Midden in de Atlantische Oceaan op zo’n 450 mijl ten zuidwesten van de Portugese kust ligt het bloemeneiland Madeira. Samen met Porto Santo en de meer zuidelijkere gelegen eilandengroep Ilhas Desertas, behoort het tot de Madeira archipel.
Op de Madeira Sailing Experience leer je tijdens het meezeilen de eilanden goed kennen.

De eilanden vormen een autonome regio van Portugal. De bewoners zijn erg vriendelijk en spreken naast Portugees meestal ook Engels. De grootste plaats op het eiland is de toeristische stad Funchal. Deze stad is schitterend gelegen tegen de berghelling en ‘s avonds prachtig verlicht.
De mooie natuurgebieden van de eilanden, gecombineerd met het aangename weer, maken de Madeira archipel tot een prachtig vaargebied. Het klimaat is erg mild en te vergelijken met dat van de Canarische Eilanden. Met een gemiddelde temperatuur rond de 16°C in de winter en zomers rond de 28°C. De warme Golfstroom zorgt ervoor dat het water een gemiddelde temperatuur van 20°C heeft. Daarom een ideale bestemming voor een zeilvakantie.

Het bloemeneiland Madeira

De kustlijn van Madeira bestaat voor het grootste deel uit steile rotsen en heeft slechts een paar kleine zandstrandjes. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en beschikt over twee bergtoppen van bijna 2000 meter hoog.
Naast de vele bergen en bossen wordt het eiland Madeira gekenmerkt door de talloze exotische bloemen, die er in het wild groeien. Daarom is het niet verwonderlijk dat Madeira hierdoor ook wel het bloemeneiland wordt genoemd.

Het strand van Porto Santo

Het grote verschil tussen Madeira en Porto Santo is dat Madeira vooral bergachtig is. Terwijl Porto Santo over het algemeen een stuk vlakker is en een droger klimaat heeft. Het eiland Porto Santo heeft tevens een mooi zandstrand van wel negen kilometer lang en is daardoor een populaire vakantiestek voor de Madeirenen.

De overtocht naar Madeira is een mooie en uitdagende zeiltocht over de Atlantische oceaan van enkele dagen met meestal een mooie wind.

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden.

 

Heb je nog geen keuze kunnen maken, kijk in ons vaarschema welke reizen beschikbaar zijn en klik op info voor meer gedetailleerde informatie over de tocht.

 

Bel Nautisail Scroll omhoog