Meezeilen Portugal

Prijs vanaf € ,- p.p.

Meezeilen op een zeiljacht met schipper langs de Portugese kust strekt zich uit van Viano do Castelo aan de Rio Minho. Iets ten zuiden van de schitterende Spaanse Ria’s in het Noorden tot en met de rotsachtige kust van de Algarve met haar mooie zandstranden, begrenst door de Rio Guadiana in het Zuiden.
De Portugese kust wordt vaak snel voorbij gevaren door jachten, geholpen door de Portugese Noord, om zo snel mogelijk aan de Algarve te zijn. Maar de kust heel veel te bieden voor meezeilen Portugal.
Er zijn diverse, goed uitgeruste Marina’s en Porto, de tweede stad van Portugal, is een bezoek zeker waard.

Porto

Bij een gunstig tij is het mogelijk de rivier de Douro op te varen naar Porto, maar je kunt de boot ook in Leixoes of Povoa da Varzim afmeren. Vandaar zijn de verbindingen naar Porto uitstekend. Porto heeft een internationaal vliegveld met verbindingen naar Nederland, dus ideaal voor een bemanningswissel.

Figuera da Foz

Bij meezeilen Portugal bezoek je Figuera da Foz een typische Portugese badplaats. Met volop vertier, discotheken, gezellige bars en een casino. Ook heeft Figuera een prachtig zandstrand.

Nazaré en Peniche

Nazaré en Peniche zijn gezellige havenplaatsjes, die geschikt zijn om bij slecht weer te schuilen tijdens meezeilen Portugal. Voor Peniche liggen enkele eilandjes. Als het weer en de toestand van de zee het mogelijk maken kun je bij Ilha Berlenga voor anker gaan.

Cascaïs en Estoril

Ook aantrekkelijk is het om door te varen naar Cascaïs, waar we in het toeristische deel van Portugal komen. Cascaïs en Estoril zijn van oudsher populaire badplaatsen en het is hier buitengewoon goed toeven. Lekker slenteren en één van de vele barretjes bezoeken. Desgewenst kun je hier de trein naar Lissabon nemen. Binnen een half uur sta je midden in de stad. Zeilen naar Lissabon is ook mogelijk. Je meert daar midden in de stad af bij de Doca de Alcantara.
Tijd genoeg om de stad te bezoeken. Neem de (nostalgische) tram door het centrum of bezoek ’s avonds een Fado restaurant.

Zuidwest Portugal

Het Zuidwesten is adembenemend mooi voor meezeilen Portugal.
Lissabon achter je laten, de “Ponte 25 de Abril” passeren en de oceaan voor je zien, is zonder meer indrukwekkend. Je bezoekt het sfeervolle stadje Siñes, waar we in de prachtige baai ankeren. De volgende dag zeil je rond het meest Zuidwestelijke punt van Europa, de Cabo de São Vicente.

Algarve / Andalusië

Je komt nu aan in de Algarve.
Een schitterende kustlijn, waar rotsen worden afgewisseld door intieme strandjes.
De eerste grote plaats is Lagos. Een prachtig stadje met een mooie jachthaven. Er is volop vertier in de haven en in de stad. Het strand van Lagos is schitterend en een bezoek aan de “Linda Bar” is een must.

Ook de Laguna van Alvor is een bezoek meer dan waard. Op de zandbanken kun je schelpdieren verzamelen, die je dan ter plaatse oppeuzelt, met een stokbroodje en een glaasje Viñho Verde.

De eindbestemming is Portimao en Vilamoura.. Vandaar kun je met de trein naar Lissabon of Faro voor de terugvlucht.

Vanaf Portimao passeer je Albuveira.
Meestal vaar je met een comfortabel westenwindje oostwaarts.
Vilamoura is een sprankelende Marina om te stoppen en iets verder naar het Oosten kun je de grensrivier van Portugal en Spanje bevaren. De Rio Guadiana. Een schitterend stuk natuurgebied met Villa Real aan de Portugese kant en Ayamonte aan de Spaanse kant.

Wil je nog verder dan kom je in het Spaanse Huelva. Hier kun je de snelbus nemen voor een bezoek aan Sevilla, het centrum van de Spaanse Flamenco dans.
Je kunt ook met de boot naar Sevilla. Vanaf Chipiona kun je in 1 tij de rivier op en Sevilla bereiken.

Kortom een schitterende zeiltocht langs de Portugese kust.

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden en,
Als je een busverbinding zoekt dan is Flixbus een mogelijkheid. Zij halen en brengen je vrijwel heel Europa door.

Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Bel Nautisail Scroll omhoog