Meezeilen Sardinië en Corsica

Laagste prijs vanaf € 895,- p.p.

Onze zeilreizen rond Sardinië en Corsica zijn een onvergetelijke ervaring. Deze twee eilanden hebben elk hun eigen karakter. Het Italiaanse Sardinië trekt aan met zijn bruisende cultuur, charmante stadjes en prachtige stranden, terwijl het Franse Corsica rust en natuurpracht biedt. In dit gebied kunt u iedere dag een nieuw panoramisch uitzicht bewonderen.

Het nationaal park van de Maddalena-archipel, gelegen iets ten noordoosten van Sardinië, wordt terecht beschouwd als een van de meest verbluffende zeilgebieden ter wereld. Hier wordt het vaak aangeduid als de ‘Caribbean van Europa’,  en dat is niet zonder reden. Meer dan 180 kilometer kustlijn en een verzameling van zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Hier vindt u hagelwitte zandstranden verscholen tussen granieten rotsen, een waar paradijs. Dit is de ‘Caribbean Experience’ zonder de kosten van een Caribisch vliegticket!

Ben je overtuigd, kijk in ons vaarschema welke zeilreizen beschikbaar zijn en klik op de omschrijving voor meer gedetailleerde informatie over de tocht.

Klimaat

Rond Sardinië en Corsica heerst een heerlijk mediterraan klimaat dat het hele jaar door zeer aangenaam is. De zomers zijn warm en zonnig, ideaal om te genieten van de prachtige kustlijn en kristalheldere wateren. Gedurende de dag zorgt een verkoelende zeewind voor comfortabel zeilen, terwijl ’s avonds een zachte landbries de perfecte setting creëert voor ontspannen diners aan boord. De lente en de herfst bieden mildere temperaturen en blijven ideaal voor zeiltochten, met een overvloed aan zonneschijn en weinig neerslag. Het klimaat in het noorden van Sardinië is een van de vele redenen waarom het een topbestemming is voor zeilliefhebbers.

Comfortabele zeilervaring

We varen met moderne zeiljachten met plaats voor maximaal zes gasten, naast onze schipper. U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn. Onze schipper staat u bij in het zeilen, navigeren en bedienen van de zeilen. Met een beetje oefening zult u zelf het roer kunnen overnemen en het schip navigeren. Tijdens uw reis heeft u voldoende mogelijkheden om te ontspannen, te zwemmen, spelletjes te spelen, een boek te lezen of gewoon te genieten van de zon en de zeebries.

Een unieke route

Onze zeiltochten volgen geen vastomlijnde route, omdat weer en wind onze gidsen zijn. Elke ochtend bespreken we met de schipper de globale route, rekening houdend met de actuele weersvoorspellingen. U zult slapen in afgelegen baaien en pittoreske haventjes langs de kust.

Het leven aan boord

Bij ons reist u op een sportief zeiljacht. Uw comfort is gegarandeerd met bedlinnen, handdoeken en alle nodige voorzieningen aan boord. We gaan gezamenlijk boodschappen doen, koken als team en zorgen er met zijn allen voor dat de boot netjes blijft. Wanneer mogelijk bezoeken we restaurants in de havensteden om de lokale keuken te ontdekken. Met behulp van een boordkas wordt alles efficiënt geregeld, van brandstof tot havengelden.

De reis naar de boot

Onze schepen liggen op goed bereikbare locaties in de buurt van een luchthaven. De vliegtickets kun je zelf boeken. Dit geeft je de mogelijkheid om de zeilreis te combineren met een paar dagen citytrip of een bezoek aan het binnenland.Via de website Rome2rio vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot. Op de website van Skyscanner kun je de beste vliegverbindingen vinden.

Bel Nautisail Scroll omhoog