Ben. Océanis 473

Het zeiljacht

De Oceanis 473 Clipper is een echte familiecruiser. Ze heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Ook aan dek is er veel ruimte wat met de huidige coronaregels een prettige bijkomstigheid is. De kuip is ruim en heeft een opklapbare tafel in het midden en een dubbele stuurstand. Als het erg warm en zonnig is kan een biminitop (zonnescherm) worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.

Interieur

Onze boot heeft vier tweepersoons hutten. Voor in de boot bevinden zich de twee kleinste gastenhutten. Het bed loopt taps toe en is 2,10 meter lang. Het smalste deel is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achter in de boot bevinden zich nog twee hutten waarvan de hut aan stuurboordzijde voor onze gasten is. Het bed is ongeveer 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

Koken en eten

De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier kunnen we koken en eten als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

Binnen in de kajuit

We hebben een ruime boot van meer dan 14 meter. In de praktijk merken we dat onze gasten zich na verloop van tijd graag een beetje verspreiden. Iemand zoekt even de rust op van zijn hut en een ander helpt buiten met een zeil-manoeuvre of ligt in de zon een boek te lezen op het voordek. Op een boot is het binnen knus, maar leef je het liefst buiten.

Buiten op het dek

Met mooi weer is het ‘t fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. Als je wilt kun je gemakkelijker van boord en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Douche en toilet

De badkamer aan stuurboordzijde is voor onze gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.

Schipperspaar

Wij zijn Lisa en Martin. We zijn een stel sinds 1985 en hoewel onze relatie natuurlijk niet iedere dag even ‘geweldig’ is, vormt ze een belangrijk onderdeel van ons eigen ‘way of living’. Omdat we allebei het gevoel hebben dat er nog zoveel te ontdekken en te ontwikkelen valt hebben we ons huis verkocht. Met ons zeiljacht willen we nóg meer mooie en waardevolle ervaringen opdoen. We hopen dat jij met ons mee wilt op ontdekkingsreis om samen met ons op zoek te gaan naar de mogelijkheden die het leven in petto heeft. Een leven met verdieping, authentieke ervaringen en verbondenheid.
Sinds wij ons eigen roer hebben omgegooid, werken we op onze boot terwijl we nieuwe plaatsen in de wereld ontdekken. We leven zo eenvoudig en duurzaam mogelijk, vanuit verbinding met anderen en onszelf. Het is onze missie om ook anderen zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen en hen verbondenheid en compassie met zichzelf en anderen te laten ervaren. We streven ernaar anderen daadwerkelijk te ontmoeten en te leren kennen.

Belangrijk om te weten!

Op de boot wordt NIET gerookt, ook niet in de kuip.
Lisa en Martin willen uitdragen dat ze een belangrijke verantwoordelijkheid voelen ten aanzien van dier en natuur. Voor hen is het tóch een belangrijk principe en ze willen daaraan niet tornen. Dat betekent dat er bij ons aan boord geen vlees en vis klaargemaakt wordt. Daarbuiten is dat wat ons betreft prima, als we aan de wal zijn kunnen mensen natuurlijk prima zelf vlees en/of vis bestellen. Als mensen daardoor net wat vaker aan de wal willen eten is dat natuurlijk ook prima, dat wordt dan in mindering gebracht op de boordkas. Als mensen niet gewend zijn om vegetarisch te koken dan kunnen we ze natuurlijk laten zien en proeven dat de vegetarische keuken veel lekkerder is dan men denkt en minder ‘geitenwollensokken’ proeft dan veel mensen denken.

layout BO473
1.= schipperhut;
2.= tweepersoons gastenhut
3.= tweepersoons gastenhut
4.= éénpersoons gastenhut
S.= ruime 8-persoons salon
K.= kombuis
T.= Sanitaire ruimte 2x
Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Can01: La Palma - Tenerife 16-12-2022 tot 24-12-2022
La Palma – Tenerife Sailing Experience
9 € 985 Ja info
Can02: La Palma - Tenerife 16-12-2022 tot 27-12-2022
La Palma – Tenerife Sailing Experience
12 € 1.275 Ja info
Can03: La Palma - Tenerife 20-01-2023 tot 29-01-2023
La Palma – Tenerife Sailing Experience
10 € 1.085 Ja info
Can04: Lanzarote Sailing Experience 18-02-2023 tot 25-02-2023
Lanzarote Sailing experience
8 € 895 Ja info
Can05: Lanzarote Sailing Experience 25-03-2023 tot 01-04-2023
Lanzarote Sailing experience
8 € 895 Ja info
MAD01; Madeira Sailing Experience 29-04-2023 tot 06-05-2023
Madeira Sailing Experience
8 € 985 Ja info
MAD02; Madeira Sailing Experience 20-05-2023 tot 27-05-2023
Madeira Sailing Experience
8 € 985 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog