Beneteau Océanis 473

Laagste prijs vanaf € 865,- p.p.

Het zeiljacht

De Beneteau Oceanis 473 is een zeilboot die zeilers van alle niveaus zal aanspreken. Met zijn uitstekende zeileigenschappen en betrouwbare prestaties biedt deze boot een plezierige ervaring op het water. Het zeilen met de Oceanis 473 is een genot. De boot reageert soepel op het roer en snijdt moeiteloos door de golven. Het ontwerp van de romp zorgt voor stabiliteit en een goede balans, waardoor je met vertrouwen kunt varen, zelfs bij verschillende weersomstandigheden. Het schip is ontworpen met comfort en functionaliteit in gedachten. Een ruim dek en goed geplaatste zeilbedieningselementen maken het zeilen gemakkelijk en plezierig.

Daarnaast biedt de Oceanis 473 een comfortabele leefomgeving aan boord. Het interieur is goed ontworpen en biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van het leven op het water. De hutten zijn gezellig en voorzien van alle nodige voorzieningen voor een aangenaam verblijf aan boord.

Kortom, de Beneteau Oceanis 473 is een betrouwbare en veelzijdige zeilboot. Met zijn solide zeileigenschappen en comfortabele leefruimtes is het de ideale keuze voor zeilliefhebbers die willen genieten van avontuurlijke tochten op zee.

Slapen aan boord

De boot heeft vier tweepersoons hutten. Voor in de boot bevinden zich de twee kleinste gastenhutten die wij geschikt vinden voor 1 volwassene. Het bed is 2,10 meter lang maar loopt taps toe en het smalste deel is 80 centimeter breed. Vandaar dat we ook niet meer dan vier gasten meenemen. Achter in de boot bevinden zich nog twee hutten, waarvan de hut aan stuurboordzijde voor de gasten is. Hier is het bed ongeveer 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

Douche en toilet

De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.

Koken en eten

De salon en kombuis aan boord van de Beneteau Oceanis 473 vormen het hart van de boot, waar heerlijke maaltijden worden bereid en gezellige momenten worden gedeeld. Het is een lichte en luchtige ruimte met voldoende zitplaatsen rondom een ​​ruime tafel. De kombuis aan boord van de Oceanis 473 is een goed uitgeruste keuken die alles biedt wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden, zelfs op zee. Het is slim ontworpen en biedt voldoende werkruimte en opbergruimte.

Buiten op het dek

Met mooi weer is het ‘t fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Indien we voor anker liggen is er volop gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de dinghy aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. Wanneer je wilt kun je gemakkelijk van boord en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Schipperspaar Martin en Lisa

Martin is een gastvrije en bescheiden persoon die graag met anderen praat en hen op hun gemak stelt. Hij vindt zeilen het ultieme gevoel van vrijheid en geniet van het ontdekken van het onbekende. Als schipper wordt hij geconfronteerd met uitdagingen en leert hij zijn eigen grenzen te verleggen. Zijn nieuwe reizende levensstijl biedt hem een kans om zichzelf beter te leren kennen en bewust keuzes te maken over hoe hij wil zijn en reageren.

“Van proberen kun je leren!” Net als Pippi Langkous gaat Lisa graag uit van de mogelijkheden die er zijn. Hoewel ze aanvankelijk sceptisch was over zeilen vanwege zeeziekte en de eentonigheid van de oceaan, heeft ze ontdekt dat het leven op een zeilboot haar positief heeft verrast. Ze heeft prachtige plekken ontdekt, nieuwe mensen ontmoet en leert omgaan met onvoorspelbare situaties. De nachtelijke overtochten en de nauwe band met de natuur hebben haar nieuwsgierigheid gewekt naar wat er nog meer op haar zeilavontuur te wachten staat.

Lisa en Martin hebben besloten om hun huis te verkopen om nieuwe ontdekkingen te doen. Met hun Beneteau Oceanis 473 streven ze naar het vergaren van prachtige en waardevolle ervaringen. Ze nodigen anderen uit om samen met hen op een avontuurlijke reis te gaan, waar ze de mogelijkheden van het leven willen ontdekken.

Belangrijk om te weten!

Lisa en Martin zijn gepassioneerde vegetariërs en willen graag hun gasten kennis laten maken met de heerlijke smaken van de vegetarische keuken. Ze bereiden verrassend lekkere gerechten aan boord van de boot, waarbij ze creatieve en voedzame maaltijden serveren.

Uiteraard begrijpen ze dat iedereen zijn eigen voedingsvoorkeuren heeft. Wanneer gasten aan wal gaan, bestaat de mogelijkheid om uit eten te gaan en vlees en/of vis te bestellen. Ze willen dat hun gasten genieten van hun reiservaring, waarbij ze vrij zijn om hun eigen eetgewoonten te volgen.

Op de boot wordt in de salon en in de kuip niet gerookt. Buiten op het voordek kan wel worden gerookt.

layout BO473
1.= schippershut;
2.= tweepersoons gastenhut
3.= éénpersoons gastenhut
4.= éénpersoons gastenhut
S.= ruime 8-persoons salon
K.= kombuis
T.= Sanitaire ruimte 2x
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Vaargebied Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
MAR07; Tenerife sailing experience Canarische Eilanden 24-09-2023 tot 01-10-2023
(8 dagen)
8 € 895 Ja contact
MAR08; Tenerife sailing experience Canarische Eilanden 01-11-2023 tot 08-11-2023
(8 dagen)
8 € 895 Ja contact
MAR09; Tenerife sailing experience Canarische Eilanden 12-11-2023 tot 19-11-2023
(8 dagen)
8 Vol contact
MAR11; Boa Vista naar São Vicente Kaapverdische Eilanden 08-12-2023 tot 21-12-2023
(14 dagen)
14 € 1.395 Ja contact
MAR11K; São Vicente Sailing Experience Kaapverdische Eilanden 28-12-2023 tot 04-01-2024
(8 dagen)
8 € 865 Ja contact
MAR12; São Vicente naar Santiago Kaapverdische Eilanden 08-01-2024 tot 21-01-2024
(14 dagen)
14 € 1.395 Ja contact
MAR13; São Vicente Sailing Experience Kaapverdische Eilanden 08-02-2024 tot 15-02-2024
(8 dagen)
8 € 865 Ja contact
MAR14; São Vicente Sailing Experience Kaapverdische Eilanden 22-02-2024 tot 29-02-2024
(8 dagen)
8 € 865 Ja contact

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de...

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel...

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Bel Nautisail Scroll omhoog