse Zuidkust kun je meezeilen naar de Kanaaleilanden, maar ook langs de Franse kust is het een mooi avontuur om naar de Kanaaleilanden te zeilen.
Naar het zuiden passeer je een aantal leuke plaatsjes, zoals Boulogne, Honfleur en Fécamps (waar je het klooster van de Benedictijner monniken kunt bezoeken) en vervolgens nadert u de Normandisch kust, waar de invasie van de geallieerden heeft plaatsgevonden. De restanten van deze invasie zijn nog duidelijk aanwezig.
St. Vaast is fameus vanwege de oesters, die op de voor de haven liggende oesterbanken worden geteeld.
Een grote stad in Normandië is Cherbourg.
Cherbourg is een mooie Franse stad en een goede basis voor een bemanningswisseling. Met de TGV bent u in een uurtje in Parijs en vandaar zijn er talloze mogelijkheden om weer verder te reizen.
Verder varend vanuit Cherbourg passeren we de “Race van Alderney”. Tussen het vasteland en het eiland Alderney staat een geweldige getijdenstroom. Het is dus zaak de zeilreis goed te plannen.
Alderney is mogelijk het eerste eiland dat je bezoekt. Hier lig je in de baai voor anker en kunt je een mooie wandeling over het eiland maken.
Het volgende eiland zou Guernsey kunnen zijn.
St Peter Port is een levendige stad op een prachtig eiland. Je kunt een eilandtour per bus maken en ’s avonds is het heel gezellig in de stad. Er zijn veel winkels, waar je taxfree kunt shoppen.
Ook vaar je langs Herm en Sark. Twee veel kleinere eilanden. Bij mooi weer kun je voor anker en met de bijboot naar het eiland om een wandeling te maken.
Het grootste eiland is Jersey. St. Helier is de hoofdstad. Er zijn tal van bezienswaardigheden op het eiland.

Meezeilen Bretagne

Op het vasteland van Bretagne vind je St. Malo. Het verschil tussen hoog en laag water bedraagt wel 10 meter en dat betekent een nauwkeurige navigatie tussen de rotsen door.
De kusten van Bretagne zijn grillig. Diepe inhammen snijden het land in. Diverse eilandjes liggen voor de kust en het is een zeer interessant vaargebied, waarbij je constant een oog op de navigatieapparatuur moet houden, omdat de stroming daar sterk is en het verschil tussen eb en vloed heel groot.
Brest ligt op de zuidwestelijke punt van Bretagne. Het is een grote stad met uitstekende verbindingen. De stad, maar ook de dorpjes in de omgeving aan de baaien worden veel gebruikt als vertrekhaven voor oversteken naar Spanje over de Golf van Biskaje.
Wie meer van Bretagne wil zien gaat verder langs de kust. Uiteindelijk kom je aan in La Rochelle. Een bekende uitvalsbasis voor grote oceaanraces.
Een prachtige reis in een aangenaam klimaat.

Golf van Biskaje

Deze oversteek staat op de bucket list van iedere zeezeiler. Een grote uitdaging dus! Want de Golf van Biskaje spreekt ieder zeezeiler tot verbeelding. Wachten in Falmouth of in Camaret (Bretagne) op een gunstig weerbeeld voor de komende 3 tot 4 dagen. En dan vertrek je. Wachten indelen en “gaan met die banaan”. Voor veel zeilers is dit de eerste oversteek met 3 nachten op zee.
Een uitdagende zeezeilreis met mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen, met een beetje geluk prachtige sterrenhemel en/of een lichtende zee en dolfijnen.

Spanje – Galicië – de Spaanse Ria’s


De Spaanse Ria’s in Galicië bevinden zich in het Noordwesten van Spanje. Een fjordenachtige kust, die ontstaan is door de werking van rivieren en de oceaan. Vanaf La Coruña tot voorbij Bayona ontvouwt zich een schitterende kust. Met gemoedelijke Spaanse stadjes, (sub)tropische stranden en prachtige ankerplekjes.
Dus een kust om eens goed te verkennen en niet zomaar voorbij te varen.
Daarom bezoeken we de Ria de Muros en Ria de Pontevedra. Achter het eiland Cies voor anker waan je je in de Caribbean. Vigo en Bayonne zijn de grotere steden in dit gebied.
Kortom ….. voor een avontuurlijke zeilreis in Noordwest Europa kun je terecht bij NautiSail!

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden en,
Als je een busverbinding zoekt dan is Flixbus een mogelijkheid. Zij halen en brengen je vrijwel heel Europa door.

Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar
SAR01; Sardinië en de Maddalena Archipel 05-06-2024 tot 12-06-2024
(8 dagen)
8 € 895
per persoon
Ovni 435
Ja (2)
contact
SAR02; Sardinië en de Maddalena Archipel 14-06-2024 tot 21-06-2024
(8 dagen)
8 € 895
per persoon
Ovni 435
Ja
contact
SAR03; Sardinië en de Maddalena Archipel 24-06-2024 tot 01-07-2024
(8 dagen)
8 € 895
per persoon
Ovni 435
Ja (2)
contact
SAR04; Sardinië en de Maddalena Archipel 03-07-2024 tot 10-07-2024
(8 dagen)
8 € 895
per persoon
Ovni 435
Ja
contact
ZZ01, Zeiltocht Zeeland 04-07-2024 tot 11-07-2024
(8 dagen)
8 € 890
per persoon
Winner 11.20
Ja
contact
SAR05; Sardinië en de Maddalena Archipel 12-07-2024 tot 19-07-2024
(8 dagen)
8 € 895
per persoon
Ovni 435
Ja (2)
contact
ZZ02, Zeiltocht Zeeland 13-07-2024 tot 20-07-2024
(8 dagen)
8 € 890
per persoon
Winner 11.20
Ja
contact
SAR06, Sardinië en de Maddalena Archipel 21-07-2024 tot 28-07-2024
(8 dagen)
8 Ovni 435
Vol
contact
ZZ03, Zeiltocht Zeeland 22-07-2024 tot 29-07-2024
(8 dagen)
8 € 890
per persoon
Winner 11.20
Ja
contact
ZZ04, Zeiltocht Zeeland 07-08-2024 tot 14-08-2024
(8 dagen)
8 € 890
per persoon
Winner 11.20
Ja
contact
Bel Nautisail Scroll omhoog