Zeilvakantie Dodekanesos – 14-daagse Santorini route Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 51

Momenteel is deze zeilvakantie niet beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer deze zeilvakantie weer beschikbaar is, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Zeilen Griekenland

Meezeilen op een Griekse zeilvakantie van NautiSail in de Dodekanesos. Zeilen in deze Griekse eilandengroep staat garant voor ideale zeilomstandigheden, met veel zon, een lekker zeilwindje en een diepblauwe zee. Daarom hebben we deze reizen de “Dodekanesos Experience” genoemd. Dus een ware beleving op een zeiljacht met schipper.

De 14 daagse Santorini route

Onze Santorini route is zeer gevarieerd en gaat langs circa 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. Er worden gemiddeld 20-30 mijlen per dag gezeild, maar er zijn ook enkele rustdagen ingepast. Dit is zeilen in Griekenland at it’s finest!
Wil jij ook een echte ‘zeil-experience’ beleven? Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht – we vereisen geen zeilervaring, maar het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft, het weer ook niet altijd meezit en we regelmatig verblijven wij in een baai vrij voor anker, waardoor wij niet van boord gaan of enkel met de dinghy aan land kunnen.

Dag 1:
Na je transfer vanaf het vliegveld kom je bij ons aan boord en maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning. We delen de hutten in en je krijgt de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. 'Avonds kun je Kos-stad verkennen.
Dag 2:
We varen vroeg uit, hijsen de zeilen en je ontvangt de eerste zeilinstructies. We leggen aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai.
Dag 3:
Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Als de wind meezit komen we redelijk op tijd aan en is er genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het diepblauwe heldere water.
Dag 4:
Na een enerverende zeiltocht naar Amorgos langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, varen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar Chora, een dorpje dat hoog op de berg ligt.
Dag 5:
Een luie dag vandaag. We zeilen slechts 18 mijl naar Katapola op Amorgos vanwaar we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa
Dag 6:
Met halve wind zeilen wij naar Iraklia waar we voor anker gaan in de zuidelijke baai Alimia. We koken aan boord en genieten van een heerlijke avond onder de prachtige sterrenhemel.
Dag 7:
Vandaag zeilen wij naar Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven.
Dag 8:
Een lange zeiltocht naar Santorini. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de Marina Vlichada.
Dag 9 en 10:
We maken een dag trip over dit beroemde eiland met een huurauto en genieten van de mooiste zonsondergang.
Dag 11:
Heerlijk met de wind in de rug speren we naar Astypalaia, maar maken eerst nog een mooie zwemstop op het vrijwel verlate eilandje Anafi. Sofi staat ons al op het strand op te wachten. Ze runt hier een kleine taverna op het strand in de schaduw.
Dag 12:
Een lange zeiltocht naar het vulkaaneiland Nisyros waar we, als we nog tijd hebben, een bezoek brengen aan de nog altijd sissende kraters van de vulkaan.
Dag 13:
Van Nisyros zetten weer koers naar Kos en maken nog een zwemstop bij de “therma”, de warmwaterbronnen. We meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad.
Dag 14:
Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen en nieuw vrienden weer naar huis.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Jeanneau S.O.51

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen...

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen meestal binnen een paar minuten antwoord op de email, maar zeker ook goed telefonisch bereikbaar. Vakantie zelf goed geregeld door de mensen die aan boord werkte. Ze weten de mooie, niet zo toeristische plekjes te vinden. Leuke uitleg over de boot en de mogelijkheid om alles te leren. Maar lekker op het dek in de zon was ook goed. Echt een aanrader!!

Silvia
(29-07-2021 t/m 05-08-2021)
We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

Loeke & Niels
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Birte
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om...

Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om hem te ondersteunen. Ook vond ik het leuk dat we naast het zeilen ook wat andere activiteiten hebben gedaan zoals naar een krater van een vulkaan en naar een verlaten dorp. Op echt mooie plekjes geweest ook en aan wind geen gebrek. Voor herhaling vatbaar.

Esther
(06-07-2023 t/m 13-07-2023)
Goede morgen Ben, Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda...

Goede morgen Ben,
Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda voor heerlijke lunches aan boord, Hoop dat mijn fisiek het toelaat , om nog eens in te schepen,
Groetjes, Ria

Ria
(13-07-2023 t/m 27-07-2023)
Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van...

Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van Kos. De kookkunsten van Miranda waren een genot. Wij hadden geweldig gezelschap aan boord en kijken terug op een zeer geslaagde week die we iedereen kunnen aanbevelen.
Wij komen zeker terug.

Nina
(03-08-2023 t/m 10-08-2023)
Bel Nautisail Scroll omhoog