Zeilvakantie St. Maarten Sailing Experience Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 54 DS

12-daagse Zeilvakantie vanaf Sint Maarten

Een onvergetelijke zeilvakantie vanaf Sint Maarten! Op dit mooie zeilavontuur ontdek je de betoverende schoonheid van de Caribische eilanden rond St. Maarten.
We vertrekken vanuit de idyllische Simpson Bay op St. Maarten en nemen je mee op een ontdekkingsreis naar andere betoverende Caribische bestemmingen, zoals Anguilla, St Barths, Nevis, St. Kitts, St Eustatius en Saba.

Paradijselijke Bestemmingen

We beginnen onze reis in Grand Case, de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Hier smelten Franse en Caribische invloeden samen tot een charmante omgeving. Geniet van de lokale gerechten en ontdek de rijke cultuur van dit levendige stadje. Vervolgens varen we naar het exclusieve St. Barths, een paradijs voor de jetset. Bewonder de ongerepte stranden, de luxe winkels en wie weet, loop je nog een wereldberoemde persoonlijkheid tegen het lijf.

Een Mix van Geschiedenis en Natuur

Na St. Barth’s zeilen we verder naar St. Kitts en Nevis, waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan. Verken oude forten, weelderige regenwouden en ontspan op de prachtige stranden. Vervolgens bereiken we St. Eustatius, een verborgen juweel met een rijke maritieme geschiedenis. Hier kun je genieten van fascinerende duiklocaties en de serene sfeer van dit ongerepte eiland. Als het weer het toelaat, strekken we onze koers uit naar Saba, de ‘Unspoiled Queen’ van het Caribisch gebied. Dit vulkanische eiland biedt indrukwekkende duikplekken en een ongerepte natuur die je ademloos zal achterlaten.

Heineken Regatta

Op St. Maarten vindt in het eerste weekeind van maart de Heineken Regatta plaats. Een wereldberoemde zeilevenement, waaraan we niet aan de wedstrijd zelf deelnemen, maar we toch volop kunnen meegenieten van de opwinding en festiviteiten die deze regatta met zich meebrengt. Tijdens deze reis combineren we de geneugten van zeilen op de glinsterende Caribische wateren met het ervaren van de bruisende energie van de Heineken Regatta. Dus laat je meeslepen door de festiviteiten, ontmoet enthousiaste zeilers van over de hele wereld en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Een Leerzame Reis met Lokale Tips

Tijdens de hele reis zal onze ervaren schipper je alles leren over het zeilen en de kunst van navigatie op open zee. Bovendien deelt onze schipper graag zijn kennis over de lokale attracties en verborgen pareltjes aan wal, zodat je het meeste uit elke bestemming kunt halen. Na 12 dagen vol onvergetelijke zeilervaringen en avonturen keren we terug naar het vertrekpunt, Sint Maarten. Maar wees gerust, de herinneringen aan deze reis zullen voor altijd bij je blijven.

Ben je klaar om je zeildromen waar te maken? Stap aan boord en vaar met ons mee op deze bijzondere reis vanaf Sint Maarten! Kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 40,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De beschreven route is een voorbeeld en wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan geldt een toeslag van 50%.
  • De reis gaat door als minimaal twee deelnemers hebben geboekt.
Dag 1: Aankomst
In de namiddag of vroege avond aankomst op Prinses Juliana International Airport (SXM). Samen met de andere gasten kun je met een taxi naar Simpson Baai (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomd door de schipper met een hapje en een drankje en na de kennismaking volgt de introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen en uitleg van specifieke bootzaken e.d.
Dag 2: Marigot Bay
We varen vanaf Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistros en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. We maken kennis met elkaar en doen de inkopen voor de komende zeilreis. De avond gebruiken we voor de verdere kennismaking en bezoeken we een leuke bistro.
Dag 3: Grand Case
We maken een mooie zeiltocht naar de baai van Grand Case. Dit historische vissersdorp heeft mooie West-Indische gebouwen, waarin galeries en gastronomische restaurants zijn gehuisvest. Je kunt hier heerlijk eten. Iedere dinsdagavond is hier "Les Mardis de Grand Case", een bijzonder evenement. Het Creoolse dorp is een sierlijke mix van oude Franse wereld en de nieuwe wereld van de Antillen. Anker aan het strand, zodat u kunt zwemmen of lekker luieren op het voordek en geniet van het uitzicht op de Pic Paradis berg in de verte.
Dag 4: Ile Fourchue
We nemen afscheid van Grand Case en varen naar Ile Fourchue, gelegen voor de kust van Saint Barthélemy. Kuddes wilde geiten zijn de meest voor de hand liggende inwoners op de met cactus overdekte rotsachtige heuvels van dit afgelegen eiland. Het heldere water nodigt uit voor snorkelen en een grote kans dat je hier samen met zeeschildpadden kunt zwemmen, want die worden hier vaak waargenomen. Op de top van een van de vijf toppen ontvouwt zich een schitterend panorama van de benedenwindse eilanden als de zon ondergaat. Als je het gebied in het voorjaar bezoekt dan heb je grote kans om walvissen te zien die naar het zuiden gaan.
Dag 5 en 6: St. Barths
Slechts op korte afstand naar het zuiden tref je het Franse eiland St. Barths. Anker bij de Gustavia Harbor, een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht "Nonstop" duiken, dat zonk in een storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn "naaktrecreatie" stranden), en bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.
Dag 7 en 8: St. Kitts & Nevis
Vandaag een mooie zeiltocht (downwind) naar het St Kitts en Nevis. Nevis en St. Kitts vormen één federatie. De eilanden liggen slechts 3 km van elkaar vandaan, dus dan heb je ruimschoots de tijd om het mooie vulkaaneiland te verkennen. Bezoek de Brimstone Hill Fortres, gelegen in het door UNESCO erkende culturele werelderfgoed National Park. Of maak een halfdaagse regenwoudtour over dit mooie eiland. Vanaf dit fort kun je St. Eustatius (Statia) zien liggen en vormde het een strategische plaats in de Caribbean.
Dag 9: St. Eustatius
St. Eustatius (Statia) is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Het Statia National Marine Park bestrijkt het hele kustgebied. Het onderwaterpark is deels bedekt met koraal. Het krioelt er van de zeepaardjes, roggen, haaien en zeeschildpadden. Sint Eustatius bevindt zich op de trekroute van bultrugwalvissen. Het strand "Zeelandia" is een beschermd gebied voor zeeschildpadden. In het noorden van het eiland vind je een reeks bergen, restanten van 5 vulkanen en in het zuiden heeft zich een nieuwe vulkaan gevormd, The Quill.
Dag 10: Saba
Saba wordt ook wel de "Unspoiled Queen" van de Caribbean genoemd. Een stijl uit zee oprijzende vulkaan, waarvan de top meestal in nevelen gehuld is. Het eiland heeft een rijk onderwaterleven en het is dan ook een genot om hier te kunnen duiken en snorkelen. Helaas is de ankerplaats alleen geschikt om te overnachten bij rustig weer. Bij flinke deining varen we door naar Philipsburg, de hoofdstad van St. Maarten.
Dag 11: Philipsburg
Philipsburg heeft alles. Verken de charmante straatjes vol met winkels, bars en restaurants. Ontspan op de prachtige stranden en geniet van het kristalheldere water. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan historische bezienswaardigheden zoals Fort Amsterdam en de St. Maarten Museum een must. Met zoveel te doen en te zien, is Philipsburg een fantastische bestemming om te verkennen tijdens je zeilvakantie in St. Maarten.
Dag 12: Vertrek
Nog een laatste ontbijt aan boord en dan ........ helaas, helaas, spullen pakken en naar het vliegveld. Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met een gevoel van “wat een onvergetelijke vakantie!”.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
Let op, onderstaande reizen zijn voor 2025
SC26; St. Maarten Sailing Experience 09-02-2025 tot 20-02-2025
€ 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu
SC27; St Maarten Sailing Experience 25-02-2025 tot 08-03-2025
€ 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu
SC28; St. Maarten Sailing Experience 13-03-2025 tot 24-03-2025
€ 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu
SC29; St. Maarten Sailing Experience 30-03-2025 tot 10-04-2025
€ 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu
SC30; St. Maarten Sailing Experience 16-04-2025 tot 27-04-2025
€ 1.795
per persoon
Jeanneau Sun Odyssey 54 DS Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Jeanneau Sun Odyssey 54 DS

Rob en Jacqueline zijn een fantastisch en professioneel koppel. We hebben genoten van de reis en ook veel geleerd.

Rob en Jacqueline zijn een fantastisch en professioneel koppel. We hebben genoten van de reis en ook veel geleerd.

Gezin 4 pax
(17-12-2023 t/m 28-12-2023)
Ik heb een ontzettende leuke 12 dagen gehad. Jacqueline en Rob zijn twee fantastische en gastvrije mensen. Ze doen het heel leuk met z'n tweeën en doen zeker hun best om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat er een leeftijd verschil aan boord kan zijn, daar merk je niks van. Zelf ben ik 22 en ze namen me als "dochter" aan boord. Zelf bleef ik nog 2 nachten langer op Guadeloupe en ze boden aan dat ik aan boord kon blijven. Wel tegen een vergoeding natuurlijk. Het was samengevat een fantastische 2 weken

Ik heb een ontzettende leuke 12 dagen gehad. Jacqueline en Rob zijn twee fantastische en gastvrije mensen. Ze doen het heel leuk met z’n tweeën en doen zeker hun best om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat er een leeftijd verschil aan boord kan zijn, daar merk je niks van. Zelf ben ik 22 en ze namen me als “dochter” aan boord. Zelf bleef ik nog 2 nachten langer op Guadeloupe en ze boden aan dat ik aan boord kon blijven. Wel tegen een vergoeding natuurlijk. Het was samengevat een fantastische 2 weken

Amber
(02-01-2024 t/m 15-01-2024)
Wij hebben het enorm naar ons zin gehad op de Scilla met Rob en Jacqueline. Ook met de andere twee gasten. Wat een prachtig avontuur, mooie zeilreis. Veel gezien, elke dag gezwommen en nog gezwommen met zeeschildpadden ☺️. Zo mooi helder water. Lieve mensen, Rob en Jacqueline, erg zorgzaam en geduldig. Veel gelachen en plezier beleefd met hen. Afscheid nemen was minder leuk, het was of we elkaar al jaren kende! Bedankt voor de fantastische organisatie!

Wij hebben het enorm naar ons zin gehad op de Scilla met Rob en Jacqueline. Ook met de andere twee gasten.
Wat een prachtig avontuur, mooie zeilreis. Veel gezien, elke dag gezwommen en nog gezwommen met zeeschildpadden ☺️. Zo mooi helder water.
Lieve mensen, Rob en Jacqueline, erg zorgzaam en geduldig. Veel gelachen en plezier beleefd met hen. Afscheid nemen was minder leuk, het was of we elkaar al jaren kende!
Bedankt voor de fantastische organisatie!

Caro en Jac
(17-01-2024 t/m 28-01-2024)
Zeer tevreden zeer bekwame schipper samen met zijn echtgenote Voor mij was dit een zeer mooi en unieke zeilreis.

Zeer tevreden zeer bekwame schipper samen met zijn echtgenote
Voor mij was dit een zeer mooi en unieke zeilreis.

Stephane
(18-05-2024 t/m 29-05-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog