Zeilvakantie Suriname Experience Vaar mee met de Beneteau Océanis 473

Zwerftocht door Suriname met zeiljacht

Stap aan boord voor een bijzondere negendaagse reis langs de Cottica rivier, dwars door het oerwoud van Suriname. Terwijl deze reis het label ‘zeilreis’ draagt, is het goed om te weten dat zeilen door het ontbreken van wind in deze gebieden vaak niet mogelijk is. Dit avontuur is eerder een bootreis die u meeneemt door de ongerepte natuur en rijke geschiedenis van dit fascinerende land.

Voor wie is deze reis geschikt

Natuurliefhebbers, avonturiers, cultuurliefhebbers en zeilliefhebbers zullen allemaal hun hart op kunnen halen langs de Cottica Rivier in Suriname. De weelderige jungle en overvloedige wilde dieren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers, terwijl avonturiers zich verheugen op opwindende bijbootexcursies. Cultuurliefhebbers kunnen de lokale levensstijl ontdekken, en zeilliefhebbers kunnen genieten van de sereniteit van het water. Of je nu als stel, single of met je gezin reist, deze veelzijdige reis belooft voor elk wat wils.

Domburg: stad aan de waterkant

Uw Suriname reis begint in Domburg, een plek waar stadsbewoners uit Paramaribo komen om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Hier, aan de waterkant, komt men in het weekend samen om lekker te eten en te genieten van het mooie weer. Daarnaast is Domburg de favoriete pleisterplaats van de Nederlandse vertrekkers die Suriname aandoen met hun zeiljacht. In Harbour Resort Domburg verzamelen Nederlandse wereldzeilers zich om verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen.

De route

Vanuit Domburg zakken we de Surinamerivier af richting Paramaribo. Bij Fort Nieuw Amsterdam slaan we rechtsaf de Commewijnerivier op. Hier zoeken we een plaatsje om voor anker te gaan. Het Commewijne-gebied, doordrenkt van historie, herbergt voormalige plantages die een cruciale rol speelden in de Surinaamse geschiedenis. Indrukwekkende overblijfselen en gerestaureerde gebouwen getuigen van het koloniale verleden, terwijl ze tevens een inzicht bieden in de suiker-, koffie- en cacaoproductie die hier eens bloeide.

We vervolgen de reis richting de Cotticarivier. In etappes van drie a vier uur gaan we richting het eindpunt Moengo. De weelderige groene omgeving van het regenwoud omringt je bij elke bocht. Een favoriete bezigheid is het spotten van apen, luiaards en toekans. Iedere dag gaan we voor anker op een mooie plek, wat de mogelijkheid biedt voor spannende excursies met de bijboot in de zijkreken van de Cottica. In het donker is het goed kaaimannen spotten, de ogen lichten rood op in het schijnsel van een zaklamp.

Onderweg bezoeken we kleine gemeenschappen zoals Wanhatti en Pikien Santi. Deze dorpen zijn slecht bereikbaar over de weg en alle vervoer vind grotendeels per boot plaats. Iedere dag worden de kinderen per korjaal opgehaald om naar school te gaan in Tamarin. Moengo, met zijn geschiedenis als mijnbouwstad in Suriname, heeft zich ontwikkeld tot een opvallend centrum voor moderne kunst. Hedendaagse kunstenaars hebben de stad nieuw leven ingeblazen door verlaten mijnbouwlocaties om te vormen tot creatieve ruimtes, zoals het Marowijne Art Park.

Natuur en cultuur

Tijdens deze avontuurlijke reis langs de Cottica Rivier staat niet alleen de weelderige natuur centraal, maar ook de rijke cultuur van Suriname. Je zult de kans krijgen om charmante dorpen zoals Wanhatti en Pikin Santi te bezoeken, waar je de traditionele levensstijl van de lokale gemeenschappen kunt ervaren. Daarnaast bieden de plantages een fascinerende blik in de koloniale geschiedenis van Suriname.

Waar wacht je nog op? Bekijk het vaarschema en reserveer je plaats voor de Suriname Experience nu!

Chef aan boord

Tijdens deze luxe zeilreis staat genieten centraal, met een ervaren chef aan boord die heerlijke vegetarische gerechten bereidt. Hoewel gasten de vrijheid behouden om zelf te koken, is het niet noodzakelijk. Een aantal avonden per week zal het diner niet aan boord worden geserveerd. In plaats daarvan genieten we van de sfeer en de lokale keuken in een restaurant op de wal. Ontbijt en lunch worden altijd aan boord geserveerd.

Frans Guyana

Avonturiers kunnen hun reis uitbreiden met een bezoek aan Frans Guyana. Vanuit Moengo is het een korte taxirit naar Albina, waar je de rivier kunt oversteken met een korjaal naar Saint Laurent in Frans-Guyana. Frans Guyana is een stukje Europa in Zuid Amerika. Tot diep in het oerwoud kun je met euro’s betalen. Plan zeker een bezoek aan de Europese spaceport bij Koeroe. Als je geluk hebt kun je een lancering tijdens je vakantie meemaken. Hoogtepunt zijn de Îles du Salut, voorheen een strafkolonie, nu een museum; op een ervan is de gevangenis goed onderhouden, terwijl de natuur op een ander eiland het voormalige strafcomplex heeft overwoekerd. Uiteindelijk mag een bezoek aan Cayenne natuurlijk niet ontbreken, met zijn mix van geschiedenis en moderniteit die een bezoek de moeite waard maakt. Terugvliegen naar Nederland vanuit Frans Guyana is goed mogelijk met KLM.

Boat & breakfast

In samenspraak met de booteigenaren is het wellicht mogelijk om voorafgaand aan of na afloop van de reis extra overnachtingen aan boord te regelen. Domburg is een ideale uitvalsbasis voor excursies naar Paramaribo en het betoverende binnenland van Suriname. De bemanning kan je tips voor geven en in contact brengen met een lokale auto verhuurder waar je een auto kunt huren voor ongeveer 25 euro per dag. Deze flexibiliteit stelt je in staat om je reis volledig aan te passen aan je voorkeuren. Kijk op Columbusmagazine.nl voor meer inspiratie.

De reis naar de boot

Voor deze Suriname reis kun je het beste vliegen op vliegveld Paramaribo Zanderij (PBM). Tickets kun je zelf boeken via Skyscanner of direct bij Surinam Airways. Vroegboekers hebben al een retour voor € 700,-. De reis van het vliegveld naar Domburg waar de zeilboot ligt kun je met de taxi maken. Kosten zijn hiervoor vaak minder dan 40 euro per taxi. De terugreis vanuit Moengo naar Zanderij is goed te doen per taxi en gaat via Paramaribo zodat u indien gewenst nog een dagje de stad kunt bezoeken.

Belangrijk om te weten

  • De beschreven route is onder voorbehoud en kan door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord wordt van elke gast een bijdrage van € 35,- per persoon per nacht gevraagd voor de boordkas. Dit bedrag dekt de kosten voor ontbijt, lunch, drankjes aan boord, evenals havengelden, brandstof, water en eindschoonmaak. Volgens een lange traditie zijn de schipper en eventuele co-schipper vrijgesteld van deze bijdrage.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De reis gaat door als minimaal twee personen hebben geboekt.
  • Aan boord is roken niet gewenst.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar
MAR20; Suriname Experience 07-09-2024 tot 15-09-2024
(9 dagen)
9 € 985
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu
MAR21; Suriname - Trinidad & Tobago 05-10-2024 tot 18-10-2024
(14 dagen)
14 € 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja (2) Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes 's avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, ... Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )
We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis. Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt. De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi. We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij. Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk. Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en...

We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis.
Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt.
De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi.
We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij.
Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk.
Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en gastvrije schippers een vakantie die we ons lang goed zullen herinneren.
Met hartelijk dank voor de organisatie

Gezin 5 pax
(22-12-2023 t/m 29-12-2023)
We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen! Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte...

We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen!
Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte gastheer en -vrouw. Het was erg gezellig, gaven goede tips voor eilandbezoek of regelden dit. En het eten was altijd uitstekend verzorgd!
Kortom een heerlijke reis en ik vind het dit meezeilen een hele fijne manier van reizen.

Karlijne
(09-02-2024 t/m 22-02-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog