One Way Samos – Kos Vaar mee met de Catamaran

Uiterst relaxte zeilreis met (meestal) de wind mee van Samos naar Kos (One way). meezeilen door de de Dodekanesos in Griekenland.
Een zeilvakantie van 2 werelden. Van het rustige Samos naar het uitbundige Kos. Je bezoekt onder meer het ongerepte Ikaria. Een prachtig, bergachtig Grieks eiland in het westen van de Egeïsche zee. We zeilen naar de Fourni archipel, het eiland Arki met een populatie van slechts 40 personen en het eiland Leros.

Dag 1: Aankomstdag
Welkom aan boord! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Samos verkennen. Vandaag wordt er niet gevaren.
Dag 2:
We vertrekken richting Ikaria. Ikaria is een prachtig, bergachtig Grieks eiland in het westen van de Egeïsche zee. Het eiland is ongerept en niet aangetast door massatoerisme. Een heerlijk eiland voor een rustige vakantie. De kustlengte is iets meer dan honderd kilometer. Ikaria is bekend vanwege een onderzoek van wetenschappers, dat aangetoond heeft dat mensen hier langer dan gemiddeld leven. Ikaria hoort tot de ‘Blue Zones’. Dat zijn vijf gebieden op de wereld, waar mensen langer leven dan elders. Dit heeft te maken met hun leef-en eetgewoonten. Men beweegt (loopt) op Ikaria erg veel en men gebruikt hoofdzakelijk lokale gewassen (zoals groenten, fruit, bonen en kruiden) en producten zoals olijfolie en geitenmelk. Het wordt ook wel het Mediterraanse dieet genoemd. We meren aan in Krikos.
Dag 3:
Tijdens de lunch gaan we voor anker in een prachtige baai om een duik te nemen om vervolgens richting Karkinagri te varen. Hier gaan we voor anker en eten we aan boord. Dit ligt op het eiland Ikaria.
Dag 4:
Op naar Fourni. Fourni is niet één eiland maar een verzameling van meerdere kleine eilanden waarvan het gelijknamige Fourni de belangrijkste is. Het is de ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. In totaal wonen er zo’n 1000 mensen op het eiland. Fourni is een vissersdorp en bestaat weer uit meerdere kleinere dorpjes. Voor wie gek is op seafood gerechten is in Fourni aan het juiste adres.
Dag 5:
Het is tijd om rustig koers te zetten naar het zuiden. We overnachten in het hele kleine dorpje van Arki. Arki is waarschijnlijk één van de minst bezochte eilanden in Griekenland, met een populatie van slechts 40 personen. Het eiland is uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor zeilers.
Dag 6:
We varen verder richting Leros. De hoofdstad van Leros is Agia Marina, gelegen in het oosten van het eiland. Het witte stadje ligt direct aan zee en loopt op richting de achterliggende heuvel. De kleurrijke luifeltjes, het helderblauwe water en de dobberende bootjes geven het bij aankomst al een vrolijk uiterlijk. Vlakbij Agia Marina ligt het schilderachtige vissersplaatsje Lakki. De haven van Lakki staat bekend als een van de grootste en beste natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Dure jachten, heerlijke snorkelplaatsen en groene natuurgebieden zijn hier overvloedig aanwezig.
Dag 7:
Vandaag komen we weer aan op Kos. We hebben nog alle tijd om te lunchen in Pirate Bay, voordat we rond 17 uur terug zijn in de Marina van Kos. Op onze laatste avond samen, gaan we heerlijk Grieks uiteten en maken we daarna het uitgaansleven van Kos onveilig of genieten we nog van een gezellige borrel aan boord.
Dag 8:
Helaas het eind van onze tocht en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog