Corfu – Diapontia eilanden Vaar mee met de Gib Sea 472

Een zee van geschiedenis en cultuur: zeilen op de Ionische Zee bij Corfu en de Diapontia-eilanden

Meezeilen op een zeiljacht met schipper. Stel je eens voor: het geluid van de golven die tegen de boeg van je zeilboot klotsen, de zoute geur van de zee die je neus binnendringt en de warme zonnestralen die je gezicht verwarmen. Dit is dagelijks kost wanneer je zeilt op de Ionische Zee bij Corfu.

Als je langs de kustlijn vaart, dan ervaar je de oude Griekse geschiedenis van de regio. Je kunt stoppen bij historische bezienswaardigheden, zoals het Byzantijnse klooster van Paleokastritsa, en genieten van de rijke cultuur en tradities van deze prachtige eilanden.

Maar zeilen op de Ionische Zee biedt meer dan alleen historische bezienswaardigheden. Je kunt ook genieten van de beroemde Griekse keuken en proeven van heerlijke lokale specialiteiten in de vele gezellige tavernes die je onderweg zult tegenkomen.

Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende vakantie op het water, zeilen op de Ionische Zee bij Corfu en de Diapontia-eilanden is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zult koesteren. Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!
 

Belangrijk om te weten

  • Deze reis kan worden gecombineerd met de Corfu - Paxi eilanden reis tot een vakantie van twee weken. U krijgt dan een korting van 10% op de reissom.
  • De complete boot met schipper kan ook gehuurd worden voor een vakantie met het gezin of vrienden. Neem contact op met NautiSail voor meer informatie.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak van € 80 uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer 35 € p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De toeslag voor een privéhut bedraagt € 395.00.
  • De hieronder beschreven route is een voorbeeld en wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
Dag 1
Het schip ligt op u te wachten in de Gouvia Marina. Na het inschepen kunt u kennismaken met de schipper en de andere gasten. Gouvia is een populaire havenplaats in het noordoosten van het eiland Corfu. Gouvia is een bruisend dorp met talloze restaurants, bars en winkels.
Dag 2
Gedurende de eerste tocht kunt u kennismaken met het schip en meehelpen bij diverse zeilmanoeuvres. Onderweg passeren we diverse pittoreske baaitjes waar we ten anker kunnen gaan voor de lunch. Onze eindbestemming van vandaag is Agios Stefanos, een dorphje aan de noordoostelijke kust van Corfu met adembenemende stranden, kristalhelder water en schilderachtige omgeving.
Dag 3
Onze volgende bestemming is het meest westelijke eiland van de Diapontia-eilanden in de Ionische Zee, Othoni. Het is een prachtig eiland met een ongerepte natuur en een ontspannen sfeer die het perfect maakt voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Er zijn veel grotten en rotsformaties langs de kustlijn die kunnen worden verkend met het SUP board.
Dag 4
Op de vierde dag varen we naar Paleokastritsa op het eiland Corfu. Het dorp zelf heeft een traditionele uitstraling met smalle straatjes en witgekalkte huizen. Er zijn talloze tavernes, restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en drankjes terwijl je uitkijkt over de zee. Paleokastritsa heeft ook enkele interessante historische en culturele bezienswaardigheden.
Dag 5
We zeilen verder richting het zuiden en ronden de zuidelijke kaap van Corfu op weg naar Mourtos. Het is een charmant dorpje aan de westkust van Griekenland, gelegen tussen de bergen en de Ionische Zee. Het gebied rond Mourtos is omgeven door weelderige groene bergen en biedt verschillende wandelroutes. Wie niet van wandelen houdt kan hier naar hartelust snorkelen.
Dag 6
Onze ronde om Corfu brengt ons vandaag naar Kerkyra, ook wel Corfu-stad genoemd. Het oude centrum van Kerkyra is een UNESCO-werelderfgoed. Kerkyra staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met talloze bars en clubs die tot in de vroege uurtjes open zijn. De meeste nachtlevenhotspots zijn te vinden in het nieuwe gedeelte van de stad.
Dag 7
Onze laatste tocht brengt ons weer terug in de Marina Gouvia. Onderweg kunnen we stoppen bij het eilandje Lazaretto met zijn gevarieerde onderwaterfauna. Je ziet hier kleurrijke sponzen, murenen en zelfs zeeschildpadden als je geluk hebt.
Dag 8
Dit is helaas het einde van jullie fantastische reis. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar waarna het schip weer in orde moet worden gemaakt voor de nieuwe gasten. Diegenen die een tweede week hebben geboekt kunnen vandaag gebruiken om het binnenland van Corfu te verkennen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
GS03; Griekenland, Corfu en de Diapontia eilanden 31-05-2023 tot 07-06-2023
8 € 595 Ja (8) Contact
GS05; Griekenland, Corfu en de Diapontia eilanden 14-06-2023 tot 21-06-2023
8 € 595 Ja (6) Contact
GS07; Griekenland, Corfu en de Diapontia eilanden 28-06-2023 tot 05-07-2023
8 € 695 Ja (5) Contact
GS09; Griekenland, Corfu en de Diapontia eilanden 12-07-2023 tot 19-07-2023
8 € 695 Ja (6) Contact

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog