Zeilzwerftocht in de Zeeuwse Delta Vaar mee met de Winner 11.20

Laagste prijs vanaf € 890,- p.p.

Zeilen in Zeeland

Met zeilen in de Zeeuwse wateren vind je al het goede dat je voor een gevarieerde (mee)zeilvakantie nodig hebt. Verrassend vaarwater, veelzijdige routes én de meeste zonuren van Nederland vind je tijdens het zeilen in de Zeeuwse wateren. Je kunt ontspannen zeilen op de diverse meren, maar ook serieus navigeren op stromend water.

Je favoriete week in de Zeeuwse wateren omvat alle aspecten van het deltagebied. Traag stromend zoetwater, stilstaand zoutwater, ruim getemd getijdenwater en een stuk Noordzee. Daarbij passeer je bruggen en sluizen, vaar je door natuurgebieden en is de kans groot dat je zeehonden en bruinvissen tegenkomt. Ook heb je tijd genoeg om mooie oude stadjes te bezoeken. Het getij is slechts op een deel van de route leidend, want er zijn ook dagen dat je helemaal geen rekening hoeft te houden met de stroming. Mooi is bovendien dat, mocht het weer omslaan, er in het delta­ gebied nog veel meer plekken zijn waar je prima kunt ankeren in de nabijheid van een beschutte haven.

De Zeeland routes

We varen twee verschillende routes. Beginnend in Wemeldinge varen we over de Oosterschelde en bezoeken we Zierikzee, Burghsluis en Roompot. We gaan door de sluis de Noordzee op en keren dan via de Westerschelde, Cadzand, Vlissingen en Veere weer terug naar Wemeldinge.
Op de andere route starten we eveneens in Wemeldinge en bezoeken we de Grevelingen, een stukje Hollandsch Diep, Volkerak, Haringvliet en gaan we in Stellendam de Noordzee op om via de Roompotsluis weer terug te keren naar de Oosterschelde en Wemeldinge.

De totale afstand is zo’n 130 zeemijl, verdeeld in dagtochten van 14 tot 34 zeemijl. Vakantiezeilen en kennis opdoen van varen op stromend getijdenwater onder de leiding van een ervaren zeilinstructeur. Een prima voorbereiding voor het ‘grotere’ werk!

Belangrijk om te weten

  • De keuze van de reis is afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • De genoemde prijs is de prijs per persoon exclusief de reis naar en van de boot, de boordkas en € 20,- boekingskosten per boeking
  • De reis gaat door als minimaal 3 personen hebben geboekt. Er zijn maximaal 4 slaapplaatsen voor opstappers. Als je bent geïnteresseerd in deze reis, maar er zijn nog niet voldoende opstappers, dan kun je een optie krijgen.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
ZZ03, Zeiltocht Zeeland 22-07-2024 tot 29-07-2024
€ 890
per persoon
Winner 11.20 Ja Contact Boek nu
ZZ04, Zeiltocht Zeeland 07-08-2024 tot 14-08-2024
€ 890
per persoon
Winner 11.20 Ja Contact Boek nu

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog