Sardinië, Maddalena Archipel Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 44I

8 of 15 dagen

Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is Sardinië bijna net zo groot als Nederland en, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee.
Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is Sardinië al een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. Met name die ter plaatse veelal een eigen zeiljacht bezitten.
De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties.
Het eiland Sardinië is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en omringd door kleine eilandjes in de Middellandse Zee.
Je kunt boeken voor een 8-daagse zeilvakantie, vanaf € 875,- p.p. naar de Maddalena eilanden of voor een 15-daagse zeilvakantie vanaf € 1.535,- p.p. naar de Maddalena eilanden, de zuidkust van Corsica en de Costa Paradiso van Sardinië.

Klimaat

Het klimaat op Sardinië wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Dit houdt in dat Sardinië beschikt over lange en droge zomers. In de winter is er sprake van een mild en vochtig klimaat. In de herfst en de lente ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden Celsius, in de zomer ligt de temperatuur in het kustgebied rond de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot wel 40 graden Celsius. De maestrale zoals de Italianen de wind noemen die over Sardinië heen waait zorgt voor een aangenaam klimaat, de zonovergoten stranden en baaien worden heerlijk verkoeld door deze wind.

Zeilen

Je zeilt naar de exclusieve Costa Smeralda en de Golf van Porto Cervo, de schitterende Maddalena-Archipel en het Zuiden van Corsica met Bonifacio en Porto Veccio. De Noordkust van Sardinië doet haar naam, de Costa Paradiso, alle eer aan.
We liggen ’s nachts meestal voor anker of aan een mooring, want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want je ligt in mooie baaien met glashelder water. Dus heerlijk zwemmen en snorkelen. Met de bijboot kun je altijd naar de wal.
Samen met de schipper kies je de route, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kun je altijd de meest gunstige zeilreis maken en genieten van een zonnige, ontspannen zeilvakantie.

Met het vliegtuig

Het is uiteraard ook mogelijk om het eiland te bereiken met het vliegtuig. Om met het vliegtuig naar Sardinië te reizen, kunt u tegenwoordig voor relatief weinig geld met een low budget airline naar Sardinië vliegen. Vanuit Nederland vertrekken dagelijks verschillende vliegmaatschappijen op de luchthavens van Alghero, Cagliari en Olbia.

Belangrijk om te weten

  • Vertrek- en Aankomsthaven in de omgeving van Olbia, Sardinië
  • Luchthaven Olbia (OLB);
  • Zeilervaring is niet vereist, we vinden het wel leuk als je actief meezeilt.
  • Prijzen zijn exclusief de reis naar en van het schip, de boord/scheepskas (ca. € 30,- p.p.p.d.) en boekingskosten (1x € 20,- per boeking)
  • De boord/scheepskas bestaat uit eten en drinken aan boord, diesel, havengeld, toegang tot het natuurgebied Maddalena Eilanden, schoonmaakkosten en was linnenpakket.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog