Zeilvakantie Sardinië en de Maddalena Archipel Vaar mee met de Ovni 435

Sardinië: een paradijs voor zeilers

Ga met ons aan boord en ontdek het betoverende Sardinië vanaf de zee. Sardinië, een waar juweel in de Middellandse Zee, verwelkomt je met enkele van de meest gunstige zeilomstandigheden in heel Europa. Het eiland heeft milde, mediterrane temperaturen. Deze aangename klimatologische omstandigheden worden mede mogelijk gemaakt door de maestrale, zoals de Italianen deze verfrissende wind noemen. De maestrale streelt de zonovergoten stranden en baaien, waardoor zeilers kunnen genieten van de perfecte omstandigheden voor hun reis.

Zeilen langs de Costa Smeralda

Onze zeilreis begint in de buurt van Olbia, een charmante havenstad in het noordoosten van Sardinië. Vanuit hier zetten we koers naar de iconische Costa Smeralda, de ‘Smaragdkust’ van Sardinië. Hier wachten azuurblauwe wateren en charmante jachthavens op je. Porto Cervo, een mondaine bestemming aan de Costa Smeralda, zal je verrassen met zijn elegantie en schitterende uitzichten.

Duik in de Maddalena-archipel

Tijdens onze zeiltocht zullen we eveneens de schoonheid van de Maddalena-Archipel ontdekken, vaak beschouwd als het ‘Caribbean van Europa’. Het kristalheldere water en de weelderige natuur maken dit gebied tot een paradijs voor zeilers en snorkelaars. Onderwater ontvouwt zich een betoverende wereld met prachtige zachte koralen in diverse kleuren. Deze koralen voegen een kleurrijke dimensie toe en bieden onderdak aan diverse zeedieren, waaronder nieuwsgierige octopussen die zich meesterlijk kunnen camoufleren tussen de koralen.

Jouw zeilavontuur begint hier

Of je nu een ervaren zeiler bent of voor het eerst de zee op gaat, onze professionele bemanning staat klaar om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Onze zeilvakantie in Sardinië biedt je de kans om te ontspannen, te genieten van de natuur en de geneugten van het varen.

Geniet van:

 • Adembenemende zeiltochten
 • Lekker weer
 • Ontdekkingstochten aan wal
 • Lekker eten aan boord
 • Snorkelen
 • Ontmoetingen met gelijkgestemde reizigers

De reis naar de boot

Onze schepen liggen altijd op goed bereikbare locaties in de buurt van een luchthaven. Er zijn dagelijks vluchten vanuit Nederland en België naar het vliegveld van Olbia (OLB). Vanuit Amsterdam bieden Transavia en EasyJet vluchten aan. Als u vanuit Brussel wilt vertrekken kunt vliegen met Brussels airlines. Zodra u op de luchthaven aankomt, kunt u eenvoudig met de bus of taxi naar het schip reizen.

Boek nu en verken Sardinië vanaf de zee

Klaar om Sardinië te gaan verkennen? Laat je verrassen door de schoonheid van Sardinië terwijl je geniet van een zorgeloze zeilreis. Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Kom aan boord en ontdek Sardinië met ons!

Belangrijk om te weten

 • Vertrek- en Aankomsthaven in de omgeving van Olbia, Sardinië.
 • Zeilervaring is niet vereist, we vinden het wel leuk als je actief meezeilt.
 • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
 • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het eten en drinken aan boord, diesel, havengeld, toegang tot het natuurgebied Maddalena Eilanden, schoonmaakkosten en linnenpakket betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 35,- p.p.p.n. zijn.
 • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
SAR01; Sardinië en de Maddalena Archipel 05-06-2024 tot 12-06-2024
(8 dagen)
8 € 895 Ja Contact Boek nu
SAR02; Sardinië en de Maddalena Archipel 14-06-2024 tot 21-06-2024
(8 dagen)
8 € 895 Ja Contact Boek nu
SAR03; Sardinië en de Maddalena Archipel 24-06-2024 tot 01-07-2024
(8 dagen)
8 € 895 Ja Contact Boek nu
SAR04; Sardinië en de Maddalena Archipel 03-07-2024 tot 10-07-2024
(8 dagen)
8 € 895 Ja Contact Boek nu
SAR05; Sardinië en de Maddalena Archipel 12-07-2024 tot 19-07-2024
(8 dagen)
8 € 895 Ja Contact Boek nu
SAR06; Sardinië en de Maddalena Archipel 21-07-2024 tot 28-07-2024
(8 dagen)
8 Vol Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Ovni 435

Hi Ben, we hebben het enorm naar ons zin gehad. Eigenlijk was het precies zoals we onze reis hadden voorgesteld; de ontvangst in Vannes ging heel goed. Michel stond daar voor ons klaar en de zondag zijn we gelijk ingescheept en maandag vertrokken. Het programma afgewerkt zoals we gedacht hadden. Onderweg was het gezellig. Michel was een hele goeie gastheer. We konden veel zelf doen, gelukkig dat we slechts met drie personen waren, anders was het minder uitdagend geweest en nu hadden we binnen ook fijn de ruimte. Het zeilen was afwisselend en ook af en toe woei het lekker...

Hi Ben, we hebben het enorm naar ons zin gehad. Eigenlijk was het precies zoals we onze reis hadden voorgesteld; de ontvangst in Vannes ging heel goed. Michel stond daar voor ons klaar en de zondag zijn we gelijk ingescheept en maandag vertrokken. Het programma afgewerkt zoals we gedacht hadden. Onderweg was het gezellig. Michel was een hele goeie gastheer. We konden veel zelf doen, gelukkig dat we slechts met drie personen waren, anders was het minder uitdagend geweest en nu hadden we binnen ook fijn de ruimte. Het zeilen was afwisselend en ook af en toe woei het lekker door en dat was prettig zeilen. Kortom we zijn heel tevreden over de reis.
Hartelijke groet,
Ed

Ed en Stella
(16-07-2023 t/m 23-07-2023)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog