Zeilvakantie Grenada Sailing Experience Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 54 DS - Beneteau Océanis 473

Welkom in de Grenadines, hèt Caribische zeilparadijs

De Grenadines behoren tot de mooiste eilandengroep in de Bovenwindse Eilanden, een waar paradijs voor zeil- en natuurliefhebbers. Deze archipel ligt tussen de eilanden Grenada en St. Vincent. De eilanden zijn getooid met een schitterend tropisch regenwoud en de baaien zijn voorzien van fantastische stranden en helderblauw water. Er is een rijk onderwaterleven en je kunt overal snorkelen. Vooral op de Tobago Cays vind je prachtige koraalriffen. De wind is overwegen Noord-Oost 4 – 5 Bft en de temperatuur rond de 30°.

Grenada

Is gelegen te Noorden van Trinidad in het Zuidelijkste en mooiste deel van de Caribbean. Grenada is bekend als het ‘eiland van specerijen’. Afhankelijk van de tijd van aankomst kunnen we een rondrit maken over het prachtige eiland. We trekken het binnenland in. Er is haast geen eiland in de Caribbean zo paradijselijk en fotogeniek als Grenada. Het eiland loopt dan ook over van de ‘Kodak-momentjes’. Regenwoud met bloemen in de mooiste kleuren, riviertjes, watervallen, hoge bergen, vulkanen, plantages en ga zo maar door.
Vervolgens vertrekken we naar de Grenadines, het eilandenrijk tussen Grenada en Saint Vincent.

Sandy Island-Carriacou

Onderweg passeren we Sandy Island. Een fantastische plek om te ankeren en een duik te nemen in het glasheldere water. Na deze pauze vertrekken naar het twee uurtjes verder gelegen Carriacou. Een typisch Caraïbisch eiland waar je een heerlijke wandeling kunt maken.

Union Island

Dit prachtige eiland met z’n scherp afgetekende bergtoppen is al van verre af te zien. Eenmaal ter plaatse zullen we ankeren voor het pittoreske stadje Clifton, waar we het stadje kunnen bezoeken, rijk aan karakteristiek gekleurde woninkjes, waar we buitengewoon vriendelijke en gastvrije eilandbewoners kunnen ontmoeten. Er kan heerlijk worden gegeten en gedronken, in restaurantjes en barretjes. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om te winkelen.

Tobago Cays

Een ander hoogtepunt van deze reis is het betoverende Tobago Cays Marine Park. Dit is een cluster van onbewoonde eilandjes omringd door azuurblauw water. Hier kun je zwemmen met zeeschildpadden, genieten van een picknick op het strand en de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen tijdens het snorkelen.

St. Vincent

Saint Vincent en de Grenadines bestaat uit 32 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. De eilanden zijn bergachtig, hebben witte zandstranden en helderblauw water waar men ideaal kan zeilen, duiken en snorkelen. Op St. Vincent ankeren we in de Cumberland Bay of de Wallilibou Bay. Hier zijn de films ‘Pirates of the Caribbean’ opgenomen.

Bequia

Bequia is wederom een parel in de Grenadines. Een fantastische plaats is Port Elisabeth en je gaat voor anker bij het Princess Margaret Beach. Ook op dit eiland zijn tal van bezienswaardigheden. Zo is daar de ‘Turtle farm’ en de ‘Moonholes’, uit de rotsen gehouwen verblijven. Elk jaar in januari is hier het ‘Bequia Music Festival’, een muziekspektakel van vier dagen.

Mayreau

Een populaire bestemming op Mayreau is Salt Whistle Bay, een idyllische baai met zacht wit zand en kalme turquoise wateren. Hier kunnen zeilers ontspannen op het strand, genieten van het uitzicht op de zee. Een andere bezienswaardigheid op het eiland is de beroemde kerk van St. James, die op een heuveltop ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Eigen schipper

Onze ervaren schipper en zijn charmante echtgenote staan klaar om je de fijne kneepjes van het zeilen bij te brengen. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt. Daarnaast vinden zij het leuk om je te voorzien van suggesties voor de beste activiteiten en bezienswaardigheden aan wal. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon wilt ontspannen op het dek. Deze reis biedt alles. We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen. Gasten met zeilervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. De schipper houdt wel een oogje in het zeil.

Vliegen naar Grenada

Voor vluchten naar en van Grenada kun je het beste Skyscanner.nl raagplegen. Kom je er niet uit? Neem even contact met ons op.
Indien gewenst en mogelijk passen we de reisdata van de boot aan.

Stap aan boord en laat je meevoeren op dit onvergetelijke avontuur waar het Caribisch gebied zijn beste gezicht laat zien. Boek vandaag nog je zeilvakantie. Kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking). Wij helpen je graag de beste vluchten te vinden.!
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 40,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan geldt hiervoor een toeslag. Informeer bij ons.
  • De reis gaat door als minimaal twee deelnemers hebben geboekt.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar
MAR22; Grenada Sailing Experience 15-11-2024 tot 26-11-2024
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu
SC21; Grenada Sailing Experience 24-11-2024 tot 05-12-2024
(12 dagen)
12 € 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu
MAR23; Grenada Sailing Experience 29-11-2024 tot 10-12-2024
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu
SC22; Grenada Sailing Experience 08-12-2024 tot 19-12-2024
(12 dagen)
12 € 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Jeanneau Sun Odyssey 54 DS

Rob en Jacqueline zijn een fantastisch en professioneel koppel. We hebben genoten van de reis en ook veel geleerd.

Rob en Jacqueline zijn een fantastisch en professioneel koppel. We hebben genoten van de reis en ook veel geleerd.

Gezin 4 pax
(17-12-2023 t/m 28-12-2023)
Ik heb een ontzettende leuke 12 dagen gehad. Jacqueline en Rob zijn twee fantastische en gastvrije mensen. Ze doen het heel leuk met z'n tweeën en doen zeker hun best om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat er een leeftijd verschil aan boord kan zijn, daar merk je niks van. Zelf ben ik 22 en ze namen me als "dochter" aan boord. Zelf bleef ik nog 2 nachten langer op Guadeloupe en ze boden aan dat ik aan boord kon blijven. Wel tegen een vergoeding natuurlijk. Het was samengevat een fantastische 2 weken

Ik heb een ontzettende leuke 12 dagen gehad. Jacqueline en Rob zijn twee fantastische en gastvrije mensen. Ze doen het heel leuk met z’n tweeën en doen zeker hun best om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat er een leeftijd verschil aan boord kan zijn, daar merk je niks van. Zelf ben ik 22 en ze namen me als “dochter” aan boord. Zelf bleef ik nog 2 nachten langer op Guadeloupe en ze boden aan dat ik aan boord kon blijven. Wel tegen een vergoeding natuurlijk. Het was samengevat een fantastische 2 weken

Amber
(02-01-2024 t/m 15-01-2024)
Wij hebben het enorm naar ons zin gehad op de Scilla met Rob en Jacqueline. Ook met de andere twee gasten. Wat een prachtig avontuur, mooie zeilreis. Veel gezien, elke dag gezwommen en nog gezwommen met zeeschildpadden ☺️. Zo mooi helder water. Lieve mensen, Rob en Jacqueline, erg zorgzaam en geduldig. Veel gelachen en plezier beleefd met hen. Afscheid nemen was minder leuk, het was of we elkaar al jaren kende! Bedankt voor de fantastische organisatie!

Wij hebben het enorm naar ons zin gehad op de Scilla met Rob en Jacqueline. Ook met de andere twee gasten.
Wat een prachtig avontuur, mooie zeilreis. Veel gezien, elke dag gezwommen en nog gezwommen met zeeschildpadden ☺️. Zo mooi helder water.
Lieve mensen, Rob en Jacqueline, erg zorgzaam en geduldig. Veel gelachen en plezier beleefd met hen. Afscheid nemen was minder leuk, het was of we elkaar al jaren kende!
Bedankt voor de fantastische organisatie!

Caro en Jac
(17-01-2024 t/m 28-01-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog