Zeilvakantie St. Maarten – Guadeloupe Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 54 DS

Laagste prijs vanaf € 1.795,- p.p.

De zeilvakantie begint op het altijd bruisende Sint Maarten. Vanaf het vliegveld Prinses Juliana, een verkeersknooppunt in de Noordelijke Caribbean neem je de taxi naar Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistro’s en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. Ter afsluiting van deze heerlijke zeilreis gaan we in de avond naar een leuke bistro voor het afscheidsdiner.
Na het ontbijt varen we rustig naar Grand Case en leggen we aan bij het (onbewoonde) eiland Tintamarre, waar bezoekers zich kunnen insmeren met de heilzame modder en zich daarvan in zee kan ontdoen.

Vervolgens zetten we de koers uit naar het mondaine eiland Saint-Barthélemy, waar we ankeren bij Gustavia Harbor. Een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht “Nonstop” duiken, dat zonk in een zware storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn “naaktrecreatie” stranden). En bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.

De volgende bestemming is Antigua en mochen we daar tijd voor hebben bezoeken we ook het eiland Barbuda.
Het eiland Antigua is beroemd om zijn zeilverleden, zoals de Antigua race week en classic sailweek. Dat zorgt voor legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson’s Dockyard. Daar vind je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld. Uiteraard gaan we een avond swingen op de berg Shirley’s Heights op muziek van een steelband en met uitzicht naar Montserrat. Een fenomenale beleving.

Het eiland Guadeloupe is de bestemming voor deze reis. Vanaf het vliegveld Pointe á Pitre kun je met het vliegtuig weer richting Europa. KLM/AirFrance is je partner.

We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen maar we kunnen de boot perfect met ons twee aan (en indien nodig zelfs alleen). We delen met veel plezier onze kennis en ervaring. Gasten met ervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. Wij houden wel een oogje in het zeil.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 40,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De beschreven route is een voorbeeld en wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan geldt een toeslag van 50%.
  • De reis gaat door als minimaal twee deelnemers hebben geboekt.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
SC12; St Maarten - Guadeloupe 18-05-2024 tot 29-05-2024
(12 dagen)
12 € 1.795 Ja Contact Boek nu

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog