One Way Kos – Samos Vaar mee met de Catamaran

One way Kos – Samos

Unieke zeilreis vanaf Kos naar Samos. Ontdek de mooie eilandengroep van de Dodekanesos in Griekenland. We bezoeken Kalymnos, een klein Grieks eiland ten noorden van Kos, Lipsi met haar fotogenieke witte huisjes, Arki en Agathonisi en varen via de Fourni eilanden naar Samos. Opstappen in Kos en coasthoppen naar Samos. Je gaat meezeilen met een ruime zeilcatamaran.

Dag 1: Aankomstdag
Welkom aan boord! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen. Vandaag wordt er niet gevaren.
Dag 2:
We verlaten Kos op tijd en zetten koers richting Kalimnos. Kalymnos is een klein Grieks eiland dat ten noorden van Kos ligt. Kalymnos is één van de drukst bewoonde eilanden van Griekenland. De inwoners zijn vooral vissers, sponzenvissers en landbouwers. We maken een lunchstop op Pserimos en overnachten in de diepe baai van Vathi. ’s Avonds eten we bij een klein Grieks restaurantje met een prachtig uitzicht op de baai.
Dag 3:
We beginnen de dag met een relaxt ontbijt aan boord. Vervolgens varen we verder richting Lipsi. Lipsi ligt ten oosten van Patmos en ten noorden van Leros. Het enige stadje Lipsi ligt met haar fotogenieke witte huisjes tegen een heuvel aan het eind van een diepe inham. Lipsi is een klein eilandje, ongeveer 10 vierkante kilometer groot. In de haven zult u meteen de kerk van Agios Ioannis zien met de blauwe koepel.
Dag 4:
We beginnen de dag met een ochtendduik en varen dan richting de oostkant van Arki, waar we een lunchstop maken. Vervolgens varen we door naar Agathonisi. Hier leggen we aan in een kleine haven en kiezen we een Griekse Taverna uit om wat te eten.
Dag 5:
Vandaag komen we aan in Pythagoreio, een stadje aan de zuidoost kust van Samos. In dit pittoreske haventje blijven we vannacht en morgen, dus je hebt alle tijd om het stadje en het eiland te verkennen.
Dag 6:
Vandaag blijven we in Pythagoreio. Er zijn mogelijkheden om een scooter of auto te huren, zodat je heel Samos kunt ontdekken.
Dag 7:
Na een zwemstop aan de zuidkant van Samos, zeilen we door naar Marathokampos. Dit traditionele op de helling gelegen dorp zit vol met kleine steegjes en mooie kerken om te bewonderen.
Dag 8:
Helaas het eind van onze tocht en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
SK13 19-08-2020 tot 26-08-2020
8 € 585 Ja (6) info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog