Meezeilen Sardinië en Corsica

Sardinië is een “droombestemming” voor een 8- of 15 daagse zeilvakantie.
Onze zeilvakantie Sardinië begint en eindigt in Marina dell’Isola, een paar kilometer van de luchthaven Olbia verwijderd.
De Costa Smeralda, de Golf van Porto Cervo, Maddalena-Archipel en het zuiden van Corsica met Bonifacio en Porto Veccio zijn onze vaargebieden.
U bezoekt rustige havensteden, prachtige baaien en een ontdekt een fascinerend landschap. Het levendige Sardinië en het rustiger Corsica vormen twee tegenpolen die deze reis bijzonder aantrekkelijk maken.
Wij varen op een modern zeiljacht met vier dubbele hutten en drie toilet/douche ruimtes. Er zijn maximaal 6-7 gasten en de schipper aan boord.

zeilervaring

Zeilervaring is niet nodig voor onze zeilreizen. De ervaren schipper begeleidt je bij het varen. Je kunt uiteraard zelf zeilen, navigeren en de zeilen bedienen op het schip. Na een paar manoeuvres wordt alles veel gemakkelijker te hanteren. Je staat straks zelf aan het roer en manoeuvreert het schip met behulp van een kompas en kaart. Teamwork is aan de orde van de dag, want hoe meer je aanpakt, hoe makkelijker het is. Er is echter voldoende tijd om te zwemmen, spelletjes te spelen, een boek te lezen of gewoon te genieten van de zon en de wind.

Route

Een gedetailleerde route wordt meestal niet vooraf bepaald, want weer en wind zijn de routeplanners van een zeiler. Bij weinig wind beweegt het doel ver weg, maar als de wind opsteekt, is het doel van de dag in een mum van tijd bereikt en wordt de planning overboord gegooid. De globale route wordt elke ochtend voor vertrek met de schipper besproken, rekening houdend met de weersvoorspelling. Overnachten doe je in prachtige baaien of in de haventjes aan de kust.

Geen cruiseschip

Houdt er rekening mee dat de reis niet zal plaatsvinden op een cruiseschip, maar op een sportief zeiljacht. Bedlinnen en handdoeken zijn aan boord, evenals servies etc. Aan boord bereiden we samen de maaltijden. Dat is een geweldige ervaring tijdens het zeilen. Je ontdekt heel snel de verschillende talenten van de medezeilers. Voor de afwisseling stoppen we ook bij restaurants in de havensteden. Het is handig gebleken om voor de catering een boordkas aan boord op te zetten, waar iedereen hetzelfde bedrag in stort. Ook de scheepsdiesel- en havengelden, benzine, gas en de eindschoonmaak van het jacht worden uit de kassa betaald. Ook voor de schipper wordt gezorgd, hij betaalt niet in de kassa.

Reisinformatie

Vanuit Nederland en België zijn er dagelijks vluchten naar Olbia. Met Transavia en EasyJet vanuit Amsterdam. Met Transavia vanuit Eindhoven. Vanuit Brussel met Brussels airlines en TUI Belgium. Vanaf het vliegveld kun je met de bus of per taxi naar de Marina dell’Isola.

De Maddalena eilanden

Het nationaal park de Maddalena eilanden, is een prachtig natuurgebied iets ten noordoosten van Sardinië en behoort tot één van de mooiste zeilgebieden ter wereld. Daarom wordt dit gebied ook wel de “Caribbean van Europa” genoemd. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Met zijn hagelwitte zandstranden en tussen granietrotsen verstopte baaitjes wacht een klein paradijs.
Daarmee wordt het zeilen in dit gebied tussen Sardinië en Corsica is een echte “Sailing Experience”!
In deze zeilvakantie overnachten we zo weinig mogelijk in jachthavens. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes. Dan kun je met de bijboot altijd naar de wal.
Verder kun je zelf zeilen, duiken en snorkelen, relaxen en genieten. Kortom een ideale zeilvakantie voor het hele gezin.

Het klimaat

Sardinië staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: Overdag een verkoelende zeewind en ´s avonds een heerlijk briesje vanaf het land.

Buy & Charter

De vraag naar meezeilvakanties groeit. Overweegt u te investeren in een zeiljacht, dan bieden wij u een aantrekkelijke rendement. U kunt zelf gebruik maken van uw zeiljacht en als u niet vaart, dan verhuren wij uw jacht inclusief een ervaren NautiSail schipper.
Op uw spaargeld krijgt u nog nauwelijks rente. Investeren in een zeiljacht is dus mogelijk de oplossing voor u!
NautiSail adviseert u in de keuze en in combinatie met een specialist eventueel in de aankoop van een zeiljacht. U kunt in alle rust en zonder zorgen genieten van heerlijke zeilvakanties op uw eigen zeiljacht met of zonder schipper en u krijgt bovendien een interessant rendement op uw investering.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog