Canarische Eilanden

Laagste prijs vanaf € 895,- p.p.

Verken de Canarische Eilanden tijdens door mee te zeilen op een zeiljacht met schipper. Of je nu in de zomer of winter vaart, deze bestemming biedt een unieke ervaring. Hier is wat je kunt verwachten:

  • Geniet van heerlijke temperaturen tussen 20 en 28 graden Celsius.
  • Verbaas je over het glasheldere, azuurblauwe water met een langzame oceaandeining.
  • Ervaar de opwinding van het waarnemen van dolfijnen en mogelijk zelfs walvissen, aangezien de kans hierop zeer groot is.
  • Profiteer van de constante passaatwind die op bepaalde plekken zelfs versnelt, waardoor je een spectaculaire zeilervaring beleeft.
  • Verwonder je over de afwisselende landschappen, variërend van imposante vulkanische bergkammen tot weelderige subtropische bossen.
  • Onderga de ontspannen Spaanse sfeer en levensstijl, maar dan met een extra vleugje rust en kalmte.

Kortom, een meezeilvakantie op de Canarische Eilanden biedt een geweldig alternatief voor een meezeilavontuur in de Cariben. Stap aan boord en geniet van de prachtige zeilervaringen die deze eilanden te bieden hebben.

Ben je overtuigd, kijk in ons vaarschema welke reizen beschikbaar zijn en klik op de omschrijving voor meer gedetailleerde informatie over de tocht.

 

Eilandhoppen op de Canarische Eilanden

Ontdek onze zeilreizen vanaf de twee grote eilanden, Gran Canaria en Tenerife. We bieden de reis van Gran Canaria naar Tenerife of de Tenerife Sailing Experience aan. Deze gevarieerde zeilreizen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van de zon, wind, zee en natuur, terwijl je ook waardevolle ervaring opdoet in het zeezeilen. Dit alles onder begeleiding van een zeer ervaren zeezeiler.

Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland dat de kenmerken van alle Canarische Eilanden in zich verenigt. In het noorden is het eiland weelderig groen, terwijl in het zuiden de prachtige zandduinen van Las Maspalomas te vinden zijn. Vanuit Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, bieden we een zeilreis aan die eindigt op Tenerife: Gran Canaria naar Tenerife.

Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, heeft, net als de andere eilanden in de archipel, een vulkanische oorsprong. De imposante Pico del Teide speelt een prominente rol in het landschap. Zijn besneeuwde top in de winter is zichtbaar vanaf verschillende plekken op het eiland. Bij aankomst op Tenerife is de kans groot dat je deze hoogste berg van Spanje ziet. Tijdens onze zeilreizen bezoeken we ook de eilanden La Gomera en El Hierro. Deze eilanden hebben hun eigen unieke charme en bieden een prachtige toevoeging aan de zeilervaring. Tenerife beschikt over een vliegveld (TFS) in het zuiden, met rechtstreekse verbindingen naar Nederland en België. Hierdoor is het eiland gemakkelijk en tegen redelijke prijzen te bereiken. Kies voor de Tenerife Sailing Experience. en verken deze prachtige eilanden vanaf het water. Geniet van het avontuur, de natuur en de unieke bezienswaardigheden die Tenerife en de omliggende eilanden te bieden hebben.

Klimaat

Het najaar, de winter en het begin voorjaar is het ideale seizoen voor een meezeilvakantie rond de Canarische Eilanden. Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoostpassaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel de eeuwige lente genoemd.
Overigens kun je het hele jaar door fantastisch zeilen rond de Canarische eilanden.

De reis naar en van de boot

Onze schepen liggen op goed bereikbare locaties in de buurt van een luchthaven. De vliegtickets kun je zelf boeken. Dit geeft je de mogelijkheid om de zeilreis te combineren met een paar dagen citytrip of een bezoek aan het binnenland. Via de website Rome2rio vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot. Op de website van Skyscanner kun je de beste vliegverbindingen vinden.

Zeilvakantie met schipper op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden lenen zich uitstekend voor het verkennen per zeiljacht, dankzij de vele eilanden die tegenwoordig beschikken over jachthavens. Hoewel sommige eilanden en havens wat verder uit elkaar liggen, zijn ze toch goed te bereiken tijdens dagtochten. Onze zeilreizen bieden een mooie balans tussen ontspanning, het opdoen van zeilervaring en het leren zeilen. Elke nacht zullen we in een haven aanmeren of voor anker gaan.

Een van de voordelen van zeilen rond de Canarische eilanden is dat het Spaanse ritme wat langer doorloopt dan het Noord-Europese ritme. Hierdoor kun je ’s avonds nog genieten van gezellige terrasjes en sfeervolle gelegenheden.

Laat je meevoeren door de charme van het zeilen op de Canarische eilanden, ontspan in het Spaanse ritme en geniet van de culinaire hoogtepunten die deze regio te bieden heeft.

 

Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar Boot
MAR07; Tenerife sailing experience 24-09-2023 tot 01-10-2023
(8 dagen)
8 € 895 Ja Beneteau Océanis 473 contact
MAR08; Tenerife sailing experience 01-11-2023 tot 08-11-2023
(8 dagen)
8 € 895 Ja Beneteau Océanis 473 contact
MAR09; Tenerife sailing experience 12-11-2023 tot 19-11-2023
(8 dagen)
8 Vol Beneteau Océanis 473 contact
Bel Nautisail Scroll omhoog