Meezeilen Canarische Eilanden

Laagste prijs vanaf € 1.195,- p.p.

Ontdek de Canarische Eilanden

Kom meezeilen op een zeilvakantie in de Canarische Eilanden op een zeiljacht met schipper. Een meezeilvakantie op de Canarische Eilanden is een geweldig meezeilavontuur in de winter. Stap aan boord van ons zeiljacht en beleef de prachtige zeilervaringen rond deze eilanden.

Ben je overtuigd, kijk in ons vaarschema welke zeilreizen beschikbaar zijn en klik op de omschrijving voor meer gedetailleerde informatie over de tocht.

 

Eilandhoppen op de Canarische Eilanden

Ontdek Tenerife en omliggende eilanden op de Tenerife Sailing Experience. Deze gevarieerde zeilreis bied je de gelegenheid om te genieten van de zon, wind, zee en natuur, terwijl je ook nog ervaring opdoet in het zeezeilen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren schipper.

Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, heeft, net als de andere eilanden in de archipel, een vulkanische oorsprong. De imposante Pico del Teide speelt een prominente rol in het landschap. Zijn besneeuwde top in de winter is vanaf verschillende plekken op het eiland zichtbaar. Tijdens onze zeilreis bezoeken we ook de eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro. Deze eilanden hebben hun eigen charme en bieden een prachtige toevoeging aan de zeilervaring. Tenerife beschikt over een vliegveld (TFS) in het zuiden, met rechtstreekse verbindingen naar Nederland en België. Hierdoor is het eiland gemakkelijk en tegen redelijke prijzen te bereiken. Kies voor de Tenerife Sailing Experience en verken de eilanden vanaf het water. Geniet van het avontuur, de natuur en de unieke bezienswaardigheden die Tenerife en de omliggende eilanden te bieden hebben.

Klimaat

Het najaar, de winter en het begin voorjaar is het ideale seizoen voor een meezeilvakantie rond de Canarische Eilanden. Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoostpassaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel “de eeuwige lente” genoemd.
Overigens kun je het hele jaar door fantastisch zeilen rond de Canarische eilanden.

De reis naar en van de boot

Onze schepen liggen op goed bereikbare locaties in de buurt van een luchthaven. De vliegtickets kun je zelf boeken. Dit geeft je de mogelijkheid om de zeilreis te combineren met een paar dagen citytrip of een bezoek aan het binnenland. Via de website Rome2rio vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot. Op de website van Skyscanner kun je de beste vliegverbindingen vinden.

Zeilvakantie met schipper op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden lenen zich uitstekend voor zeilvakanties, dankzij de vele eilanden die tegenwoordig beschikken over moderne jachthavens. Hoewel sommige eilanden en havens wat verder uit elkaar liggen, zijn ze toch goed te bereiken tijdens dagtochten. Onze zeilreizen bieden een mooie balans tussen ontspanning, het opdoen van zeilervaring en het leren zeilen. Elke nacht zullen we in een haven aanmeren of voor anker gaan.

Een van de voordelen van zeilen rond de Canarische eilanden is dat het Spaanse ritme wat langer doorloopt dan het Noord-Europese ritme. Hierdoor kun je ’s avonds nog genieten van gezellige terrasjes en sfeervolle gelegenheden.

Laat je meevoeren door de charme van een zeilvakantie op de Canarische eilanden, ontspan in het Spaanse ritme en geniet van de culinaire hoogtepunten, die deze regio te bieden heeft.

 

Bel Nautisail Scroll omhoog