Zeilvakantie Suriname Experience Vaar mee met de Beneteau Océanis 473

Zwerftocht door Suriname met zeiljacht

Stap aan boord voor een bijzondere negendaagse reis langs de Cottica rivier, dwars door het oerwoud van Suriname. Terwijl deze reis het label ‘zeilreis’ draagt, is het goed om te weten dat zeilen door het ontbreken van wind in deze gebieden vaak niet mogelijk is. Dit avontuur is eerder een bootreis die u meeneemt door de ongerepte natuur en rijke geschiedenis van dit fascinerende land.

Voor wie is deze reis geschikt

Natuurliefhebbers, avonturiers, cultuurliefhebbers en zeilliefhebbers zullen allemaal hun hart op kunnen halen langs de Cottica Rivier in Suriname. De weelderige jungle en overvloedige wilde dieren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers, terwijl avonturiers zich verheugen op opwindende bijbootexcursies. Cultuurliefhebbers kunnen de lokale levensstijl ontdekken, en zeilliefhebbers kunnen genieten van de sereniteit van het water. Of je nu als stel, single of met je gezin reist, deze veelzijdige reis belooft voor elk wat wils.

Domburg: stad aan de waterkant

Uw reis begint in Domburg, een plek waar stadsbewoners uit Paramaribo komen om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Hier, aan de waterkant, komt men in het weekend samen om lekker te eten en te genieten van het mooie weer. Daarnaast is Domburg de favoriete pleisterplaats van de Nederlandse vertrekkers die Suriname aandoen met hun zeiljacht. In Harbour Resort Domburg verzamelen Nederlandse wereldzeilers zich om verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen.

De route

Vanuit Domburg zakken we de Surinamerivier af richting Paramaribo. Bij Fort Nieuw Amsterdam slaan we rechtsaf de Commewijnerivier op. Hier zoeken we een plaatsje om voor anker te gaan. De volgende dag bezoeken we in de ochtend het fort daarna vervolgen we de reis richting de Cotticarivier. In etappes van vijf a zes uur gaan we richting het keerpunt Moengo. De weelderige groene omgeving van het regenwoud omringt je bij elke bocht. Een favoriete bezigheid is het spotten van apen, luiaards, toekans en kaaimannen. Iedere dag gaan we voor anker op een mooie plek, wat de mogelijkheid biedt voor spannende excursies met de bijboot in de zijkreken van de Cottica. Bij Moengo ligt een vaste brug en zullen we om moeten draaien om en weer richting Domburg te gaan.

Natuur en cultuur

Tijdens deze avontuurlijke reis langs de Cottica Rivier staat niet alleen de weelderige natuur centraal, maar ook de rijke cultuur van Suriname. Je zult de kans krijgen om charmante dorpen zoals Wanhatti en Pikin Santi te bezoeken, waar je de traditionele levensstijl van de lokale gemeenschappen kunt ervaren. Daarnaast biedt Frederiksdorp een fascinerende blik in de koloniale geschiedenis van Suriname.

Waar wacht je nog op? Bekijk het vaarschema en reserveer je plaats voor de Suriname Experience nu!

Chef aan boord

Tijdens deze luxe zeilreis staat genieten centraal, met een ervaren chef aan boord die heerlijke vegetarische gerechten bereidt. Hoewel gasten de vrijheid behouden om zelf te koken, is het niet noodzakelijk. Een aantal avonden per week zal het diner niet aan boord worden geserveerd. In plaats daarvan genieten we van de sfeer en de lokale keuken in een restaurant op de wal. Ontbijt en lunch worden altijd aan boord geserveerd.

Boat & breakfast

In samenspraak met de booteigenaren is het wellicht mogelijk om voorafgaand aan of na afloop van de reis extra overnachtingen aan boord te regelen. Domburg is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar Paramaribo en het betoverende binnenland van Suriname. De bemanning kan je tips voor geven en in contact brengen met een lokale auto verhuurder waar je een auto kunt huren voor ongeveer 25 euro per dag. Deze flexibiliteit stelt je in staat om je reis volledig aan te passen aan je voorkeuren. Kijk op deze link voor meer inspiratie.

De reis naar de boot

Voor deze reis kun je het beste vliegen op vliegveld Paramaribo Zanderij (PBM). Tickets kun je zelf boeken via Skyscanner of direct bij Surinam Airways. Vroegboekers hebben al een retour voor € 700,-. De reis van het vliegveld naar Domburg waar de zeilboot ligt kun je met de taxi maken. Kosten zijn hiervoor vaak minder dan 40 euro per taxi.

Belangrijk om te weten

  • De beschreven route is onder voorbehoud en kan door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord wordt van elke gast een bijdrage van € 35,- per persoon per nacht gevraagd voor de boordkas. Dit bedrag dekt de kosten voor ontbijt, lunch, drankjes aan boord, evenals havengelden, brandstof, water en eindschoonmaak. Volgens een lange traditie zijn de schipper en eventuele co-schipper vrijgesteld van deze bijdrage.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De reis gaat door als minimaal twee personen hebben geboekt.
  • Aan boord is roken niet gewenst.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
MAR20; Suriname Experience 07-09-2024 tot 15-09-2024
(9 dagen)
9 € 985 Ja Contact Boek nu
MAR21; Suriname Experience 05-10-2024 tot 13-10-2024
(9 dagen)
9 € 985 Ja Contact Boek nu
MAR22; Suriname Experience 02-11-2024 tot 10-11-2024
(9 dagen)
9 € 985 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, … Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog