Zeilen Canarische Eilanden

Een zeilvakantie rond de Canarische eilanden biedt alle ingrediënten voor een fantastische zeilreis:

– Een heerlijke temperatuur tussen de 22 en 28 graden.
– Glashelder, azuurblauw water met een lange trage oceaan deining.
– Zeer grote kans op het zien van walvissen en dolfijnen.
– Een constante Passaat wind, die op bepaalde plekken accelereert voor extra spectaculair zeilen.
– Zeer afwisselende landschappen van indrukwekkende vulkanische bergkammen tot subtropische bossen.
– De Spaanse sfeer en levensstijl, maar dan nog iets relaxter.

Kortom, een zeilvakantie op de Canarische eilanden is het ideale alternatief voor een zeilvakantie op de Caribbean. Doordat de beste zeilperiode hier aan het eind van de winter is, is het ook een heel mooi alternatief voor een wintersportvakantie, maar dan met zon garantie

Eiland hoppen op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden bestaan uit zeven grote bewoonde eilanden (La Palma, El Hierro, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, Gran Canaria en Tenerife) en nog een paar kleine eilanden in de buurt van Lanzarote. Op het eiland Tenerife komt veel massa-toerisme voor, maar dit kunnen we goed omzeilen. De eilanden die verder van Tenerife liggen en die geen eigen luchthaven hebben, hebben daardoor veel minder toerisme en vooral de eilanden La Gomera en El Hierro zijn daardoor ongekend prachtige eilanden.

De schoonheid van de eilanden komt door haar vulkanische oorsprong. Volgens een legende zouden het de toppen van Atlantis zijn die boven water uitsteken. De steile kliffen, groene hellingen, palmbomen, cactussen, witte dorpen en temperatuur maken dit gebied heel anders dan ons noordelijke vaargebied. De westelijke eilanden (Ell Hierro, La Palma en la Gomera) zijn groen met zwarte lava stranden, terwijl de oostelijke eilanden (Fuerteventura en Lanzarote) droog zijn met brede stranden en Sahara zand.
In het midden van de eilanden heb je hoge bergen van vulkanische oorsprong en naast de diepe en brede ravijnen (barranco’s) liggen enkele dichtbegroeide natuurparken met mooie wandelpaden. Op het eiland La Palma groeit de zeer zeldzame drakenbloedboom, die wel drieduizend jaar oud kan worden en bloedrood hars afgeeft. La Gomera staat bekend om bananenbomen, laurierbossen en boomheide die wel 15 meter hoog zijn.

Op het eiland Tenerife staat de hoogste berg van Spanje, El Teide, met een hoogte van 3718 meter. De Atlantische Oceaan is op haar diepst tussen de eilanden Tenerife en La Palma met 3500 meter. Gran Canaria heeft de kenmerken van alle eilanden, in het noorden groen en in het zuiden de prachtige zandduinen van Las Maspalomas.

Zeilvakantie met schipper op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn ideaal om te verkennen met een zeiljacht, vanwege de vele eilanden. Alle eilanden hebben tegenwoordig jachthavens. Sommige eilanden/ havens liggen wel wat verder uit elkaar, maar gelukkig is dit in dagtochten te doen. Onze zeilreizen zijn een mooie balans tussen reizen, cultuur en ontspanning. We zullen elke nacht in een haven of voor anker liggen. Het Spaanse ritme loopt wat langer door dan het Noord Europese, waardoor er ook ’s avonds meestal nog wel een leuk terrasje te vinden is. Aan het einde van de middag is ook ‘Tapas’ beschikbaar, met de unieke en super lekkere ‘Mojo’ saus.

Meezeilen op de Canarische eilanden

In het algemeen komt de wind uit het Noord Oosten, maar deze wind kan spectaculair accelereren op bepaalde plekken en juist weer 180 graden draaien op andere plekken door land invloed. Als u met ons mee wilt zeilen op de Canarische eilanden hoeft u geen zorgen te hebben, want de schipper kent het vaargebied. Zeilervaring hoeft u niet te hebben.

We zullen regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen.

Klimaat

Het najaar, de winter en het begin voorjaar is het ideale seizoen voor een meezeilvakantie rond de Canarische Eilanden. Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel de eeuwige lente genoemd.
Overigens kun je het hele jaar door fantastisch zeilen rond de Canarische eilanden. In een heerlijk subtropisch klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar.

Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Tenerife heeft net als de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del Teide. Met zijn imposante gestalte is hij in grote mate gezichtsbepalend voor het eiland. Je kunt de in de winter besneeuwde punt vanuit veel plekken op het eiland zien liggen, zoals bijvoorbeeld vanaf Costa Adeje in het zuidwesten, maar ook vanuit Puerto de la Cruz in het noorden. De kans is groot dat je deze hoogste berg van heel Spanje ziet liggen als je aan komt vliegen op Tenerife.
Klik hier voor het vaarschema!

Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland, net als de andere Canarische eilanden. Het vierde eiland in grootte van de Canarische Eilanden. Dat het eiland van vulkanische oorsprong is kun je duidelijk zien als je op Lanzarote aankomt. Je wordt geconfronteerd met bergen die zichtbaar gevormd zijn door lavastromen. Het oppervlakte van Lanzarote bestaat grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Een plek waar dit vooral prachtig zichtbaar is in nationaal park Timanfaya. Dit deel van Lanzarote heeft haar bijna maanachtige landschap gekregen tijdens de vulkaanuitbarstingen die van 1730 tot 1736 plaatsgevonden hebben. Dit beschermde natuurgebied beslaat ongeveer een vijfde deel van het eiland. Begroeiing is hier amper aanwezig, waardoor het landschap een bijna surrealistisch karakter heeft.
Vanuit Lanzarote bieden wij de Lanzarote Experience!
Klik hier voor het vaarschema!

Zeilvakanties

Vanaf Tenerife zeilen we naar de omliggende Canarische eilanden, zoals La Gomera, El Hierro en La Palma.
Vanaf Lanzarote zeilen we naar Fuerteventura en het noordelijker gelegen Graciosa

Buy & Charter

De vraag naar meezeilvakanties groeit. Overweegt u te investeren in een zeiljacht, dan bieden wij u een aantrekkelijke rendement. U kunt zelf gebruik maken van uw zeiljacht en als u niet vaart, dan verhuren wij uw jacht inclusief een ervaren NautiSail schipper.
Op uw spaargeld krijgt u nog nauwelijks rente. Investeren in een zeiljacht is dus mogelijk de oplossing voor u!
NautiSail adviseert u in de keuze en in combinatie met een specialist eventueel in de aankoop van een zeiljacht. U kunt in alle rust en zonder zorgen genieten van heerlijke zeilvakanties op uw eigen zeiljacht met of zonder schipper en u krijgt bovendien een interessant rendement op uw investering.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
DR03 (Portugal - Canarische Eilanden) 01-11-2021 tot 10-11-2021
Portugal – Canarische Eilanden
10 € 1295 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 20-11-2021 tot 27-11-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 28-11-2021 tot 05-12-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 06-12-2021 tot 13-12-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
ARC Van Las Palmas naar St. Lucia 09-01-2022 tot 09-02-2022
Atlantic Rally for Cruisers (ARC) / Oceaanoversteek
32 € 2400 Ja info
W02 Oversteek Madeira - Canarische Eilanden 17-02-2022 tot 25-02-2022
Madeira – Canarische eilanden
9 € 979 Ja info
W03 Tenerife zeilzwerftocht 26-02-2022 tot 06-03-2022
Tenerife zeilzwerftocht
9 € 979 Ja info
W04 Tenerife zeilzwerftocht 07-03-2022 tot 16-03-2022
Tenerife zeilzwerftocht
10 € 1099 Ja info
W05 Tenerife zeilzwerftocht 17-03-2022 tot 26-03-2022
Tenerife zeilzwerftocht
10 € 1099 Ja info
W06 Zeilzwerftocht Tenerife – Gran Canaria 27-03-2022 tot 04-04-2022
Tenerife – Gran Canaria
9 € 979 Ja info
W07 Oversteek Canarische eilanden – Madeira 05-04-2022 tot 13-04-2022
Canarische eilanden – Madeira
9 € 979 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog