Zeilvakantie Martinique & de Grenadines sailing experience Vaar mee met de Beneteau Océanis 473

Eilandhoppen vanaf Martinique

Unieke zeilreis vanaf Martinique naar de Grenadines, behorend tot de mooiste eilandengroep in de Bovenwindse Eilanden, een waar paradijs voor zeil- en natuurliefhebbers. Op deze zeilvakantie bezoek je zeilmekka’s als St. Lucia en St. Vincent & the Grenadines met als één van de hoogtepunten de Tobago Cays, een onvergetelijke ervaring die je meeneemt op een betoverende reis.

Martinique

Na je aankomst op het vliegveld van Martinique (FDF) ga je met de taxi naar Le Marin, gelegen aan de zuidwestkust van Martinique, tussen Sainte-Luce en Sainte-Anne.

Le Marin

Le Marin beschikt over een immense jachthaven, bekend als een van de grootste in het Caribische gebied!
In de Marina of de baai ligt het zeiljacht op je te wachten.
Na het inchecken en inkoop van de voorraden, vertrekken we de volgende dag naar het zuiden.

We steken met ruime wind (4 Bft) een prachtig stukje Caraïbische zee over naar het eiland Sint Lucia (18 NM). Daarna zeilen we rustig in de luwte van het eiland St. Lucia zo’n 15 NM door naar het zuiden. Samen beslissen we of we een stop maken in Marigot Bay of doorzeilen naar de Pitons.

St. Lucia

Dit eiland staat bekend om zijn weelderige regenwouden en majestueuze vulkanische pieken.

Rodney Bay

Elk jaar komen honderden zeiljachten na hun Atlantische oversteek, o.m. met de ARC, the Atlantic Rally for Cruisers, aan in deze baai en vinden plaats in de grote Marina. Om vervolgens het Caribisch gebied te gaan verkennen.

Marigot Bay

Is een idyllische baai aan de westkust van St. Lucia. Veel gebruikt als achtergrond voor bekende Hollywood films. Wuivende palmbomen, luxueuze jachten en een vulkanisch wit zandstrand, dat is precies wat je er mag van verwachten.

Soufrière – De Pitons

Aan de voet van de beroemde “Pitons”, twee vulkanische “bergtoppen”, behorend tot het werelderfgoed, zullen we ankeren in de Soufrière Bay in de buurt van de gelijknamige stad. Het stadje Soufrière ademt volledig de sfeer van de Carieb uit met zijn specifieke bouwstijl en vriendelijke bevolking. Er zijn verschillende interessante excursies te boeken.
De Pitons zijn twee vulkaanpieken in het zuiden Saint Lucia. De Pitons zijn een overblijfsel van een zware vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden. Het is een geliefd foto-object en onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO. St. Lucia huisvest ook ’s werelds enige echte drive-in vulkaan Sulphur Springs. Ga je mee op ontdekkingstocht naar dit avontuurlijke eiland?

St. Vincent & the Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines bestaat uit 32 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. De eilanden zijn bergachtig, hebben witte zandstranden en helderblauw water waar men ideaal kan zeilen, duiken en snorkelen. Op St. Vincent ankeren we in de Cumberland Bay of de Wallilibou Bay. Hier zijn de films ‘Pirates of the Caribbean’ opgenomen.

Bequia

Bequia is wederom een parel in de Grenadines. Een fantastische plaats is Port Elisabeth en je gaat voor anker bij het Princess Margaret Beach. Ook op dit eiland zijn tal van bezienswaardigheden. Zo is daar de ‘Turtle farm’ en de ‘Moonholes’, uit de rotsen gehouwen verblijven. Elk jaar in januari is hier het ‘Bequia Music Festival’, een muziekspektakel van vier dagen.

Tobago Cays

Een ander hoogtepunt van deze reis is het betoverende Tobago Cays Marine Park. Dit is een cluster van onbewoonde eilandjes omringd door azuurblauw water. Hier kun je zwemmen met zeeschildpadden, genieten van een picknick op het strand en de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen tijdens het snorkelen.

Meezeilen vanaf Martinique naar de Grenadines is een ervaring waarbij je de schoonheid van de Caribbean vanaf het water ontdekt. Zeilen, zwemmen, snorkelen, muziek, dans en heerlijk eten wachten op je terwijl je deze betoverende eilandbestemmingen verkent. Dit alles onder begeleiding van een ervaren bemanning die je graag voorziet van de beste tips wat te doen op de wal.

Eigen schipper

Onze ervaren schipper en zijn charmante echtgenote staan klaar om je de fijne kneepjes van het zeilen bij te brengen. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt. Daarnaast vinden zij het leuk om je te voorzien van suggesties voor de beste activiteiten en bezienswaardigheden aan wal. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon wilt ontspannen op het dek. Deze reis biedt alles. We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen. Gasten met zeilervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. De schipper houdt wel een oogje in het zeil.

Vliegen naar Martinique

Voor vluchten naar en van Martinique kun je het beste Skyscanner.nl raagplegen. Kom je er niet uit? Neem even contact met ons op.
Indien gewenst en mogelijk passen we de reisdata van de boot aan.

Boek vandaag nog je zeilvakantie en ontdek de magie van Caribbean op een unieke manier. Kijk in ons vaarschema voor beschikbare data.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. De hoogte van de boordkas varieert per schip tussen de €40 en €50 per persoon per dag.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kan afhankelijk van het schip een toeslag gelden.
  • De reis gaat door als minimaal twee deelnemers hebben geboekt.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Boot Beschikbaar
MAR24; Martinique & Grenadines sailing experience 28-12-2024 tot 08-01-2025
€ 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja (2) Contact Boek nu
Let op, onderstaande reizen zijn voor 2025
MAR25; Martinique & Grenadines sailing experience 12-01-2025 tot 23-01-2025
€ 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu
MAR26; Martinique & Grenadines sailing experience 16-02-2025 tot 27-02-2025
€ 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes 's avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, ... Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )
We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis. Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt. De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi. We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij. Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk. Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en...

We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis.
Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt.
De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi.
We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij.
Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk.
Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en gastvrije schippers een vakantie die we ons lang goed zullen herinneren.
Met hartelijk dank voor de organisatie

Gezin 5 pax
(22-12-2023 t/m 29-12-2023)
We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen! Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte...

We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen!
Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte gastheer en -vrouw. Het was erg gezellig, gaven goede tips voor eilandbezoek of regelden dit. En het eten was altijd uitstekend verzorgd!
Kortom een heerlijke reis en ik vind het dit meezeilen een hele fijne manier van reizen.

Karlijne
(09-02-2024 t/m 22-02-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog