Zeilvakantie Suriname – Trinidad & Tobago Vaar mee met de Beneteau Océanis 473

Van de Surinaamse jungle naar een Caribisch eilandenparadijs

Deze unieke zeilreis neemt je mee van Suriname naar Trinidad & Tobago. We beginnen in Domburg, de favoriete pleisterplaats van de Nederlandse vertrekkers die Suriname aandoen met hun zeiljacht. Van hieruit kunnen we eenvoudig een bezoek brengen aan Paramaribo en uitgebreid inkopen doen om ons voor te bereiden op de oversteek naar Tobago. De heersende oostelijke passaatwinden en stroming richting het noordwesten zullen ons helpen om de 500 Nautische mijlen snel af te leggen. Suriname Voordat we vertrekken zullen we misschien moeten wachten op een gunstig weervenster, het is tenslotte nog orkaanseizoen. Een eventuele orkaan zal een stuk noordelijker voorbijtrekken, maar de golven die dan op ons traject ontstaan ontwijken we liever.

Suriname

Wachten in Suriname op een gunstig weervenster is geen straf. We kunnen met de boot rivieren en kreken in de jungle verkennen en op zoek gaan naar nieuwsgierige aapjes, luiaards, kleurrijke toekans en kaaimannen. Indrukwekkende overblijfselen en gerestaureerde gebouwen getuigen van het koloniale verleden, terwijl ze tevens een inzicht bieden in de suiker-, koffie- en cacaoproductie die hier eens bloeide. Een bezoek aan Paramaribo voegt een vleugje culturele flair toe aan de reis.

Oversteek

Tijdens de oversteek naar Tobago mag iedereen meelopen in het wachtschema. Ervaar de prachtige sterrenhemel zonder strooilicht en leer de navigatieverlichting van schepen in het donker te herkennen. Met de kracht van de oostelijke passaat en stroom in onze rug varen we met hoge snelheid op ons volgende doel af. Leer alles over het trimmen van de zeilen, het controleren van de tuigage op slijtage en het leven aan boord van een continu varende zeilboot. Na ongeveer drie en halve dag op de Atlantische Qceaan verwachten we het magische moment van “land in zicht”. We ronden de noordoostpunt van Tobago waar we waarschijnlijk begroet worden door de grote tuimelaardolfijnen die daar in groten getale voorkomen. Daarna zetten we koers naar de Man O War Bay om voor anker te gaan.
Trinidad & Tobago

Trinidad & Tobago

Het turkooizen water in Tobago is sprookjesachtig mooi. Laat je niet verblinden door deze schoonheid – bij het aan land gaan met de bijboot wordt menig zeiler verrast door de deining en je zult niet de eerste zijn die een nat pak haalt! Onder de zon droog je snel weer op en dan kun je je eerste Caribische biertje of cocktail bestellen op het strand, terwijl je uitkijkt op de baai waar pelikanen rondom de vissersbootjes vliegen. De komende dagen verkennen we verschillende baaitjes van Tobago. Bij Store Bay kun je prachtig snorkelen, er zijn waanzinnig mooie stranden, je kunt Caribische marktjes bezoeken en het uitgaansleven verkennen. Vanaf deze baai is het 60 mijl naar onze laatste bestemming van deze reis: Chaguaramas, op het eiland Trinidad. Dit is een van de weinige ‘hurricane holes’ van de Carieb. Talloze zeiljachten wachten hier het einde van het orkaanseizoen af om daarna andere Caribische eilanden te bezoeken. Ervaar nog even het cruisersleven voor je op de taxi stapt richting het vliegveld.

Voor wie is deze reis geschikt

Deze reis is geschikt voor de meer ervaren zeiler. Tijdens een meerdaagse oversteek, is het belangrijk om voorbereid te zijn op zeeziekte, aangezien dit een uitdaging kan vormen voor sommige zeilers. Als je niet gevoelig bent voor zeeziekte, of als je goed weet hoe je hiermee om moet gaan, al dan niet met behulp van medicatie, dan is deze zeilreis absoluut een prachtige ervaring om aan deel te nemen. Deze reis is bij uitstek geschikt voor zeilers die willen ervaren hoe het is om meerdere dagen op open zee door te brengen.

Ben je geïnteresseerd, bekijk het vaarschema en reserveer je plaats nu!

Chef aan boord

Tijdens deze luxe zeilreis staat genieten centraal, met een ervaren chef aan boord die heerlijke vegetarische gerechten bereidt. Hoewel gasten de vrijheid behouden om zelf te koken, is het niet noodzakelijk. Een aantal avonden per week zal het diner niet aan boord worden geserveerd. In plaats daarvan genieten we van de sfeer en de lokale keuken in een restaurant op de wal. Ontbijt en lunch worden altijd aan boord geserveerd.

De reis naar de boot

Voor deze Suriname reis vlieg je heen naar vliegveld Paramaribo Zanderij (PBM) en terug vanaf Port Of Spain in Trinidad (POS). Het mooie is dat KLM op beide vliegvelden directe vluchten heeft. Tickets kun je zelf boeken via Skyscanner of direct bij KLM. De reis van het vliegveld naar Domburg waar de zeilboot ligt kun je met de taxi maken. Kosten zijn hiervoor vaak minder dan 40 euro per taxi.

De reis naar de boot

Wil je zelf alvast kijken welke vluchten het beste aansluiten op deze reis? kijk dan op de website van Skyscanner. De heenvlucht is naar Paramaribo (PBM) en de terugvlucht van Trinidad (POS). Als je de website van Skyscanner hebt geopend, kies dan voor de optie “Multistad”.

Belangrijk om te weten

  • De beschreven route is onder voorbehoud en kan door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord wordt van elke gast een bijdrage van € 35,- per persoon per nacht gevraagd voor de boordkas. Dit bedrag dekt de kosten voor ontbijt, lunch, drankjes aan boord, evenals havengelden, brandstof, water en eindschoonmaak. Volgens een lange traditie zijn de schipper en eventuele co-schipper vrijgesteld van deze bijdrage.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De reis gaat door als minimaal twee personen hebben geboekt.
  • Aan boord is roken niet gewenst.
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs        Boot Beschikbaar
MAR21; Suriname - Trinidad & Tobago 05-10-2024 tot 18-10-2024
(14 dagen)
14 € 1.685
per persoon
Beneteau Océanis 473 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Beneteau Oceanis 473

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Ik heb een heerlijk relaxte zeilvakantie gehad bij een zeer gastvrij koppel.

Gert Jan
(18-02-2023 t/m 25-02-2023)
De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer. De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was. Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was. Ook de gezelschapsspelletjes 's avonds vielen mij in de smaak. Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, ... Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat...

De reis met de Marin is prima verlopen, Lisa en Martin zijn een perfecte gastvrouw/heer.
De overtocht zelf duurde wat langer dan ik had verwacht omdat we moesten opkruisen en er niet altijd voldoende wind was.
Wat voor mij fijn was, is dat we een aantal stevige wandelingen hebben gemaakt en er dus wat afwisseling was.
Ook de gezelschapsspelletjes ’s avonds vielen mij in de smaak.
Over smaak gesproken, Lisa en Martin hebben lekker eten klaargemaakt, appelcake, pizza, wraps, eigen brood, …
Als afsluiter was er nog een dag met goede wind, dit in tegenstelling tot de verwachtingen, dus dat viel mee.
Als ik dan toch een minpuntje moet zeggen; waarschijnlijk jammer dat er geen vierde bemanningslid was, alhoewel afhankelijk van die persoon kon dat al dan niet positief zijn.
Wie weet tot een volgende keer ?

Ben
(20-05-2023 t/m 31-05-2023)
De reis met de Marin is achter de rug. De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

De reis met de Marin is achter de rug.
De ervaring was uitstekend. Alles was top. Het gezelschap van Lisa en Martin, het eten, de boot, het weer en de trip die we gemaakt hebben. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen meemaken.

Robbie
(30-07-2023 t/m 10-08-2023)
Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Het was een fantastische zeilreis mede te danken aan Lisa en Martin. Het was net of het familie was. Erg leuk gehad. Ze doen veel om het je naar de zin te maken. Ik denk dat ik volgende keer weer een zeilreis met hun wil maken. Zeker 5 sterren.

Fred
(03-09-2023 t/m 12-09-2023)
Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf...

Ik zie hier al heel veel mooie reviews staan. En dat is volledig terecht ! Ik heb als alleenstaande man een week mee mogen varen vanaf Tenerife. Wat een geweldige belevenis was dit ! Mede mogelijk gemaakt door Martin en Lisa. Wat een mooie mensen zijn dit ! Ik zag er best wel tegenop om een week lang met wildvreemde mensen te moeten doorbrengen in toch een beperkte ruimte. Martin en Lisa voelen op bijna perfecte wijze aan wat jij als gast nodig hebt om je thuis te voelen op hun mooie boot. Ze geven je alle ruimte om jezelf te zijn zodat je je ook echt thuis voelt. Dus voor mensen die om wat voor reden ook zichzelf weer een beetje op de kaart willen zetten (om maar even in vaktermen te praten haha) Durf de stap te maken ! Deze reis heeft mij in ieder geval heel veel gebracht ! Dankjewel Martin en Lisa voor deze onvergetelijke reis!
M.vr.gr Klaas

Klaas
(01-11-2023 t/m 08-11-2023)
Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig....

Fantastische zeilreis gemaakt met Martin en Lisa. Een ervaring om nooit te vergeten. We voelden ons vanaf het eerste moment bij hen thuis op hun prachtige schip en dat is de hele week zo gebleven. Het was voor mijn partner en mij de allereerste keer zeilen op zee, maar we stonden al snel zelf aan het roer. Er gebeurt wat met je als je een week lang elke dag over het blauwe water van de oceaan kunt uitkijken, veel verdwijnt naar de achtergrond en enkel de wind wordt belangrijk. Het voor anker liggen op de mooiste plekken is helemaal geweldig. De verzorging door Martin en Lisa was echt verwennerij en we genoten elke dag van wat Lisa op tafel zette. Ik kan een meezeilreis met Martin en Lisa dan ook aan iedereen aanraden!

Martha
( t/m )
We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis. Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt. De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi. We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij. Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk. Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en...

We hebben het zeker erg leuk en naar onze zin gehad op de Beneteau 473 de week van Kerstmis.
Het was een verrassing om heerlijk te eten bij professionele (pizzeria) koks op het ruime schip. De kinderen leerde al snel hoe je op gas in een gewone pan een pizza bakt.
De nieuwe omgeving waarvan we São Vicente al een beetje verkend hadden was erg mooi.
We boften met het weer, de harde wind met woestijnzand en de mist waren voorbij.
Prima wind en zon maakten het zeilen en zwemmen heerlijk.
Al met al zeker ook dankzij de hartelijke en gastvrije schippers een vakantie die we ons lang goed zullen herinneren.
Met hartelijk dank voor de organisatie

Gezin 5 pax
(22-12-2023 t/m 29-12-2023)
We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen! Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte...

We hebben een geweldige tijd gehad in Kaapverdië met Lisa en Martin en het zeilen!
Het was voor ons de ideale manier om de verschillende eilanden van Kaapverdië te bezoeken. Lekker zeilen en dan een dagje aan land om het eiland te verkennen. Met veel enthousiasme en geduld legden Lisa en Martin van alles uit over het zeilen. Het was zo af en toe best pittig weer met wind en golven en zij gingen daar verantwoord mee om.Ze waren ook duidelijk in de mogelijkheden om een eiland wel of niet te bezoeken ivm de wind. Lisa en Martin waren perfecte gastheer en -vrouw. Het was erg gezellig, gaven goede tips voor eilandbezoek of regelden dit. En het eten was altijd uitstekend verzorgd!
Kortom een heerlijke reis en ik vind het dit meezeilen een hele fijne manier van reizen.

Karlijne
(09-02-2024 t/m 22-02-2024)

Zeilgebied

bekijk de vertrekdata & prijzen van deze zeilvakantie
Bel Nautisail Scroll omhoog