corona

Corona Covid-19

De reisadviezen voor het buitenland van de Nederlandse overheid en ook de inreisbeperkingen van de buiten-landen worden regelmatig aangepast.
Voor een actueel overzicht adviseren wij de volgende pagina’s te raadplegen:
1. De pagina Wereldwijd vind je het Corona reisadvies van de Nederlandse overheid.
2. De pagina ANWB geeft informatie over de inreis voorwaarden die andere landen stellen.

Corona geld terug Garantie!


NautiSail heeft met haar partners de Corona geld terug Garantie! afgesproken.
Dat is helemaal gratis. We vragen alleen een aanbetaling per boeking van € 100,- om de zekerheid te hebben dat je de reis echt laat doorgaan als dit vanwege Corona mogelijk is.
Zoek een zeilvakantie uit op onze website. Reserveer die en betaal € 100,- per boeking. De rest betaal je pas als 100% zeker is dat de reis en bestemming niet worden belemmerd door een Lock Down of Code Oranje / Rood.
In het geval van een Covid-19 negatief reisadvies wordt de € 100,- terugbetaald. Als de reis doorgaat wordt die € 100,- met de reissom verrekend.
Als je om persoonlijke redenen annuleert, terwijl daar geen noodzaak (Lock Down, Code oranje / rood) voor is, dan vervalt de € 100,- aan ons en gelden de annuleringsvoorwaarden.
We adviseren je dringend wel een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, die je reis vergoedt als uit je PCR test blijkt dat je besmet bent met Corona en je derhalve ziek bent.
De kosten van PCR testen zijn voor je eigen rekening.

Reisadvies Griekenland en de Griekse Eilanden

Op deze website leest u het laatste advies van de website “Wijs op reis”. Daaruit blijkt dat:

 • Je hebt 24 uur voor je reis een elektronisch PLF formulier ingevuld
 • Je bent 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd
 • Je kunt laten zien dat je niet langer dan 9 maanden geleden hersteld bent van COVID-19. Je geldt als hersteld vanaf 20 dagen na uw 1e positieve test.
 • Je negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur
 • Je negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur
 • Nederland stelt een gezondheidsverklaring verplicht
 • Reis je met de boot tussen het Griekse vasteland en een Grieks eiland en ben je 18 jaar of ouder? Dan moet je een rapid-test laten doen. Ook moet je een ingevuld gezondheidsformulier laten zien.
 • Vanaf 8 augustus moeten alle reizigers die terugkeren naar Nederland vanuit een gele reisbestemming en die NIET volledig gevaccineerd zijn of een Corona herstelbewijs hebben zich op Kos (na afloop van onze reis) laten testen. Op dit moment kunnen we niet zeggen of de Griekse Eilanden geel of groen worden op 8 augustus.
  Een antigen test (sneltest) door een gecertificeerde partij is gelukkig voldoende en zijn er partijen op Kos die dit kunnen afnemen incl. certificaat. Kosten voor deze test zijn voor eigen rekening van de reiziger. Onze bemanning gaat helpen met het op tijd plannen van een test afspraak indien nodig.

 • Hoe zit het met zeilen en 1,5 meter afstand?
  Tijdens het zeilen loop je minimaal risico op het Coronavirus.
  Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het Coronavirus in de buitenlucht uitermate zeldzaam is. De ventilatie is in de buitenlucht per definities beter, de temperatuur, de zon en de luchtvochtigheid zijn van gunstige invloed. En om een veilige reis de kunnen uitvoeren, hebben wij een Corona-protocol opgesteld zodat zich alle reizigers veilig aan boord kunnen voelen en van de vakantie kunnen genieten.

  Buitenlands Corona beleid

  Voor reizen naar andere landen verwijs ik je naar de website van de ANWB. Daar kun je lezen of je een PLF formulier (passenger locator form) in moet vullen en/of je een negatieve Coronatest (PCR test) moet laten zien.
  Ook is er kans dat je op het vliegveld getest wordt op Corona.

  Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dit formulier van je luchtvaartmaatschappij. Tijdens de reis en op de luchthaven houd je het formulier bij je.
  Je vindt het formulier ook op onze website.

  Let Op:

  De protocollen voor passagiers en reizigers, die met vliegtuig, auto of boot aankomen lijken erg op elkaar. Op het vliegveld bijvoorbeeld worden de passagiers naar de plek op de luchthaven geleid waar het screeningpersoneel zich bevindt. Hier wordt dan de unieke QR-code gecontroleerd die elke passagier op het scherm van zijn mobiele telefoon heeft of op een afgedrukt QR-formulier. De passagiers moeten op het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

  Reis annuleren

  Als je zelf een geboekte reis wilt annuleren, dan gelden de overeengekomen reisvoorwaarden. Mocht je een reis- en annuleringsverzekering willen afsluiten dan is deze verzekering wellicht te overwegen. Denk er aan dat als de reis kan doorgaan en de bestemming is geel of groen, je geen recht hebt op restitutie van de reissom als je zelf annuleert. Ook niet als je positief getest wordt voor de reis of op het vliegveld, want dan ben je ziek en dat wordt door de reis- en annuleringsverzekering gedekt.
  Als de aanbieder een reis moet annuleren vanwege Coronavirus Covid-19 maatregelen, dan spannen wij ons tot het uiterste in om de reis om te boeken naar een andere datum.

Bel Nautisail Scroll omhoog