Meezeilen Schotland, Faeröer, Ierland

Prijs vanaf € 1349,- p.p.

Meezeilen in Schotland

Meezeilen op een zeiljacht met schipper en crew Schotland is genieten in pure natuur. Ongerept en met een super vriendelijke en behulpzame bevolking. Het landschap is adembenemend mooi en elke dag weer anders. De vele eilanden en Lough’s (fjorden) zijn van ongekende schoonheid, met het Isle of Skye in het bijzonder. Er zijn veel bijzondere vogels zoals Puffins (Papegaaiduikers), maar ook herten, otters, zeehonden, dolfijnen en soms ook walvissen. Een zeilreis in Schotland voert u langs de meest bijzondere plekken waar u met de auto niet zou kunnen komen, daarom is een zeilvakantie in Schotland de ideale manier om dit bijzondere land te leren kennen.

Met de bekende kilt, whisky en doedelzakken hebben de Schotse Highlands een eigen identiteit die over de hele wereld bekend is. Het indrukwekkende Schotse landschap heeft vaak iets magisch door het constant veranderende licht met de schitterende wolkenluchten. De Britten noemen dit ’dramatic scenery’ en daar bestaat helaas geen goede Nederlandse vertaling voor. U kunt met ons meezeilen in Schotland om dit zelf te ervaren.

De afgelopen jaren zijn er met Europese subsidies en initiatief van Schotse jachtclubs nieuwe jachthavens en pontons gebouwd met zeer goede voorzieningen. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande, waardoor zeilreizen in Schotland nu veel comfortabeler zijn dan voorheen met nog meer mogelijkheden en keuzes. Desondanks is Schotland nog steeds een rustig vaargebied en omdat het ook een heel groot vaargebied is, hoeven we nog lang niet te vrezen voor massa toerisme of volle havens. Andere voordelen van zeilreizen in Schotland zijn:

– Het is niet ondraaglijk heet.
– Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Meezeilen rond de Faeröer Eilanden

De Faeröer-eilanden zijn één van Europa’s best bewaarde geheimen. Ruig en afgelegen. Tijdens uw zeilvakantie op de Faeröer eilanden zult een andere wereld ontdekken. Een eilandengroep met fantastisch groene bergen en een uniek vulkanisch landschap, met bergtoppen verscholen in voorbij jagende wolken of mist. Met hier en daar huizen met gras-daken en houten muren. Een wereld met spectaculaire, fantasy-achtige kliffen die loodrecht uit zee rijzen tot 800 meter hoog en schitterende watervallen. Doordat het ’s zomers vrijwel niet donker wordt, is er na het zeilen ook voldoende tijd voor een mooie wandeling.

Het veranderende weer zorgt hier voor een magische sfeer en steeds weer ander licht. Het is waar dat het weer onbetrouwbaar kan zijn, maar het goede nieuws is dat de omstandigheden in het midden van de Atlantische Oceaan snel veranderen. U zult daarom nooit lang hoeven wachten op een glimp van de zon. Het Faeröerse gezegde is waar: “Als je het weer niet leuk vindt, wacht dan vijf minuten!”

Meezeilen in Ierland

Ierland is een bijzonder land en ideaal om te verkennen door middel van een zeilvakantie. Omdat meezeilen een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien. Je hoeft geen zeilervaring te hebben om met ons mee te zeilen.

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Op onze zeilreizen is ook tijd om ergens een dag in een haven te blijven voor een excursie aan land. Afhankelijk van de mogelijkheden kunt u dan bijvoorbeeld kiezen tussen wandelen, een bustoer of bijvoorbeeld de lokale whisky proeven.

Het grootste gedeelte van deze zeilreizen in Ierland is beschut tegen de deining van de Atlantische Oceaan. De dagafstanden van onze zeilreizen zijn precies goed, waardoor dit een aangenaam vaargebied is met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie.

We zullen regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen.

Het bijzondere van Ierland is het culturele erfgoed met Keltische ruïnes, middeleeuwse kastelen en adembenemende landschappen. De mythes, mooie muziek, gezellige pubs en de gastvrijheid van de bevolking maken Ierland ook ideaal voor een bijzondere zeilvakantie. De veel geprezen kust van Ierland, van de ruige kliffen van Cork tot de afgelegen schiereilanden in het noordwesten heeft een grote aantrekkingskracht. Deze mooie kust is niet zonder reden gebruikt als filmdecor in de beroemde serie ‘Game of Thrones’, bekijk hier de gebruikte film locaties van ‘Game of Thrones’.

De meeste streken herbergen een schat aan historie: van neolitische bezienswaardigheden in midden Ierland, Normandische kastelen in het Noorden en statige landhuizen in het Zuidoosten. Het is niet voor niks dat de fantasy serie Game of Thrones voor een deel is opgenomen in Ierland. Bekende en typische muziek uit Ierland is o.a. Clannad, U2, Mumford & Sons, de Dubliners, Cristy Moore en de Pogues.

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden en,
Als je een busverbinding zoekt dan is Flixbus een mogelijkheid. Zij halen en brengen je vrijwel heel Europa door.

Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Momenteel hebben we voor dit gebied geen zeilvakanties beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer voor dit gebied weer reizen beschikbaar komen, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Bel Nautisail Scroll omhoog