Zeilvakantie Tenerife Sailing Experience Vaar mee met de Catamaran Lagoon 42

Ontdek de Canarische Eilanden op de “Tenerife Sailing Experience”

De Tenerife Sailing Experience biedt een avontuurlijke zeilvakantie vanaf het prachtige Canarische eiland Tenerife. Tijdens deze Tenerife Sailing Experience neem je actief deel aan het zeilen onder begeleiding van een ervaren schipper. Je verkent de mooiste plekken op Tenerife en La Gomera. Als het weer het toelaat en er is voldoende zeilspirit aan boord, dan is een overtocht naar La Palma of El Hierro ook een mogelijkheid.

Het zeilgebied rond de Canarische Eilanden is uitdagend en avontuurlijk. De meest voorkomende windrichting is noordoost en die kan soms behoorlijk krachtig zijn. Tijdens de overtochten naar de omliggende eilanden kun je genieten van ruime wind. Maar op de terugweg moeten we tegen de wind in. Voor enthousiaste zeilers is dat een uitdaging. Het is verstandig om een (licht) zeilpak mee te nemen, want er bestaat een kans dat je nat wordt van het buiswater.

In de wateren rond de Canarische eilanden komen veel walvissen, grienden en dolfijnen voor en dat is geen toeval. Want dankzij de overvloedige voedselbronnen in dit gebied trekken de wateren rondom de eilanden talrijke walvissoorten aan. Ervaar de opwinding van het zien van deze majestueuze zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat. Onze ervaren bemanning helpt je om deze prachtige wezens veilig en respectvol te observeren.

Dit bijzondere zeilavontuur biedt de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving. Bereid je voor op de uitdagingen van de wind en de golven en ervaar de opwinding van het zeilen in dit mooie zeilgebied. Onze ervaren schipper staat altijd klaar om je de fijne kneepjes van het zeilen bij te brengen, of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt. Daarnaast staat de bemanning altijd klaar om je te voorzien van insider tips en suggesties voor de beste activiteiten en bezienswaardigheden. Wil je zwemmen, snorkelen, wandelen, of gewoon ontspannen op het dek van onze zeilboot? Dat kan allemaal op deze zeilvakantie.

Mis deze kans niet om mee te zeilen op de Tenerife Sailing Experience. Boek vandaag nog je zeilvakantie. Kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

 

Belangrijk om te weten

  • De beschreven route is onder voorbehoud en kan door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord wordt van elke gast een bijdrage van € 35,- per persoon per nacht gevraagd voor de boordkas. Dit bedrag dekt de kosten voor ontbijt, lunch, drankjes aan boord, evenals havengelden, brandstof, water en eindschoonmaak. Volgens een lange traditie zijn de schipper en eventuele co-schipper vrijgesteld van deze bijdrage.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan geldt een toeslag van 33%.
  • De reis gaat door als minimaal twee personen hebben geboekt.
Dag 1
Aankomst op het vliegveld Reina Sophia van Tenerife (TFS). Op het vliegveld neemt u de taxi naar de San Miguel jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2
De trossen gaan los voor de eerste tocht naar San Juan. Deze eerste tocht staat in het teken van nadere kennismaking met het schip. De bemanning legt je graag uit hoe alles werkt. Ook zullen hebben we vandaag een grote kans om grienden te gaan zien.
Dag 3
Vandaag een korte tocht naar een prachtige ankerplek bij Los Gigantes. Van hieruit kunnen we een excursie ondernemen naar het natuurwonder El Teide. Snorkelend rond de boot heb je kans op schildpadden. in de avond worden we getrakteerd op een concert van Cory's Shearwater birds.
Dag 4
Eindelijk is het tijd voor de oversteek naar La Gomera. We varen langs Los Órganos aan de noordzijde van het eiland en eindigen in Valle Gran Rey, een pittoresk en schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, prachtige stranden en indrukwekkende kliffen.
Dag 5
Deze dag is een rustdag met de mogelijkheid een excursie te maken op het eiland La Gomera. Een aanrader is de wandeling van Epina terug naar Valle Gran Rey die een prachtige gelegenheid biedt om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en een onvergetelijke wandelervaring te hebben. Een auto huren en het natuurschoon al toerend ervaren behoort ook tot de mogelijkheden.
Dag 6
Vandaag staat een mooie tocht langs de zuidkust van La Gomera op het programma. Vanwege de heersende winden zal deze tocht waarschijnlijk tegen de wind in zijn. Na een aantal uren hard werken komen we dan aan in San Sebastian. De stad heeft een charmante havenpromenade, gezellige pleinen, lokale winkels en restaurants waar we kunnen genieten van de lokale keuken.
Dag 7
Op deze dag zeilen we terug naar San Miguel op Tenerife. Dit is onze laatste kans om walvissen en dolfijnen te spotten. Wederom een pittige tocht tegen de noordooster in. Bij aankomst sluiten we de vakantie af met een gezellige avond op de wal.
Dag 8
Na deze mooie reis nemen we vandaag afscheid. De haven van San Miguel ligt op een paar kilometer afstand van de luchthaven van Tenerife.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar
TEN49; Tenerife Sailing Experience 30-11-2024 tot 07-12-2024
(8 dagen)
8 € 1.195
€ 1.795
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu
TEN52; Tenerife Sailing Experience 21-12-2024 tot 28-12-2024
(8 dagen)
8 € 1.495
€ 1.995
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu
Let op, onderstaande reizen zijn voor 2025
TEN04; Tenerife Sailing Experience 18-01-2025 tot 25-01-2025
(8 dagen)
8 € 1.195
€ 1.795
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu
TEN07; Tenerife Sailing Experience 08-02-2025 tot 15-02-2025
(8 dagen)
8 € 1.195
€ 1.795
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu
TEN08; Tenerife Sailing Experience 15-02-2025 tot 22-02-2025
(8 dagen)
8 € 1.195
€ 1.795
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu
TEN11; Tenerife Sailing Experience 08-03-2025 tot 15-03-2025
(8 dagen)
8 € 1.195
€ 1.795
Catamaran Lagoon 42 Ja Contact Boek nu

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog