Klanten vertellen

Op deze pagina nodigen wij zeilers en zeilsters uit te vertellen over hun ervaringen met meezeilen op zeilvakanties met zeiljachten van NautiSail. Want zo krijgen toekomstige zeilers/sters een beeld van wat zij mogen verwachten op een Nautisail zeilvakantie.
Bovendien helpt het ons om samen met de schippers het product nog verder te optimaliseren en het de klanten nog meer naar het zin te maken.

Heeft u een zeilreis op één van onze schepen hebt gemaakt, schrijf dan s.v.p. een beoordeling!
Uw beoordeling wordt zeer op prijs gesteld.

Klik op het beoordelingsformulier!

Lees hieronder de reviews:

Klanten vertellen over hun reis met de Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)

Klanten vertellen over hun reis met de Dehler 42

Puerto Las Palmas de Gran Canaria. De eerste week een beetje pech omdat één van onze buren bij het wegvaren besloot met zijn boot in...

Puerto Las Palmas de Gran Canaria.

De eerste week een beetje pech omdat één van onze buren bij het wegvaren besloot met zijn boot in onze verstaging te blijven hangen. De klap was zo groot dat we ons staande wand en de mast moesten laten controleren. Twee dagen vertraging maar gelukkig is er in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria genoeg te beleven. De oude stad werd bezocht en we konden volop genieten van gezellige restaurants, het strand (naar men zegt het mooiste stadstrand van Europa), en de gezelligheid van de ARC, die bijna van start ging. Na reparatie kon de zeilpret beginnen en zetten we, met onze eerste 4 gasten, koers naar het zuiden.

Puerto de Mogan

Wegens de enorme hoeveelheid boten die hier op Gran Canaria geparkeerd ligt, waren we blij dat we een mooie plek in de mooiste haven en misschien wel het mooiste dorp van Gran Canaria konden bemachtigen; Puerto de Mogan. Dit prachtige dorp of stadje is één van de weinige plekken waar nog geen torenhoge hotels en appartementencomplexen zijn gebouwd. Rond de haven, die goed wordt onderhouden en gezellig is aangekleed, vind je een keur aan restaurants en winkeltjes waar het overdag én ’s avonds goed vertoeven is. Wil je nog meer vertier en nog meer toeristen dan is er nog de boulevard met het drukbezochte strand, restaurants en bars waar je tot in de late uurtjes gezellig terecht kunt.

Het is hier zo goed vertoeven dat we hier onze ’thuisbasis’ van hebben gemaakt. Vanuit hier hebben we een aantal weken mooie tochten gezeild. Op zoek naar dolfijnen, ankeren in mooie stille baaien maar ook bij populaire stranden, waar we meestal genoten van een uitgebreide lunch. Na de lunch werd er weer lekker gezeild. Altijd vergezeld van de zon die hier, óók in november en december, uitbundig schijnt.

Nog niet naar huis.
Hoewel er momenteel even geen gasten zijn ben ik nog steeds niet naar huis. Het weer is hier heerlijk, de Dehler 42 is comfortabel, het dorp te gezellig: ik blijf nog even voor ik weer terugvlieg naar Nederland waar het nu 1 graad Celcius is en sneeuwt. 22 december komt de volgende groep hier gezellig zeilen met een andere schipper. Ik weet zeker dat ze een top week gaan krijgen.

Eric
(14-11-2021 t/m 09-12-2021)
Dag Ben, Voor ons is de zeilweek prima verlopen. We hebben alle dagen kunnen zeilen, en we hadden prima weer (1 dag met wat bewolking)....

Dag Ben,
Voor ons is de zeilweek prima verlopen.
We hebben alle dagen kunnen zeilen, en we hadden prima weer (1 dag met wat bewolking). Omdat we de enige passagiers waren, konden we in overleg met de schipper ook zelf het programma bepalen.
De ligplaats in Puerto de Mogan en de dagtochtjes waren ideaal voor beginnende zeilers als ons. Mogelijk schrikt de tocht zoals op internet beschreven mensen met dat profiel wat af. (En omgekeerd kan het niet doen van een grotere tocht mensen die daarvoor kiezen ook teleurstellen.)
Puerto de Mogan is een leuk plaatsje, met veel eetgelegenheden.

