Zeilvakantie Athene – Lefkas – Corfu Vaar mee met de Gib Sea 472

Van Athene via Lefkas naar Corfu: door het Kanaal van Korynthe

Dit is niet zomaar een zeilreis; dit is een bijzondere oversteek die het schip van de Saronische Golf naar Corfu brengt. Begin uw zeilreis op het eiland Aegina, dat dicht bij Athene ligt. Van daaruit varen we naar Lefkas via het kanaal van Korynthe en vervolgens door naar Corfu. Deze 19-daagse zeilreis van Athene naar Corfu in mei biedt u de gelegenheid om de veelzijdige Griekse eilanden en cultuur te verkennen.

Flexibele reismogelijkheden: Hele reis of etappes

Wij bieden flexibiliteit voor iedere zeiler. Neem deel aan de volledige 19-daagse reis, of sluit aan bij de specifieke trajecten van Corfu naar Lefkas of Lefkas naar Athene. U kunt ook beginnen met een weekje door de Saronische golf of eindigen met een week zeilen rond Corfu.

Reis door het Kanaal van Korynthe

Het varen door het Kanaal van Korynthe is een ervaring op zich. Dit historische kanaal, dat het vasteland van Griekenland met het schiereiland Peloponnesos verbindt, biedt niet alleen een indrukwekkend stukje ingenieurskunst, maar ook een bijzonder uitzicht op de omliggende natuur. De majestueuze rotsen aan weerszijden van het kanaal rijzen hoog boven het glinsterende water uit, waardoor je je als zeiler omringd voelt door de kracht en pracht van Moeder Natuur. Tijdens je tocht door het Kanaal van Korinthe zul je de geschiedenis van deze plek voelen en de serene schoonheid ervan bewonderen, wat deze bestemming tot een onvergetelijk hoogtepunt van je zeilvakantie maakt.

Mei: Ideale Zeilmaand

De maand mei is uitstekend geschikt voor zeilen, met gunstige windomstandigheden en aangenaam weer.

Culturele Bezienswaardigheden

De te bezoeken eilanden en locaties bieden een breed scala aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden:

1. **Mesolonghi**: Wandel door de geschiedenis en ontdek de rol van deze stad in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog.
2. **Trizonia**: Een eiland met een rustige atmosfeer en een authentieke lokale cultuur.
3. **Kiato**: Proef de lokale keuken en bezoek de markten.
4. **Epidafros (Epidauros)**: Het oude theater van Epidaurus is een echte must-see.

Vlieginformatie: Flexibele Opties

Afhankelijk van uw gekozen zeilreis zijn er verschillende vliegopties. Als u de hele zeilreis van Athene naar Corfu meemaakt, kunt u het beste vliegen op Athene waar uw zeilavontuur begint. Vandaar kunt u met de trein en ferry doorreizen naar de vertrekhaven Aegina. Wanneer u eindigt of begint op Lefkas is de aangewezen luchthaven Prevaza (PVK). In een half uurtje reist u met de taxi van deze vlieghaven via de brugverbinding naar Lefkas. Het eindpunt Corfu heeft ook meer dan voldoende vliegverbindingen. Om de beste vliegdeals te vinden, kunt u gebruikmaken van Skyscanner.

Reserveer uw Zeilavontuur

Of u nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis of een ontspannen zeilvakantie, onze zeiltocht biedt het allemaal. Kijk op het vaarschema en boek vandaag nog!

Belangrijk om te weten

  • De complete boot met schipper kan ook gehuurd worden voor een privévakantie met het gezin of vrienden. Neem contact op met NautiSail voor meer informatie.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak van € 80,- uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 35,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De beschreven route is een voorbeeld . De uiteindelijke route wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Gib Sea 472

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring met twee hele fijne mensen.

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring met twee hele fijne mensen.

Harald
(20-05-2023 t/m 26-05-2023)
De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn, de schipper vond ik een uitstekende gastheer, die alles in het werk stelde om ons een fijn, leerrijk en vlot verblijf te bezorgen. Het schip is mooi en comfortabel, het airco-toestel was ook heel welkom. Ik besef nu wel dat zo'n groot schip minder kansen tot technisch leren zeilen geeft, vergeleken bij een laser of 2mansbootje. Elke dag zwemmen, zeilen (soms wat weinig wind...) en lekker eten, vind ik een heel relaxte vakantie. Ik kon...

De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn, de schipper vond ik een uitstekende gastheer, die alles in het werk stelde om ons een fijn, leerrijk en vlot verblijf te bezorgen. Het schip is mooi en comfortabel, het airco-toestel was ook heel welkom. Ik besef nu wel dat zo’n groot schip minder kansen tot technisch leren zeilen geeft, vergeleken bij een laser of 2mansbootje. Elke dag zwemmen, zeilen (soms wat weinig wind…) en lekker eten, vind ik een heel relaxte vakantie. Ik kon vooraf bij jullie terecht met al mijn vragen, dit was voor mij mijn eerste groepsreis ooit. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor deze ervaring en ik wil graag opnieuw mee.

Heidi
(05-07-2023 t/m 12-07-2023)
Dag Ben, We hebben een super vakantie gehad op de Switch. Alles is vlot verlopen en Marc heeft ons heel goed ontvangen. Een echte aanrader! Met vriendelijke groeten, Mark

Dag Ben,

We hebben een super vakantie gehad op de Switch. Alles is vlot verlopen en Marc heeft ons heel goed ontvangen. Een echte aanrader!

Met vriendelijke groeten,
Mark

Mark, (groep)
(27-04-2024 t/m 04-05-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog