Midden in de Atlantische Oceaan op zo’n 450 mijl ten zuidwesten van de Portugese kust ligt het bloemeneiland Madeira. Samen met Porto Santo en de meer zuidelijkere gelegen eilandengroep Ilhas Desertas, behoort het tot de Madeira archipel.

De eilanden vormen een autonome regio van Portugal. De bewoners zijn erg vriendelijk en spreken naast Portugees meestal ook Engels. De grootste plaats op het eiland is de toeristische stad Funchal. Deze stad is schitterend gelegen tegen de berghelling en ‘s avonds prachtig verlicht.
De mooie natuurgebieden van de eilanden, gecombineerd met het aangename weer, maken de Madeira archipel tot een prachtig vaargebied. Het klimaat is erg mild en te vergelijken met dat van de Canarische Eilanden. Met een gemiddelde temperatuur rond de 16°C in de winter en zomers rond de 28°C. De warme Golfstroom zorgt ervoor dat het water een gemiddelde temperatuur van 20°C heeft. Daarom een ideale bestemming voor een zeilvakantie.

Het bloemeneiland Madeira

De kustlijn van Madeira bestaat voor het grootste deel uit steile rotsen en heeft slechts een paar kleine zandstrandjes. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en beschikt over twee bergtoppen van bijna 2000 meter hoog.
Naast de vele bergen en bossen wordt het eiland Madeira gekenmerkt door de talloze exotische bloemen, die er in het wild groeien. Daarom is het niet verwonderlijk dat Madeira hierdoor ook wel het bloemeneiland wordt genoemd.

Het strand van Porto Santo

Het grote verschil tussen Madeira en Porto Santo is dat Madeira vooral bergachtig is. Terwijl Porto Santo over het algemeen een stuk vlakker is en een droger klimaat heeft. Het eiland Porto Santo heeft tevens een mooi zandstrand van wel negen kilometer lang en is daardoor een populaire vakantiestek voor de Madeirenen.

De overtocht van Portugal naar Madeira is een mooie en uitdagende zeiltocht over de Atlantische oceaan van ca. 6 dagen met meestal halve tot ruime wind.

Buy & Charter

De vraag naar meezeilvakanties groeit. Overweegt u te investeren in een zeiljacht, dan bieden wij u een aantrekkelijke rendement. U kunt zelf gebruik maken van uw zeiljacht en als u niet vaart, dan verhuren wij uw jacht inclusief een ervaren NautiSail schipper.
Op uw spaargeld krijgt u nog nauwelijks rente. Investeren in een zeiljacht is dus mogelijk de oplossing voor u!
NautiSail adviseert u in de keuze en in combinatie met een specialist eventueel in de aankoop van een zeiljacht. U kunt in alle rust en zonder zorgen genieten van heerlijke zeilvakanties op uw eigen zeiljacht met of zonder schipper en u krijgt bovendien een interessant rendement op uw investering.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
W01 Oversteek Portugal - Madeira 06-02-2022 tot 16-02-2022
Portugal – Madeira
11 € 1219 Ja info
W02 Oversteek Madeira - Canarische Eilanden 17-02-2022 tot 25-02-2022
Madeira – Canarische eilanden
9 € 979 Ja info
W07 Oversteek Canarische eilanden – Madeira 05-04-2022 tot 13-04-2022
Canarische eilanden – Madeira
9 € 979 Ja info
W08 Oversteek Madeira - Azoren 14-04-2022 tot 25-04-2022
Oversteek Madeira – Azoren
12 € 1339 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog