Zeilvakantie Dodekanesos – 13-daagse Rhodos route Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 51

De Rhodos route biedt de perfecte mix van avontuurlijk zeilen en ontspannen.

In de eerste dagen, tot aan Rhodos, varen we met de de wind mee, wat zorgt voor relaxte zeildagen. Zodra we Rhodos bereiken, veranderen we onze koers naar halve wind en hoog aan de wind, wat een meer uitdagendere zeilervaring oplevert.
We adviseren deze reis alleen te boeken als je al enige ervaring hebt met zeilen en een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht.
Hoewel zeilervaring niet vereist is, is het belangrijk te beseffen dat deze reis langere zeildagen omvat en dat het weer niet altijd meewerkt. We zullen regelmatig in afgelegen baaien voor anker gaan, wat betekent dat we niet altijd van boord gaan, of alleen met de dinghy aan land kunnen.
Al onze routes zijn indicatief en afhankelijk van de weers-en windomstandigheden.

Zeilen naar het zuiden van Kos tot Rhodos en terug:

Tijdens onze zeiltocht bepaalt de wind onze route. In samenspel met de groep en de schipper, vormen we onze zeilreis, open voor waar de zee ons ook naartoe mag nemen.

 • Kos: een prachtig eiland in de Dodekanesos-groep van Griekse eilanden, biedt een diverse mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en moderne voorzieningen. Het eiland staat bekend om zijn zonovergoten stranden met helderblauw water, zoals Tigaki en Paradise Beach, die uitnodigen tot ontspanning en watersporten. .
 • Symi: is een klein Grieks eiland dat 12 kilometer van het eiland Rhodos ligt. Het is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (het hoger gelegen deel, dat ook wel het ‘het dorp’ genoemd wordt) en Gialos (het stadje aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna’s, cafés’ en winkeltjes. In het binnenland bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil.
 • Rhodos: Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en maakt deel uit van de Dodekanesos. Het is een van de meest oostelijke eilanden die tot Griekenland behoren, strategisch gelegen op slechts een paar kilometer ten zuiden van het Turkse vasteland. Het eiland beslaat 1398 km².
 • Lindos: Lindos is het bekendste mooie dorp van Rhodos. Laat je niet misleiden door de bijnaam ‘het witte stadje’, want met nog geen duizend inwoners is Lindos toch echt een dorp. Lindos is de oudste bewoonde plaats van Rhodos. De geschiedenis voert ruim drieduizend jaar terug. De oudste nog bestaande nederzetting van Lindos is Lindia Athena, de tempel van Athene. In de volksmond staat dit bouwwerk beter bekend als de Akropolis van Lindos. Lindos is de oudste bewoonde plaats van Rhodos. De geschiedenis voert ruim drieduizend jaar terug. De oudste nog bestaande nederzetting van Lindos is Lindia Athena, de tempel van Athene. In de volksmond staat dit bouwwerk beter bekend als de Akropolis van Lindos.
 • Chalki: behoort tot de eilandengroep Dodekanesos en ligt ten westen van Rhodos. Het eiland dat ook wel Halki wordt genoemd is 10 kilometer lang en 3 kilometer breed, echt klein dus. Chalki heeft 300 inwoners en plek voor 600 toeristen. Hier overheerst de stilte. ‘s Avonds hoor je alleen het klotsen van de zee tegen de kade en het gezellige geroezemoes van etende mensen. En een klein maar niet onbelangrijk detail… Chalki is veilig, er is nog nooit wat gestolen.
 • Tilos: ligt tussen Nysiros en Chalki in en heeft een oppervlakte van 63 km2. Per boot is het o.a. vanuit Rhodos te bevaren. Er wonen maar een paar honderd mensen. De meeste bewoners zijn in de jaren vijftig van de vorige eeuw geëmigreerd.
 • Nisyros:Het Griekse eiland Nisyros is een vulkaaneiland. Hier is het mogelijk om door een actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Hij kan dus (ooit) nog wel eens uitbarsten’ spannend!

Is deze reis iets voor jou?

Singles, stellen en groepen tot acht personen zijn allemaal van harte welkom aan boord van deze zeilvakantie. Of je nu een beginner bent of al veel ervaring hebt met zeilen, onze tochten bieden voor ieder wat wils. Onze schipper staat klaar om zijn kennis en passie voor zeilen te delen, zodat je ongeacht je niveau je vaardigheden kunt verbeteren. Voor gezinnen of groepen tot zes personen is het zelfs mogelijk om het hele schip exclusief te boeken. Op deze manier kun je in alle privacy genieten van je zeilvakantie.

Zeilweer: zonnig en uitdagend

In de eerste dagen, tot aan Rhodos, varen we met de de wind me, wat zorgt voor relaxte zeildagen. Zodra we Rhodos bereiken, veranderen we onze koers naar halve wind en hoog aan de wind, wat een meer uitdagendere zeilervaring oplevert.

De reis naar de boot

Onze schepen liggen op goed bereikbare locaties in de buurt van een luchthaven. Wil je zelf alvast kijken welke vluchten het beste aansluiten op je vakantie, kijk dan op de website van Skyscanner.

Bekijk ons vaarschema voor beschikbare data. Boek vandaag nog jouw volgende zeilavontuur!

Wil jij ook een echte ‘zeil-experience’ beleven? Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Belangrijk om te weten

 • Er wordt gevaren met een zeiljacht van ruim 15 mtr. met plaats voor 8 gasten in 4x tweepersoons hutten met douche/toilet.
 • Aan boord leg je een bedrag van € 400 in voor de boordkas. Hiervan wordt het ontbijt, de lunch voor alle vaardagen, snacks, 2x per week diners aan boord, lokale kosten (zoals havengeld, water, diesel, toeristenbelasting ) en frisdrank, bier en wijn aan boord betaald. Niet inbegrepen zijn: sterke drank (mag wel zelf worden meegenomen) en de diners en drankjes aan land.
 • Je vliegreis naar Kos (KGS) is niet inbegrepen in deze prijs en dien je zelf te boeken. Transfer vliegveld - boot v.v. is optioneel bij te boeken voor € 30,- p.p.
 • Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (BS reizen max 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.
Dag 1: (Donderdag, dag van aankomst)
Welkom aan boord! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen. Vandaag wordt er niet gevaren.
Dag 2: (Vrijdag)
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vasteland van Turkije langs het meest westelijke van Turkije, Cape Knidos, naar het pittoreske haventje Palamut. Hier eten we bij Adamik. Mocht de wind meezitten zetten we zelfs nog iets verder door en meren we aan in Mesudiye. We eten hier bij Ogun’s place en doen ons te goed aan de vele Turkse hapjes..
Dag 3: (Zaterdag)
We zetten koers naar Symi. Symi heeft een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het oude stadje, geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd, staat hoog op de lijst van het werelderfgoed. Symi is een gezellig levendig stadje met een bruisend uitgaansleven. Men noemt het ook het “Saint Tropez” van Griekenland..
Dag 4: (Zondag)
Vandaag hebben we een luie dag – en dat hebben we ook nodig, want we hebben heerlijk gefeest in Symi Stad. Vandaag hebben we een korte tocht voor de boeg. We varen van Simi stad naar een mooie baai aan de oostkant van Symi waar wij vanavond gaan BBQen en zullen genieten van de sterren hemel.
Dag 5: (Maandag)
We beginnen de dag met een ochtendduik en varen dan richting Rhodos. Als er plek is verblijven wij in de oude haven van Rhodos, en anders gaan we net het hoekje om naar de nieuwe marina van Rhodos. Vanavond kunnen wij de oude stad van Rhodos verkennen.
Dag 6: (Dinsdag)
Vandaag blijven wij liggen en kan je een scooter of auto huren om Rhodos onveilig te maken. Voor het diner kan iedereen zijn eigen plan trekken.
Dag 7: (Woensdag)
Het gaat verder langs de oostkust van Rhodos. Vanavond ankeren wij bij Lindos. Een schattig dorpje met een oud kasteel boven op de berg. Hier gaan wij met ze allen uiteten.
Dag 8: (Donderdag)
Vandaag hebben wij een iets langere zeildag voor de boeg. Afhankelijk van de wind en het weer proberen wij vannacht te ankeren op Fourni Beach, deze is aan de zuid-west kant van Rhodos gelegen. Of we hier kunnen liggen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Alternatief steken wij door richting Chalki.
Dag 9: (Vrijdag)
Vandaag proberen wij Chalki stad te bereiken of steken we meteen door naar Tilos. Ook dit is afhankelijk van de wind en het weer. Zoals vermeld, is de reis terug naar Kos vanuit Rhodos veel tegen de wind in en moeten we proberen zoveel mogelijk hoogte te maken.
Dag 10: (Zaterdag)
Op het programma staat vandaag een pittige zeiltocht recht tegen de wind naar Tilos. Maar de moeite wordt beloond! Na een mooie zeildag varen we de baai van Livadia in. We krijgen een plekje aan de ferrypier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken. Hoog op de berg ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat omgetoverd is tot een grote openlucht discotheek. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht, en met de fonkelende sterrenhemel boven je, maakt dat het overweldigend.
Dag 11: (Zondag)
Hoog aan de wind, zeilen we naar Nisyros. We leggen aan in het haventje Pali. We hopen hier rond 16 uur aan te komen zodat we nog tijd hebben de vulkaan te bezoeken. Met een busje of huurauto’s gaan we naar boven. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend. We dalen te voet af naar de bodem van de grootste krater, er zijn er drie. Hier en daar komen nog sissende zwavelgassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden waar de hete gassen zo door de rotswanden lijken te komen.
Dag 12: (Maandag)
Vandaag komen we weer aan op Kos. We hebben nog alle tijd om te lunchen in een baai, voordat we rond 17 uur terug zijn in de Marina van Kos. Op onze laatste avond samen, gaan we heerlijk Grieks uiteten en maken we daarna het uitgaansleven van Kos onveilig of genieten we nog van een gezellige borrel aan boord.
Dag 13:
Helaas het eind van onze tocht en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
BS15; Dodekanesos – 13-daagse Rhodos route 19-09-2024 tot 01-10-2024
€ 1.380
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 51 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Jeanneau S.O.51

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen meestal binnen een paar minuten antwoord op de email, maar zeker ook goed telefonisch bereikbaar. Vakantie zelf goed geregeld door de mensen die aan boord werkte. Ze weten de mooie, niet zo toeristische plekjes te vinden. Leuke uitleg over de boot en de mogelijkheid om alles te leren. Maar lekker op het dek in de zon was ook goed. Echt een aanrader!!

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen meestal binnen een paar minuten antwoord op de email, maar zeker ook goed telefonisch bereikbaar. Vakantie zelf goed geregeld door de mensen die aan boord werkte. Ze weten de mooie, niet zo toeristische plekjes te vinden. Leuke uitleg over de boot en de mogelijkheid om alles te leren. Maar lekker op het dek in de zon was ook goed. Echt een aanrader!!

Silvia
(29-07-2021 t/m 05-08-2021)
We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

Loeke & Niels
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Birte
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om hem te ondersteunen. Ook vond ik het leuk dat we naast het zeilen ook wat andere activiteiten hebben gedaan zoals naar een krater van een vulkaan en naar een verlaten dorp. Op echt mooie plekjes geweest ook en aan wind geen gebrek. Voor herhaling vatbaar.

Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om hem te ondersteunen. Ook vond ik het leuk dat we naast het zeilen ook wat andere activiteiten hebben gedaan zoals naar een krater van een vulkaan en naar een verlaten dorp. Op echt mooie plekjes geweest ook en aan wind geen gebrek. Voor herhaling vatbaar.

Esther
(06-07-2023 t/m 13-07-2023)
Goede morgen Ben, Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda voor heerlijke lunches aan boord, Hoop dat mijn fisiek het toelaat , om nog eens in te schepen, Groetjes, Ria

Goede morgen Ben,
Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda voor heerlijke lunches aan boord, Hoop dat mijn fisiek het toelaat , om nog eens in te schepen,
Groetjes, Ria

Ria
(13-07-2023 t/m 27-07-2023)
Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van Kos. De kookkunsten van Miranda waren een genot. Wij hadden geweldig gezelschap aan boord en kijken terug op een zeer geslaagde week die we iedereen kunnen aanbevelen. Wij komen zeker terug.

Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van Kos. De kookkunsten van Miranda waren een genot. Wij hadden geweldig gezelschap aan boord en kijken terug op een zeer geslaagde week die we iedereen kunnen aanbevelen.
Wij komen zeker terug.

Nina
(03-08-2023 t/m 10-08-2023)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog