Canarische Eilanden

Meezeilen vanaf € 895 p.p.
Ja, ik wil informatie

Canarische Eilanden

Meezeilen op een zeiljacht met schipper op de Canarische Eilanden.
Wist je dat je fantastisch kunt zeilen rond de Canarische Eilanden? In de zomer maar ook in de winter is het zeer aangenaam vertoeven in deze wateren. Zo kun je het volgende verwachten:

– Een heerlijke temperatuur tussen de 20 en 28 graden;
– Glashelder, azuurblauw water met een lange trage oceaan deining;
– Zeer grote kans op het zien van dolfijnen en mogelijk zelfs walvissen;
– Een constante Passaat wind, die op bepaalde plekken accelereert voor extra spectaculair zeilen;
– Zeer afwisselende landschappen van indrukwekkende vulkanische bergkammen tot subtropische bossen;
– De Spaanse sfeer en levensstijl, maar dan nog iets relaxter;

Kortom, een meezeilvakantie op de Canarische eilanden is hèt alternatief voor een meezeilvakantie op de Caribbean.

Eiland hoppen op de Canarische Eilanden

Vanaf de drie grote eilanden, Lanzarote en Tenerife kun je deze winter zeilreizen boeken. De Tenerife Sailing Experience en de Lanzarote Sailing Experience.
Het zijn gevarieerde zeilreizen, waarop je kunt genieten van de zon, de wind, de zee en de natuur, maar ook veel ervaring in zeezeilen kunt opdoen. En dat onder de leiding van een zeer ervaren zeezeiler/instructeur als schipper.

Gran Canaria

Gran Canaria heeft de kenmerken van alle eilanden, in het noorden groen en in het zuiden de prachtige zandduinen van Las Maspalomas. Vanuit Las Palmas, de altijd levendige hoofdstad van Gran Canaria, bieden we verschillende reizen aan. Een lange route om het eiland heen naar Tenerife en/of Fuerteventura of een korte route om het eiland Gran Canaria heen. We bepalen de route samen met elkaar en laten de keuze afhangen van de windverwachtingen en de zeewaardigheid van het gezelschap.

Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Tenerife heeft net als de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del Teide. Met zijn imposante gestalte is hij in grote mate gezichtsbepalend voor het eiland. Je kunt de in de winter besneeuwde punt vanuit veel plekken op het eiland zien liggen, zoals bijvoorbeeld vanaf Costa Adeje in het zuidwesten, maar ook vanuit Puerto de la Cruz in het noorden. De kans is groot dat je deze hoogste berg van heel Spanje ziet liggen als je aan komt vliegen op Tenerife.
Op de reizen bezoeken we de eilanden La Gomera en El Hierro.
Tenerife heeft in het Zuiden een vliegveld (TFS) dat rechtstreekse verbindingen heeft met Nederland en België, dus het eiland is snel en tegen redelijke prijzen te bereiken.
Vanuit Tenerife kun je boeken op de Tenerife Sailing Experience.

Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland, net als de andere Canarische eilanden. Het vierde eiland in grootte van de Canarische Eilanden. Dat het eiland van vulkanische oorsprong is kun je duidelijk zien als je op Lanzarote aankomt. Je wordt geconfronteerd met bergen die zichtbaar gevormd zijn door lavastromen. Het oppervlakte van Lanzarote bestaat grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Een plek waar dit vooral prachtig zichtbaar is in nationaal park Timanfaya. Dit deel van Lanzarote heeft haar bijna maanachtige landschap gekregen tijdens de vulkaanuitbarstingen die van 1730 tot 1736 plaatsgevonden hebben. Dit beschermde natuurgebied beslaat ongeveer een vijfde deel van het eiland. Begroeiing is hier amper aanwezig, waardoor het landschap een bijna surrealistisch karakter heeft. Op het programma staan de eilanden Fuerteventura en La Graciosa.
Vanuit Lanzarote bieden wij de Lanzarote Sailing Experience!

Zeilvakantie met schipper op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn ideaal om te verkennen met een zeiljacht, vanwege de vele eilanden. Alle eilanden hebben tegenwoordig jachthavens. Sommige eilanden/havens liggen wel wat verder uit elkaar, maar het is in dagtochten te doen. Onze zeilreizen zijn een mooie balans tussen ontspanning, zeilervaring opdoen en zeilen leren. We zullen elke nacht in een haven of voor anker liggen. Het Spaanse ritme loopt wat langer door dan het Noord Europese, waardoor er ook ’s avonds meestal nog wel een leuk terrasje te vinden is. Aan het einde van de middag is ook ‘Tapas’ beschikbaar, met de unieke en super lekkere ‘Mojo’ saus.

Klimaat

Het najaar, de winter en het begin voorjaar is het ideale seizoen voor een meezeilvakantie rond de Canarische Eilanden. Het mooie weer in die periode is vooral te danken aan het milde en gelijkmatige klimaat, dat veroorzaakt wordt door een combinatie van de warme Golfstroom en de noordoost passaat. Deze wind voert vochtige lucht aan en zorgt daardoor voor begroeiing van de eilanden en matiging van de temperatuur, terwijl de Golfstroom er weer voor zorgt dat de temperatuur niet te veel daalt. Dit subtropische klimaat wordt ook wel de eeuwige lente genoemd.
Overigens kun je het hele jaar door fantastisch zeilen rond de Canarische eilanden. In een heerlijk subtropisch klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar.

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden.

Buy & Charter

De vraag naar meezeilvakanties groeit. Overweegt u te investeren in een zeiljacht, dan bieden wij u een aantrekkelijke rendement. U kunt zelf gebruik maken van uw zeiljacht en als u niet vaart, dan verhuren wij uw jacht inclusief een ervaren NautiSail schipper.
Op uw spaargeld krijgt u nog nauwelijks rente. Investeren in een zeiljacht is dus mogelijk de oplossing voor u!
NautiSail adviseert u in de keuze en in combinatie met een specialist eventueel in de aankoop van een zeiljacht. U kunt in alle rust en zonder zorgen genieten van heerlijke zeilvakanties op uw eigen zeiljacht met of zonder schipper en u krijgt bovendien een interessant rendement op uw investering.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
MAR06; Van Gran Canaria naar Tenerife 03-09-2023 tot 12-09-2023
Gran Canaria – Tenerife
10 € 1.085 Ja info
MAR07; Tenerife sailing experience 24-09-2023 tot 01-10-2023
Tenerife Sailing Experience
8 € 895 Ja info
MAR08; Tenerife sailing experience 04-11-2023 tot 11-11-2023
Tenerife Sailing Experience
8 € 895 Ja info
MAR09; Tenerife sailing experience 12-11-2023 tot 19-11-2023
Tenerife Sailing Experience
8 € 895 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog