Meezeilen Kroatië

Kroatië

De Adriatische kust van Kroatië is één van de mooiste in Europa. De stranden aan de Middellandse Zee maakt Kroatië bij uitstek geschikt voor een zeilvakantie. Veel kust bestaat voornamelijk uit rotsen en kiezelstranden. Langs de kust liggen zo’n 1185 eilanden, 67 daarvan zijn onbewoond. Onze zeilreizen vinden plaats in de kuststreek Dalmatië.

Dalmatië

Het zonovergoten Dalmatië is een geliefde historische regio in het zuiden van Kroatië. Met zijn vele cultuursteden, overweldigend natuurschoon, schitterende eilanden en heerlijk klimaat is Dalmatië de favoriete zeil-bestemming van talloze vakantiegangers.
De Kroatische regio Dalmatië beslaat een groot gedeelte van de zuidwestelijke kustlijn. Vanaf het eiland Pag in het noorden tot aan de baai van Kotor in het zuiden. De bekendste steden in Dalmatië zijn Split, Dubrovnik, Zadar en Šibenik. In de regio bevinden zich een aantal nationale parken, waaronder deze van Krka, Kornati en Mljet. Dalmatië heeft zeilvakantiegangers heel wat te bieden. Je kunt er ongeëvenaard natuurschoon bewonderen, historische plaatsen bezoeken, fantastisch zeilen, eindeloze wandelingen en zeiltochten maken of gewoon luieren op het voordek van de boot, voor anker aan een aangenaam en zonnig strand.

Šibenik

Onze zeiltochten starten vanuit Šibenik. De stad Šibenik werd in de 11de eeuw gesticht door de Kroaten. De stad ligt aan een mooie baai waarin ook de rivier Krka uitmondt. Vier historische forten zorgden in vroegere tijden voor de verdediging van de stad. Vooral het Sint-Nicolaasfort, dat zich op een eilandje voor de kust van Šibenik bevindt en het Sint-Michaëlfort op een heuvel in het centrum van de stad, zijn een bezoekje waard. Ook de Sint-Jacobuskathedraal moet je gezien hebben als je Šibenik bezoekt. Zonaanbidders vinden hun weg naar een aantal mooie stranden langs de kustlijn rond Šibenik of op de eilandjes voor de kust. Een excursie naar de onvergetelijke Krka-watervallen mag je niet overslaan.

Zeiljacht

De Beneteau Oceanis 411 is hét ideale zeiljacht voor een zeilvakantie met schipper!
Met een romp van ruim 12 meter bereikt dit type zeilboot eenvoudig de ideale snelheid.
Deze Beneteau Océanis 411 Clipper is uitgevoerd met 3x tweepersoons hutten en 1 hut met 2 stapelbedden.
Meer informatie

Hoe kom je in Šibenik

Vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf vlieg je naar Zadar of Split met Easyjet, KLM, Transavia en Croatie airways en vandaar met de taxi of de bus naar Šibenik.
Met de auto kun je naar Sibenik rijden. Vanaf Utrecht is dat is ca. 1.609 kilometer.

Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Bel Nautisail Scroll omhoog