Beneteau Océanis 473

Laagste prijs vanaf € 985,- p.p.

Het zeiljacht

De Beneteau Oceanis 473 is een zeilboot die zeilers van alle niveaus zal aanspreken. Met zijn uitstekende zeileigenschappen en betrouwbare prestaties biedt deze boot een plezierige ervaring op het water. Het zeilen met de Oceanis 473 is een genot. De boot reageert soepel op het roer en snijdt moeiteloos door de golven. Het ontwerp van de romp zorgt voor stabiliteit en een goede balans, waardoor je met vertrouwen kunt varen, zelfs bij verschillende weersomstandigheden. Het schip is ontworpen met comfort en functionaliteit in gedachten. Een ruim dek en goed geplaatste zeilbedieningselementen maken het zeilen gemakkelijk en plezierig.

Daarnaast biedt de Oceanis 473 een comfortabele leefomgeving aan boord. Het interieur is goed ontworpen en biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van het leven op het water. De hutten zijn gezellig en voorzien van alle nodige voorzieningen voor een aangenaam verblijf aan boord.

Kortom, de Beneteau Oceanis 473 is een betrouwbare en veelzijdige zeilboot. Met zijn solide zeileigenschappen en comfortabele leefruimtes is het de ideale keuze voor zeilliefhebbers die willen genieten van avontuurlijke tochten op zee.

Slapen aan boord

De boot heeft vier tweepersoons hutten, waarvan eentje permanent bezet is door fietsen en andere spullen. Voor in de boot bevinden zich de kleinste gastenhut die wij geschikt vinden voor 1 volwassene. Het bed is 2,10 meter lang maar loopt taps toe en het smalste deel is 80 centimeter breed. Vandaar dat we ook niet meer dan drie gasten meenemen. Achter in de boot bevinden zich nog twee hutten, waarvan de hut aan stuurboordzijde voor de gasten is. Hier is het bed ongeveer 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

Douche en toilet

De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.

Chef aan boord

De salon en kombuis aan boord van de Beneteau Oceanis 473 vormen het hart van de boot, waar heerlijke maaltijden worden bereid en gezellige momenten worden gedeeld. Het is een lichte en luchtige ruimte met voldoende zitplaatsen rondom een ​​ruime tafel. De kombuis aan boord van de Oceanis 473 is een goed uitgeruste keuken die alles biedt wat nodig is om heerlijke maaltijden te bereiden, zelfs op zee. Tijdens de luxe zeilreizen op dit schip staat genieten centraal. Daarom is er een ervaren chef aan boord die heerlijke vegetarische gerechten bereidt. Hoewel gasten de vrijheid behouden om zelf te koken, is het niet noodzakelijk. Een aantal avonden per week zal het diner niet aan boord worden geserveerd. In plaats daarvan genieten we van de sfeer en de lokale keuken in een restaurant op de wal. Ontbijt en lunch worden altijd aan boord geserveerd.

Buiten op het dek

Met mooi weer is het ‘t fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Indien we voor anker liggen is er volop gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de dinghy aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. Wanneer je wilt kun je gemakkelijk van boord en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Schipperspaar Martin en Lisa

Martin is een gastvrije en bescheiden persoon die graag met anderen praat en hen op hun gemak stelt. Hij vindt zeilen het ultieme gevoel van vrijheid en geniet van het ontdekken van het onbekende. Als schipper wordt hij geconfronteerd met uitdagingen en leert hij zijn eigen grenzen te verleggen. Zijn nieuwe reizende levensstijl biedt hem een kans om zichzelf beter te leren kennen en bewust keuzes te maken over hoe hij wil zijn en reageren.

“Van proberen kun je leren!” Net als Pippi Langkous gaat Lisa graag uit van de mogelijkheden die er zijn. Hoewel ze aanvankelijk sceptisch was over zeilen vanwege zeeziekte en de eentonigheid van de oceaan, heeft ze ontdekt dat het leven op een zeilboot haar positief heeft verrast. Ze heeft prachtige plekken ontdekt, nieuwe mensen ontmoet en leert omgaan met onvoorspelbare situaties. De nachtelijke overtochten en de nauwe band met de natuur hebben haar nieuwsgierigheid gewekt naar wat er nog meer op haar zeilavontuur te wachten staat.

Lisa en Martin hebben besloten om hun huis te verkopen om nieuwe ontdekkingen te doen. Met hun Beneteau Oceanis 473 streven ze naar het vergaren van prachtige en waardevolle ervaringen. Ze nodigen anderen uit om samen met hen op een avontuurlijke reis te gaan, waar ze de mogelijkheden van het leven willen ontdekken.

Indeling

layout BO473
1.= schippershut;
2.= tweepersoons gastenhut
3.= éénpersoons gastenhut
4.= hut gebruikt voor opslag
S.= ruime 8-persoons salon
K.= kombuis
T.= Sanitaire ruimte 2x

Belangrijk om te weten

  • De reizen van dit schip gaan door als minimaal twee personen hebben geboekt.
  • Lisa en Martin zijn gepassioneerde vegetariërs en willen graag hun gasten kennis laten maken met de heerlijke smaken van de vegetarische keuken. Ze bereiden verrassend lekkere gerechten aan boord van de boot, waarbij ze creatieve en voedzame maaltijden serveren. Uiteraard begrijpen ze dat iedereen zijn eigen voedingsvoorkeuren heeft. Wanneer gasten aan wal gaan, bestaat de mogelijkheid om uit eten te gaan en vlees en/of vis te bestellen.
  • Aan boord wordt van elke gast een bijdrage van € 35,- per persoon per nacht gevraagd voor de boordkas. Dit bedrag dekt de kosten voor ontbijt, lunch, drankjes aan boord, evenals havengelden, brandstof, water en eindschoonmaak. Volgens een lange traditie zijn de schipper en eventuele co-schipper vrijgesteld van deze bijdrage.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • Aan boord is roken niet gewenst.
Omschrijving Vaargebied Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
MAR20; Suriname Experience Caribbean 07-09-2024 tot 15-09-2024
(9 dagen)
9 € 985
per persoon
Ja contact
MAR21; Suriname - Trinidad & Tobago Caribbean 05-10-2024 tot 18-10-2024
(14 dagen)
14 € 1.685
per persoon
Ja (2) contact
MAR22; Grenada Sailing Experience Caribbean 15-11-2024 tot 26-11-2024
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR23; Grenada Sailing Experience Caribbean 29-11-2024 tot 10-12-2024
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR24-1, Grenadines Experience Kerst + O&N Caribbean 22-12-2024 tot 08-01-2025
(17 dagen)
17 € 2.395
per persoon
Ja (2) contact
MAR24; Martinique & Grenadines sailing experience Caribbean 28-12-2024 tot 08-01-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja (2) contact
Let op, onderstaande reizen zijn voor 2025
MAR25; Martinique & Grenadines sailing experience Caribbean 12-01-2025 tot 23-01-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR26; Martinique & Grenadines sailing experience Caribbean 16-02-2025 tot 27-02-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR27; Martinique - Guadeloupe Caribbean 16-03-2025 tot 27-03-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR28; Guadeloupe sailing experience Caribbean 13-04-2025 tot 24-04-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact
MAR29; Guadeloupe - Martinique Caribbean 08-05-2025 tot 19-05-2025
(12 dagen)
12 € 1.685
per persoon
Ja contact

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes 's avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, ... Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )
We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis. Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt. De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi. We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij. Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk. Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en...

We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis.
Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt.
De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi.
We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij.
Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk.
Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en gastvrije schippers een vakantie die we ons lang goed zullen herinneren.
Met hartelijk dank voor de organisatie

Gezin 5 pax
(22-12-2023 t/m 29-12-2023)
We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen! Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte...

We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen!
Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte gastheer en -vrouw. Het was erg gezellig, gaven goede tips voor eilandbezoek of regelden dit. En het eten was altijd uitstekend verzorgd!
Kortom een heerlijke reis en ik vind het dit meezeilen een hele fijne manier van reizen.

Karlijne
(09-02-2024 t/m 22-02-2024)

Onze andere boten

Bel Nautisail Scroll omhoog