België, Engeland, Frankrijk (Bretagne)

Meezeilen naar Frankrijk

Meezeilen op een zeiljacht met schipper naar Frankrijk, langs de Belgische en Engelse kust naar Bretagne. Een meezeilvakantie in een fantastisch vaargebied, waar je veel ervaring opdoet in zeezeilen, navigatie en ‘boathandling’.

Zi zeil je langs de Belgische kust, een druk bevaren kust. Interessant voor je navigatie, want net als voor de Nederlandse kust vind je hier geulen en zandbanken. Blankenberge heeft een mooie Marina, evenals Oostende. Oostende is een prachtige Belgische stad, waar je lekker kunt eten en shoppen. Verder vaar je richting Nieuwpoort, waar zich eveneens een grote Marina bevindt. Vanaf Duinkerken (Fr) maak je voorbereidingen om over te steken over de drukste ‘shipping lane’ ter wereld naar Dover. Uiteraard kun je ook kiezen de Franse kust aan te houden en zo naar het Zuiden af te zakken.

De oversteek van de drukke ‘shipping lane’ tussen Calais en Dover vereist nauwlettendheid. Al snel doemen de Engelse krijtrotsen bij Dover op. Dover beschikt over een goede Marina, van waar diverse uitstapjes mogelijk zijn.
Verder naar het Zuiden langs de Engelse kust passeer je Eastbourne en in het uiterste Zuiden rond je de beroemde vuurtoren van Beachy Head. Hier gaat de koers naar het Westen, waarbij je een bezoek kunt brengen aan Brighton.
Langs de Engelse zuidkust varen we naar de Solent. De vaarweg tussen het eiland Wight en het vasteland van Engeland met Southampton als grootste stad. Uiteraard bezoeken we het prachtige eiland Wight, waar vandaan grote zeilwedstrijden worden georganiseerd. Jaarlijks vindt hier de Cowes-week plaats.

Frankrijk Normandië

Vanaf het eiland Wight maak je een mooie oversteek naar Normandië. Je passeert hier wederom de scheepvaartroute. Dus weer zorgvuldig navigeren en rekening houden met de stroom. De koers gaat naar Cherbourg, een mooie stad met goede voorzieningen. Als er tijd over is, dan kun je van hier oostwaarts koersen en de Noord-Normandische kust bezoeken. Een historische kust. Je vindt hier nog talrijke historische herinneringen aan de grote invasie.

Frankrijk Kanaaleilanden Bretagne

Vanaf Normandië naar het zuiden tref je de Kanaaleilanden aan. Naar Alderney steek je de ‘Race van Alderney’ over. Ook hier moet je zorgvuldig navigeren, want als je het tij tegen hebt, dan lig je stil en met het tij mee vaar je zomaar 9 tot 10kts over de grond. Spectaculair varen dus. De eilanden Alderney, Guernsey en Jersey zijn een bezoek zeker waard.
Vanaf St. Malo kun je westwaarts langs de zeer interessante kust van Noord Bretagne varen. Met de juiste kaarten en navigatiemiddelen is het avontuurlijk varen. Maar het avontuur wordt beloond met de heerlijkste gerechten en fraaiste uitzichten.
Na Brest kun je het zuidelijke Bretagne bevaren. Een prachtig kustgebied met veel eilandjes, leuke dorpen en prachtige baaien. Heel veel natuurschoon en gegarandeerd veel zeilplezier.

 

Wil je snel weten welke reizen we aanbieden? Kijk in ons vaarschema welke reizen beschikbaar zijn en klik op info voor meer gedetailleerde informatie over de tocht.

 

De reis naar en van de boot

Via de website Rome2rio.com vind je de mogelijke reisverbindingen vanaf je vertrekplaats naar en van de boot.
Op de website van Skyscanner.nl kun je de goedkoopste vliegverbindingen vinden en,
als je een busverbinding zoekt dan is Flixbus een mogelijkheid. Zij halen en brengen je vrijwel heel Europa door.
Wij adviseren je graag hoe in Cherbourg te komen.

Bel Nautisail Scroll omhoog