corona

Corona Covid-19

Het Coronavirus heeft een enorme impact op de reiswereld (gehad). We hebben de gevolgen daarvan allemaal ondervonden en NautiSail heeft de afgelopen tijd alles gedaan om de belangen van haar klanten zo goed mogelijk te behartigen. We houden de ontwikkelingen m.b.t. het Corona-virus scherp in de gaten en volgen de informatie van het RIVM en de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook houden we de regels van de landen waar we zeilvakanties aanbieden nauwlettend in het oog.
Voor een actueel overzicht adviseren wij de volgende pagina’s te raadplegen:
1. De pagina Wereldwijd vind je het Corona reisadvies van de Nederlandse overheid.
2. De pagina ANWB geeft informatie over de inreis voorwaarden die andere landen stellen.

Corona geld terug Garantie!


De Corona geld terug Garantie! komt te vervallen en wordt vervangen door een recht van omboeken.
Onze leveranciers van de meezeilvakanties vragen weer betalingen conform de reisvoorwaarden, maar bieden wel aan om een reis om te boeken als die niet kan worden uitgevoerd als er een lockdown is in je eigen land of in het land van je bestemming of als de grens van je eigen land of het land van je bestemming gesloten is.

Zeilreis annuleren

Als je om persoonlijke redenen annuleert, terwijl daar geen noodzaak (Lock Down, etc.) voor is, dan gelden de annuleringsvoorwaarden, die in de aanvullende reisvoorwaarden zijn beschreven. Tot 6 weken voor vertrek 50% van de reissom en binnen 6 weken voor vertrek 100% van de reissom.

Reis- en annuleringsverzekering

We adviseren je dringend wel een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, die je reis vergoedt als uit je PCR test blijkt dat je besmet bent met Corona. Afhankelijk van je dekking wordt dan de reissom vergoed door de verzekeraar en mocht je reeds op de plaats van beztemming zijn, in quarantaine moeten en daardoor langer op de bestemming moeten verblijven, worden ook deze kosten vergoed.
De kosten van PCR testen zijn voor je eigen rekening.

Wat doet NautiSail?

Als je reis niet kan doorgaan, dan doen wij er alles aan om je een vervangende reis aan te bieden.

Reisadvies Griekenland en de Griekse Eilanden

  • Bekijk op Nederland wereldwijd het reisadvies voor Griekenland en de op het moment van je reis geldende Corona-maatregelen.
  • Uiterlijk 24 uur voor je vertrekt vul je het Passangers Locator Form (PLF) in. Dit formulier vind je op de officiële website van het “General Secretariat of Civil Protection” van Griekenland. Via deze link kom je naar het PLF

Buitenlands Corona beleid

Voor reizen naar andere landen verwijs ik je naar de website van de ANWB. Daar kun je lezen of je een PLF formulier (passenger locator form) in moet vullen en/of je een negatieve Coronatest (PCR test) moet laten zien.
Ook is er kans dat je op het vliegveld getest wordt op Corona.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dit formulier van je luchtvaartmaatschappij. Tijdens de reis en op de luchthaven houd je het formulier bij je.
Je vindt het formulier ook op onze website.

Bel Nautisail Scroll omhoog