Een zeilvakantie op dit mooi zeiljacht onderscheidt zich door de optimale uitrusting van het schip op het gebied van veiligheid en comfort en de professionaliteit van schipper en bootsman. De bootsman zorgt voor de inwendige mens en dat geeft pas echt een TOP vakantiegevoel.
Het zeiljacht is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design. Na aankoop is het schip compleet gerenoveerd voor betere zeileigenschappen op zee en het interieur praktischer en comfortabeler ingetimmerd.
Het schip heeft nu o.a. een kottertuigage en een aggregaat en is daarmee verworden tot een snelle en praktische “One Off” 50 voeter van 16,5 meter lang. Het schip heeft een mooi teakhouten dek en een ruime kuip met zitplaats voor alle opvarenden. Het schip is handzaam en makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een ‘boots’). Op overtochten gaat er nog extra bemanning mee, en het maximum aantal passagiers is dan vier.
Het interieur is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. De kajuit heeft een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatie systeem (met timer). De boiler is verlengd tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.
De kuip heeft veel ruimte met comfortabele banken en een tafel. Mocht het ’s avonds afkoelen of gaan regenen, dan kunnen we in no-time een kuiptent opzetten, zodat u ook nog (overdekt) buiten kunt zitten om van het uitzicht te genieten.
Het schip is degelijk gebouwd en uitgerust met alle benodigde veiligheids- en navigatiemiddelen om op zee te mogen zeilen. Met de verbouwing is veel tijd besteed aan een waterdichte indeling en de brandveiligheid. De schipper zal samen met de bemanning aan het begin van elke zeilreis uitleg geven over het schip en de veiligheidsprocedures met u doornemen.
Om de brandveiligheid aan boord te waarborgen mag er binnen in het schip niet gerookt worden. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden wordt er tijdens het varen geen alcohol gedronken!
– De kombuis is volledig elektrisch, er is daardoor geen gassysteem en ook geen open vuur.
– De machinekamer en aggregaatruimte zijn brandwerend betimmerd. Van buiten kunnen de ventilatie openingen gesloten worden en de brandstof toevoer afgesloten. Het brandblussysteem in beide ruimtes is ook op afstand bedienbaar.
– Behalve een branddeken en 2 SOLAS gekeurde brandblussers is er ook een brandslang aangesloten op de buitenwaterpomp voor bluswater.
– De ingang aan de buitenkant van het zeiljacht kan eenvoudig worden afgesloten met 2 waterdichte deuren.
– De voorpiek is een waterdicht compartiment, het aanvaringsschot kan binnen in het schip worden afgesloten door een waterdichte deur.
– In het schip zijn 2 bilgepompen en 2 bilge alarmen, zodat in geval van schade het binnendringende water weggepompt kan worden. Als back-up systeem is er een mobiele lenspomp met 15 meter slang, die overal ingezet kan worden.
– Automatisch opblaasbare reddingsvesten met lifeline met automatisch geactiveerd licht.
– AIS-SART, een drijvende SOLAS gekeurde Search and Rescue Transponder die de positie met een noodsignaal verzend over de VHF voor de omringende scheepvaart.
– Markus lifenet, om snel drenkelingen horizontaal uit het water te kunnen hijsen.
– Immersion suit, overlevingspak voor de bemanning om een drenkeling te begeleiden in het lifenet.
– 10 Persoons reddingsvlot met geïsoleerde dubbele bodem (met SOLAS keur en SOLAS A-pakket uitrusting). Door de hydrostatic release wordt het vlot automatisch opgeblazen en gelanceerd, mocht het schip zinken.
– Reddingsboeien met licht (met SOLAS keur).
– Vuurpijlen en handfakkels (met SOLAS keur).
– EPIRB met SOLAS keur (Emergency Position Indicating Beacon), deze zend een noodsignaal via satellieten naar de kustwacht met de positie en scheepsnaam. Door de hydrostatic release wordt de EPIRB automatisch geactiveerd en gelanceerd, mocht het schip zinken.
– VHF-DSC marifoon (Digital Selective Calling), met deze marifoon kunnen verschillende noodsignalen worden verzonden met automatisch de positie en scheepsnaam (MMSI-nummer).
– Handmarifoon.
– SOLAS gekeurde radarreflector.