Zeilvakantie Corfu – Zakynthos – Athene Vaar mee met de Gib Sea 472

Van Corfu via Zakynthos naar Athene: door het Kanaal van Korynthe

Begin uw zeilreis op het eiland Corfu. Vanaf deze startlocatie zeilen we naar Zakynthos en door het Kanaal van Korynthe, om uiteindelijk in Aegina, een eiland nabij Athene, aan te meren. De volledige reis beslaat een periode van 22 dagen en biedt een unieke gelegenheid om het Griekse eilandleven en de natuurlijke schoonheid van deze regio te verkennen.

Flexibele reismogelijkheden: Hele reis of etappes

Wij bieden flexibiliteit voor iedere zeiler. Neem deel aan de volledige 22-daagse reis, of sluit aan bij de specifieke trajecten van Corfu naar Zakynthos of Zakynthos naar Athene. U kunt ook beginnen met een weekje Corfu of eindigen met een week zeilen door de Saronische golf.

Reis door het Kanaal van Korynthe

In september biedt het Kanaal van Korynthe een rustige vaarervaring en trakteert zeilers op een indrukwekkende doorgang. De hoge, steile wanden van het kanaal maken het tot een onvergetelijke ervaring.

Gunstige Zeilomstandigheden

Over het algemeen zijn de weersomstandigheden in deze regio gunstig voor zeilen. De wind is meestal matig, wat bijdraagt aan een aangename en veilige zeilervaring.

Culturele Bezienswaardigheden

De te bezoeken eilanden en locaties bieden een breed scala aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden:

1. **Mesolonghi**: Wandel door de geschiedenis en ontdek de rol van deze stad in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog.
2. **Trizonia**: Een eiland met een rustige atmosfeer en een authentieke lokale cultuur.
3. **Kiato**: Proef de lokale keuken en bezoek de markten.
4. **Epidafros (Epidauros)**: Het oude theater van Epidaurus is een echte must-see.

Vlieginformatie: Flexibele Opties

Afhankelijk van uw gekozen zeilreis zijn er verschillende vliegopties. Als u de hele reis meemaakt, kunt u het beste vliegen op Corfu waar uw zeilavontuur begint. Voor degenen die alleen de etappe van Corfu naar Zakynthos meedoen, is vliegen op Corfu en terug vanuit Zakynthos een goede keuze. Als u alleen de etappe van Zakynthos naar Aegina meedoet, kunt u vliegen op Zakynthos en terug vanuit Athene, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf Aegina per veerboot en trein. Dankzij goede verbindingen is er altijd wel een vlucht die bij uw reisplannen past. Om de beste vliegdeals te vinden, kunt u gebruikmaken van Skyscanner.

Reserveer uw Zeilavontuur

Of u nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis of een ontspannen zeilvakantie, onze zeiltocht biedt het allemaal. Kijk op het vaarschema en boek vandaag nog!

Belangrijk om te weten

  • De complete boot met schipper kan ook gehuurd worden voor een privévakantie met het gezin of vrienden. Neem contact op met NautiSail voor meer informatie.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak van € 80,- uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 35,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De hieronder beschreven route is een voorbeeld van een achtdaagse reis. De uiteindelijke route wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
GS38; Oversteek van Corfu naar Zakynthos 28-08-2024 tot 07-09-2024
€ 775
per persoon
Gib Sea 472 Ja Contact Boek nu
GS39; Oversteek van Zakynthos naar Athene 07-09-2024 tot 18-09-2024
€ 775
per persoon
Gib Sea 472 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Gib Sea 472

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring met twee hele fijne mensen.

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring met twee hele fijne mensen.

Harald
(20-05-2023 t/m 26-05-2023)
De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn, de schipper vond ik een uitstekende gastheer, die alles in het werk stelde om ons een fijn, leerrijk en vlot verblijf te bezorgen. Het schip is mooi en comfortabel, het airco-toestel was ook heel welkom. Ik besef nu wel dat zo'n groot schip minder kansen tot technisch leren zeilen geeft, vergeleken bij een laser of 2mansbootje. Elke dag zwemmen, zeilen (soms wat weinig wind...) en lekker eten, vind ik een heel relaxte vakantie. Ik kon...

De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn, de schipper vond ik een uitstekende gastheer, die alles in het werk stelde om ons een fijn, leerrijk en vlot verblijf te bezorgen. Het schip is mooi en comfortabel, het airco-toestel was ook heel welkom. Ik besef nu wel dat zo’n groot schip minder kansen tot technisch leren zeilen geeft, vergeleken bij een laser of 2mansbootje. Elke dag zwemmen, zeilen (soms wat weinig wind…) en lekker eten, vind ik een heel relaxte vakantie. Ik kon vooraf bij jullie terecht met al mijn vragen, dit was voor mij mijn eerste groepsreis ooit. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor deze ervaring en ik wil graag opnieuw mee.

Heidi
(05-07-2023 t/m 12-07-2023)
Dag Ben, We hebben een super vakantie gehad op de Switch. Alles is vlot verlopen en Marc heeft ons heel goed ontvangen. Een echte aanrader! Met vriendelijke groeten, Mark

Dag Ben,

We hebben een super vakantie gehad op de Switch. Alles is vlot verlopen en Marc heeft ons heel goed ontvangen. Een echte aanrader!

Met vriendelijke groeten,
Mark

Mark, (groep)
(27-04-2024 t/m 04-05-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog