corona

Corona Covid-19

Het Corona-Covid-19 virus heeft ons in het vroege voorjaar van 2020 overvallen en beheerst sindsdien het dagelijkse leven. Dus ook de reiswereld. Door de Corona ‘Lock Down’ zijn reizen vervallen of verplaatst naar een periode wanneer reizen wél mogelijk is.
De Nederlandse overheid verandert regelmatig haar Corona reisadviezen voor het buitenland en andere landen passen hun inreisbeleid aan.

Op de pagina Wereldwijd vind je het Corona reisadvies van de Nederlandse overheid.
Welke inreis voorwaarden de andere landen stellen kun je onder meer lezen op de website van de ANWB

Corona geld terug Garantie!


Ben je je al aan het oriënteren op een zeilvakantie in 2021? Maar je aarzelt nog om te boeken?
Maak dan gebruik van de Corona geld terug Garantie!
Dat is helemaal gratis. We vragen alleen een aanbetaling per boeking van € 100,-om de zekerheid te hebben dat je de reis echt laat doorgaan als dit vanwege Corona mogelijk is.
Zoek een zeilvakantie uit op onze website. Reserveer die en betaal die € 100,- per boeking vooruit. De rest betaal je pas als 100% zeker is dat de reis en bestemming niet worden belemmerd door een Lock Down of Code Oranje / Rood.
In het geval van een Covid-19 Lock Down of Code oranje / rood wordt de € 100,- terugbetaald. Als de reis doorgaat wordt die € 100,- met de reissom verrekend.
Als je om persoonlijke redenen annuleert, terwijl daar geen noodzaak (Lock Down, Code oranje / rood) voor is, dan vervalt de € 100,- aan ons.
We adviseren je wel dringend een annuleringsverzekering af te sluiten, die je reis vergoedt als uit je, eventueel noodzakelijke, PCR test blijkt dat je besmet bent met Corona en je derhalve ziek bent.
De kosten van PCR testen zijn voor je eigen rekening.

Griekenland

Goed nieuws voor alle Griekenland zeilers.
De Griekse overheid streeft ernaar het toerisme op 14 mei 2021 te openen.
Dit zijn de plannen voor de opening van Griekenland:
*Griekenland gaat open voor de volgende reizigers: reizigers die gevaccineerd zijn en reizigers die in het bezit zijn van een recentelijke negatieve Covid-19 test;
*Reizigers zullen, net als vorig jaar, ook steekproefsgewijs getest worden bij aankomst. Echter biedt Griekenland dit reisseizoen ook snel tests, waardoor reizigers niet in quarantaine hoeven te wachten op de uitslag.
*De kosten voor eventuele ziekenhuisopname of verblijf in een ‘coronahotel’ (wegens een positieve uitslag) neemt de Griekse overheid dit reisseizoen weer op zich. Reizigers hoeven dus niet bang te zijn voor onvoorziene kosten tijdens het verblijf in Griekenland.

Buitenlands Corona beleid

Voor reizen naar andere landen verwijs ik je naar de website van de ANWB. Daar kun je lezen of je een PLF formulier (passenger locator form) in moet vullen en/of je een negatieve Coronatest (PCR test) moet laten zien.
Ook is er kans dat je op het vliegveld getest wordt op Corona.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dit formulier van je luchtvaartmaatschappij. Tijdens de reis en op de luchthaven houd je het formulier bij je.
Je vindt het formulier ook op onze website.

Let Op:

De protocollen voor passagiers en reizigers, die met vliegtuig, auto of boot aankomen lijken erg op elkaar. Op het vliegveld bijvoorbeeld worden de passagiers naar de plek op de luchthaven geleid waar het screeningpersoneel zich bevindt. Hier wordt dan de unieke QR-code gecontroleerd die elke passagier op het scherm van zijn mobiele telefoon heeft of op een afgedrukt QR-formulier. De passagiers moeten op het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Corona weetjes

Mocht je twijfelen of een zeilvakantie komend seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s nachts slaap je altijd met de luiken open. Hierdoor is er altijd een goede ventilatie in de boot. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. De schippers maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen zij hier extra aandacht aan besteden.

Reis annuleren

Als je zelf een geboekte reis wilt annuleren, dan gelden de overeengekomen reisvoorwaarden (tenzij je hebt geboekt met de NautiSail Corona Covid-19 Garantie vanaf 01-11-2020).
Als de aanbieder een reis moet annuleren vanwege Coronavirus Covid-19 maatregelen, dan spannen wij ons tot het uiterste in om de reis om te boeken naar een andere datum.

Bel Nautisail Scroll omhoog