corona

Corona 2020

Vanaf juli hebben vele landen hun beperkingen versoepeld, zodat we weer zeilvakanties kunnen boeken.
Uiteraard houden wij ons, zo goed mogelijk, aan de regels en dat betekent een aangepast beleid bij het boeken van een zeiljacht.
Verder besteden we extra aandacht aan schoonmaken van de boot en de hutten.
De afstand van 1,5 meter kunnen we niet altijd aanhouden, maar op onze schepen boeken we sowieso geen grote aantallen mensen. Op de schepen met 3 hutten, maximaal 4 en op de catamaran met 4 hutten, maximaal 6 personen.

Reisupdate Griekenland

De RIJKSOVERHEID heeft op advies van het RIVM per 9 september j.l. de Griekse eilanden tot ORANJE gebied verklaard.
Omdat het aantal besmettingen, zeker op de Griekse Eilanden gering tot nihil is, gaan onze reizen gewoon door. De schepen blijven varen en u kunt gewoon boeken.

Vanaf 1 september hoeft u geen negatieve Coronatest te laten zien als u vanuit Nederland naar Griekenland gaat. Wel nog vanuit België.

PLF Form

De Griekse overheid wil graag vooraf weten wie naar Griekenland reist en wanneer. Ze hebben hiervoor online het Passenger Locator Form (PLF) beschikbaar gemaakt. Deze dien je uiterlijk 48 uur voor je vertrek te hebben ingevuld. Het is Engelstalig en wijst zich grotendeels vanzelf. Leg alvast je vluchtgegevens, je paspoort of identiteitskaart, de adresgegevens van je accommodatie in Griekenland en dat van een contactpersoon in Nederland tijdens je verblijf in Griekenland klaar. Je kunt maximaal twee verblijven invoeren in Griekenland en kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen formulier in te vullen. Je kunt ze aan het einde van het formulier toevoegen bij een volwassene. Hier vind je online het Passenger Locator Form

Voor onze gasten gelden de volgende adressen:

Noordkaper 52, Kos
Select region: Kos – Dodecanesos
Select Entry point: Hotel Kalimera Mare
Adres: Iraklidis 85302. Kardamena Kos island

Catamaran Samos
Select region: Samos – Dodecanesos
Select Entry point: Samos Hotel
Adres: 11 Sofouli street, Sofouli, Samos 83100 Greece


Let Op:

Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mailbevestiging zonder QR-code. De QR-codes met nummer worden in een aparte e-mail verzonden. Wegens de enorme hoeveelheid aanvragen kan dit even duren. Mochten de reizigers kort voor vertrek geen QR-code ontvangen hebben, dan moeten ze de bevestiging van het e-mailbericht printen en meenemen, dat is dan voldoende.
De protocollen voor passagiers en reizigers die met vliegtuig, auto of boot aankomen lijken erg op elkaar. Op het vliegveld bijvoorbeeld worden de passagiers naar de plek op de luchthaven geleid waar het screeningpersoneel zich bevindt. Hier wordt dan de unieke QR-code gecontroleerd die elke passagier op het scherm van zijn mobiele telefoon heeft of op een afgedrukt QR-formulier. De passagiers moeten op het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Goed om te weten

Mocht je twijfelen of een vaarvakantie komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s nachts slaap je altijd met de luiken open, hierdoor is er altijd een goede ventilatie in de boot. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Wij maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen wij hier extra aandacht aan besteden.

Reis annuleren

Als je zelf een geboekte reis wilt annuleren, dan gelden de overeengekomen reisvoorwaarden.
Als de aanbieder een reis moet annuleren vanwege Corona maatregelen, dan spannen wij ons tot het uiterste in om de reis om te boeken naar een andere datum.

Bel Nautisail Scroll omhoog