Annemie & Sven
(28-11-2021 t/m 05-12-2021)
Was een topweek bij Ed aan boord. Erg genoten, dank voor het organiseren en tot snel. Hartelijke groet, Jan Willem

Was een topweek bij Ed aan boord. Erg genoten, dank voor het organiseren en tot snel. Hartelijke groet, Jan Willem

Jan Willem
(15-01-2022 t/m 22-01-2022)
Het was een top week! Hele fijne mensen, veel geleerd, prachtig weer, mooi schip!

Het was een top week! Hele fijne mensen, veel geleerd, prachtig weer, mooi schip!

Maggie
(07-01-2022 t/m 14-01-2022)
Hey Ben !! Jaa al terug in Nl Was een top week ,, veel geleerd en lekker bezig geweest!!! Grt Nick

Hey Ben !! Jaa al terug in Nl
Was een top week ,, veel geleerd en lekker bezig geweest!!! Grt Nick

Nick
(07-01-2022 t/m 14-01-2022)
Met Nautisail.nl heb ik op de D-Dream (een Dehler 42) een geweldige zeiltrip van 4 weken achter de rug waarin ik meer dan eens een...

Met Nautisail.nl heb ik op de D-Dream (een Dehler 42) een geweldige zeiltrip van 4 weken achter de rug waarin ik meer dan eens een week had bijgeboekt ! Een trip vol avontuur en pret!
De eerste week hadden we met schipper Thom de kerstdagen doorgebracht in Puerto De Mogán, Gran Canaria. Een ontzettend gezellig plaatsje met talloze restaurantjes. Heerlijk gegeten op terrasjes en dat terwijl Nederland nog in een lockdown was. Op momenten van weinig wind, leerde schipper Thom ons te manoeuvreren op de motor in de haven achteruit de box in en diverse manoeuvres op de oceaan d.m.v. van een zelf geplaatste boei (fender met puts er onder).

De navolgende 3 weken waren met schipper Ed eveneens helemaal TOP ! Heb met schipper Ed het nieuwe jaar gevierd en ontzettend veel gelachen. Alhoewel het geen zeilcursus was, nam schipper Ed eveneens de moeite om me e.a. te leren, zoals navigeren en andere zeilinstructies. Heb dus veel geleerd.
Met zowel weinig als veel wind hebben we hele mooie zeiltochten langs Gran Canaria, Tenerife en La Gomera gemaakt (https://youtu.be/8lR_QYg16Z4) maar ook hele mooie momenten meegemaakt zoals dolfijnen en zwarte loods walvissen gezien, zonsondergang voor anker in noord-west Gran Canaria met uitzicht over Tenerife (https://youtu.be/ZLCdY255QPo). Op La Gomera hadden we nog een autootje gehuurd om het eiland te verkennen. Daar hebben we nog gewandeld door het prachtige oerbos Parque Nacional Garajonay en veel bananenbomen gezien.

Oh ja,…… vergeet op Gran Canaria niet een Barraquito te drinken….. heerlijk !

Ben, Thom, Ed…. hartelijk dank voor deze prachtige tocht !
Ik heb genoten ! Kan er geen genoeg van krijgen en ga weer boeken !

Hans
(22-12-2021 t/m 22-01-2022)
We kijken terug op een heerlijke trip! De week was een geslaagde mix tussen lekker zeilen en ontspannen aan wal. El Hierro bleek niet haalbaar...

We kijken terug op een heerlijke trip! De week was een geslaagde mix tussen lekker zeilen en ontspannen aan wal. El Hierro bleek niet haalbaar maar La Gomera en de verschillende havens van Tenerife waren zeer de moeite waard. Misschien voor de informatie op de website goed om iets explicieter te vermelden dat El Hierro optioneel is en sterk afhankelijk van de wind en zelfs dan echt een flink stuk is heen en weer. Voor ons geen probleem, maar voor de beeldvorming van toekomstige deelnemers wel goed om bewust van te zijn. Verder eigenlijk geen puntjes van aandacht. Bedankt voor de organisatie en wie weet tot een volgende keer!

Thierry & Esther
(23-01-2022 t/m 30-01-2022)
Dit was voor mij een zeer interessante zeil ervaring. Heb veel zeil ervaring overal op de Europeese zeeën maar heb nu ook kunnen proeven van...

Dit was voor mij een zeer interessante zeil ervaring. Heb veel zeil ervaring overal op de Europeese zeeën maar heb nu ook kunnen proeven van de atlantische oceaan. Voor mij sowieso al geslaagd.
De sfeer aan boord was uitzonderlijk prettig dank zij een toffe bemanning en en een zeer gedegen schipper met uitzonderlijke ervaring als wereldzeiler.

Karel
(16-02-2022 t/m 23-02-2022)

Klanten vertellen over hun reis met de Jeanneau S.O.51

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen...

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen meestal binnen een paar minuten antwoord op de email, maar zeker ook goed telefonisch bereikbaar. Vakantie zelf goed geregeld door de mensen die aan boord werkte. Ze weten de mooie, niet zo toeristische plekjes te vinden. Leuke uitleg over de boot en de mogelijkheid om alles te leren. Maar lekker op het dek in de zon was ook goed. Echt een aanrader!!

Silvia
(29-07-2021 t/m 05-08-2021)

Klanten vertellen over hun reis met de Noordkaper 52

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te...

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te laten zien, bovendien een aangenaam persoon om mee te zeilen.

Dorine
(16-07-2017 t/m )
We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een...

We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een man die we nog nooit gezien hadden maar het klikte heel goed met Gerhard. We hebben een hele mooie tocht gemaakt. Alles wat we wilden doen (en dat liep nogal uiteen) hebben we gedaan. Jules van 4 heeft zich 12 dagen op een piratenboot gewaand. Lola van 14 had gelukkig 4g en heeft prima kunnen shoppen in de kleine stadjes die we hebben aangedaan. Voor ons was het heerlijk rustig een verademing om de drukte van het land weer te kunnen verruilen voor de stilte op de boot. We zouden er wel aan kunnen wennen…

Iris
( t/m )
Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft...

Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft veel geduld en ook veel humor, waardoor ik veel geleerd heb over zeilen. Het was inspirerend, goed geregeld, een geweldige omgeving en lekker weer! Zolang iedereen aan boord de interesse in het zeilen deelt en kan ontspannen op het water (ook als je soms amper vooruit gaat), maakt het niet uit hoe oud je bent en met wie je op het schip zit. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar en kan ik het zeker aanraden! Groetjes, Sigrid

Sigrid
( t/m )
Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan...

Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan doen dan we gewend waren.
Een zeilvakantie in Griekenland leek haar wel wat! In eerst instantie moest ik wel aan het idee wennen, maar na ons verder te hebben geïnformeerd via de website “meezeilen in Griekenland” was ik “om ” en werd het besluit genomen om er voor te gaan.
Via de uitgebreide site van www.nautisail.nl van Ben Roos hebben we gezocht naar de voor ons meest leuk te varen route t.w. de Noord route in het vaargebied de Dodekanesos, Waarom? Op deze route ligt ook het eiland Patmos dat wij allebei graag wilde bezoeken i.v.m. het daar gebouwde Monastery of St John.
Deze trip van een week werd door Nautisail aangeboden met het zeilschip de Noordkaper 52 met als schipper Gerhard Disselhorst.
We zijn Gerard en Linda dankbaar voor hun niet aflatende zorg tijdens deze geweldige zeilweek.
Ze hebben ons mooie plekken, mooie baaien en leuke restaurantjes op de eilanden laten zien.
Lange avonden aan boord met sterke verhalen en mooie gesprekken hebben deze vakantie voor ons onvergetelijk gemaakt.
Gerard en Linda nogmaals hartelijk dankt voor de vriendschap.
Jan en Anneke

Jan & Anneke
(16-06-2018 t/m )
Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard. Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon,...

Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard.
Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon, eten en de eilanden. Ondanks het feit dat wij het schip voor 4 volwassenen wat klein vonden hebben we een fantastische reis gehad. Heel relaxed. We overwegen zeker nogmaals een dergelijke trip te maken! Dank Ben voor het advies en Gehrard voor de fijne reis.

Nicole, Frank, Hidde, Bengt
(25-08-2018 t/m 02-09-2018)
Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Wil
(16-09-2018 t/m 30-09-2018)
Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Johnny
(05-08-2019 t/m 11-01-2019)
Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem. Gerhard en...

Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem.
Gerhard en Linda hebben ons prima begeleid en prachtige plekken laten zien. De Noordkaper 52 is een heel ruim, stabiel schip. Je voelt je er veilig op. Ook omdat Gerhard een doorwinterde zeiler is. Het was mijn droom om ooit te zeilen in Griekenland en dankzij Gerhard en Linda is deze droom uitgekomen. We hebben: gezeild, veel eilanden gezien, dolfijnen kwamen ons even vergezellen, gelezen, gedoucht op de boot, gekookt in het ruime kombuis, gaan eten in typische Griekse restaurantjes, gedanst op de boot en zelfs hierop ook gebarbecued. Bedankt, Gerhard en Linda! Het was nog beter dan gedroomd.

Ida & Frank
(06-06-2019 t/m 13-06-2019)
Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad. Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet...

Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad.
Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet wisten wat zeilen zou betekenen. Maar na een dag zeeziek en 6 mooie andere dagen hebben we veel mooie herinneringen. Wellicht tot volgend jaar.

Ronald & Bjorn
(06-09-2019 t/m 16-09-2019)
Hoi Ben, Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen...

Hoi Ben,

Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen met zijn leergierigheid. Evan heeft heel veel geleerd en vooral een fantastische tijd gehad!
Reizen in coronatijd

Op de luchthaven van Dusseldorf dragen veel mensen een mondkapje. Bij de douane, gaf de douanier aan dat ik mijn mondkapje goed op moest doen. Er staan overal instructies op de luchthaven zoals anderhalve meter afstand houden etc. We moesten een extra formulier invullen om Griekenland binnen te komen. Gelukkig had Ben ons hierop geattendeerd. Dat formulier werd voor het boarden gecheckt. Aan boord zijn mondkapjes verplicht. Hier werd echter niemand streng op aangesproken. Iedere passagier had een mondkapje. Was het kapje even te benauwend? Je kan het gewoon even afdoen of naar beneden doen. De goede filters die in het vliegtuig aanwezig zijn, filteren meer dan 99% van de virusdeeltjes. Ik vind reizen in het vliegtuig dus veiliger dan reizen in de trein of een bezoek aan de supermarkt. De aankomst op Kos ging prima. Even de QR-code van het formulier op mijn telefoon laten zien en we konden zo doorlopen. Dus geen test, die ze in Griekenland overigens alleen in de mond afnemen. Dankzij het coronavirus hebben wij de boot voor onszelf. Het is rustig in Griekenland. Frisse zeelucht doet wonderen. Gerhard is een fantastische schipper en gastheer. Ik had mij geen betere vakantie kunnen wensen.

Leanne & kinderen
(20-07-2020 t/m 03-08-2020)
We hadden een geweldige reis van Kos naar Sardinië. Fantastisch en betrouwbaar schip met goede zeileigenschappen. Leuke plekjes in Griekenland opgezocht, dankzij de grote ervaring...

We hadden een geweldige reis van Kos naar Sardinië. Fantastisch en betrouwbaar schip met goede zeileigenschappen.
Leuke plekjes in Griekenland opgezocht, dankzij de grote ervaring van schipper Gerhard in dit gebied. We hadden wind mee, wind tegen en geen wind. De stemming was zeer goed aan boord en onderling een prima samenwerking. We verheugen ons nu al op het laatste stuk van de terugreis van de Via Maris van La Coruna naar IJmuiden. Kortere of langere tochten met dit schip en zijn sympathieke schipper zijn een aanrader, zowel voor zeilers als recreanten op het water!!!

Theo en Els
(03-06-2021 t/m 03-07-2021)
Ik ben een hele mooie ervaring rijker na het maken van een zeilreis van Cagliari naar Torre del Mar. Als onervaren zeiler heb ik tijdens...

Ik ben een hele mooie ervaring rijker na het maken van een zeilreis van Cagliari naar Torre del Mar. Als onervaren zeiler heb ik tijdens de reis veel mogen leren van het zeilen en de schipper vertelde de mooiste verhalen. Het was een bijzondere zeiltocht die ik nooit meer ga vergeten.

Montsy’s reis op de Via Maris
(04-07-2021 t/m 20-07-2021)
Ik ben van Cagliari tot aan Malaga meegevaren met de Via Maris van schipper Gerard Disselhorst. Geweldig om het zeilen te leren, onderdeel te zijn...

Ik ben van Cagliari tot aan Malaga meegevaren met de Via Maris van schipper Gerard Disselhorst. Geweldig om het zeilen te leren, onderdeel te zijn van de bemanning en vele mooie gesprekken te hebben.
De eerste paar dagen was wennen aan het deinen, het koken op ruwe zee en de vele lieren en lijnen. Daarna werd het nog mooier met meezwemmende dolfijntjes, het geluid van de zee en de wind in de zeilen en het snorkelen in de mooie baaitjes. Mede dankzij de geduldige uitleg over alles wat met zeilen te maken heeft door schipper Gerard en stuurman Fons en de leuke samenwerking met Montsy zal ik deze reis nooit meer vergeten!

Albert Jan
(04-07-2021 t/m 20-07-2021)
Bel Nautisail Scroll omhoog