Zeilvakantie Guadeloupe sailing experience Vaar mee met de Beneteau Océanis 473

Eilandhoppen van Guadeloupe tot Antigua

Wakker worden met de geur van verse croissants. Daarna struinen over de markt van Point-à-Pitre op zoek naar tropische vruchten en Caribische lekkernijen. In de middag varen we naar een idyllische baai om te snorkelen. Dat is een zeilvakantie in Guadeloupe in een notendop. Vanaf Dominica tot aan Antigua liggen de eilanden in een aaneengesloten lijn in noordwestelijke richting. De noordoostelijke passaatwinden maken het goed mogelijk om vanaf het centraal gelegen Guadeloupe alle omliggende eilanden te bezeilen. Verken enkele van de volgende bestemmingen tijdens deze rondreis:

Antigua is het mekka voor zeilers, waar enkele van de meest legendarische zeilwedstrijden plaatsvinden. Hier zie je superjachten en klassieke zeiljachten in actie. Beroemde locaties zoals Nelson's Dockyard en English Harbour wachten op je, te midden van prachtige ankerplaatsen en adembenemende uitzichten. Bovenop de berg Shirley’s Heights kun je wekelijks genieten van een groots feest met diverse bands, barbecue en drank, allemaal met een fenomenaal uitzicht over de Caribische Zee en de eilanden Montserrat en Nevis.

Dominica wordt vaak beschouwd als een van de meest authentieke eilanden in de "bovenwindse" regio. Het eiland staat bekend om zijn vriendelijke bevolking, ongerepte natuur, heerlijke kreeftgerechten en avontuurlijke mogelijkheden, zoals een tocht op de Indian River. Hier kun je prachtige wandelingen maken naar adembenemende watervallen. Het beroemde Champagne Reef biedt de mogelijkheid om te snorkelen te midden van de bubbels in een van de mooiste riffen van het Caribisch gebied. Dominica is uniek omdat het nog steeds bewoond wordt door de echte Cariben, de inheemse bevolking die er al was voor de kolonisatie.

Marie Galante is een prachtig eiland met schitterende stranden, de beste rum ter wereld en de overblijfselen van een rijk suikerrietverleden. Les Iles de La Petite Terre bestaan uit twee onbewoonde eilandjes, die zich in een natuurgebied bevinden waar we voor anker gaan om van de ongerepte natuur te genieten - een stukje 'God in het overzeese Frankrijk! Les Saintes, een eilandengroep aan de zuidkust van Basse-Terre, is geliefd bij watersporters, natuurliefhebbers en duikers. Het hoofdeiland herbergt een baai die tot de mooiste ter wereld behoort. Dit aangename eiland met zijn charmante huisjes en rode daken heeft prachtige verrassingen te bieden. Fort Napoléon, hoog boven het eiland, is een absolute must-see op Terre-de-Haut

Montserrat, een vulkanisch eiland in de Caribische Zee, was ooit bewoond door Arawak- en Caribische gemeenschappen. In 1493 claimde Christoffel Columbus het voor Spanje, maar in 1632 kwam het onder Britse controle. Helaas heeft een uitbarsting van de vulkaan Soufriere Hills op 18 juli 1995 een groot deel van het eiland verwoest, wat resulteerde in het vertrek van tweederde van de bevolking naar het buitenland. Bezoek het observatorium om meer te leren over de vulkanische activiteit op het eiland en de impact ervan op de omgeving.

Saint Kitts en Nevis is een Caribische eilandnatie die bekend staat als "Twee Eilanden - Eén Paradijs." Het betreft twee vulkanische eilanden met imposante pieken in het midden, bedekt met weelderige tropische regenwouden. Het landschap helt geleidelijk af vanaf deze toppen naar de kustlijn, waar het grootste deel van de bevolking woont. Een bijzondere charme van deze eilanden is de aanwezigheid van inheemse groene apen die vrij door de weelderige regenwouden dwalen. Deze vriendelijke apen staan bekend om hun heldergroene vacht en nieuwsgierige aard, waardoor ze een geliefde bezienswaardigheid zijn voor bezoekers. Sinds hun onafhankelijkheid in 1983 zijn Saint Kitts en Nevis de jongste soevereine staat op het Amerikaanse continent.

Belangrijk om te weten

  • Voor deze reis boek je een retourvlucht naar Guadeloupe Pointe-à-Pitre (PTP).
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. De hoogte van de boordkas varieert per schip tussen de €40 en €50 per persoon per dag.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De beschreven route is een voorbeeld en wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kan afhankelijk van het schip een toeslag gelden.
  • De reis gaat door als minimaal twee deelnemers hebben geboekt.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
Let op, onderstaande reizen zijn voor 2025
MAR28; Guadeloupe sailing experience 13-04-2025 tot 24-04-2025
€ 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes 's avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, ... Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )
We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis. Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt. De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi. We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij. Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk. Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en...

We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis.
Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt.
De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi.
We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij.
Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk.
Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en gastvrije schippers een vakantie die we ons lang goed zullen herinneren.
Met hartelijk dank voor de organisatie

Gezin 5 pax
(22-12-2023 t/m 29-12-2023)
We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen! Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte...

We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen!
Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte gastheer en -vrouw. Het was erg gezellig, gaven goede tips voor eilandbezoek of regelden dit. En het eten was altijd uitstekend verzorgd!
Kortom een heerlijke reis en ik vind het dit meezeilen een hele fijne manier van reizen.

Karlijne
(09-02-2024 t/m 22-02-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog