Zeillogger de Hoop

Laagste prijs vanaf € 99,- p.p.

Het zeilschip

De bouw van zeillogger de Hoop is gestart in het voorjaar van 2006 en na ruim een jaar bouwen is het schip in oktober 2007 te water gelaten in Arnhem. In Enkhuizen zijn de masten geplaatst en daarna is het schip van binnen afgetimmerd in de Zaanstreek. Sinds maart 2018 is de thuishaven van zeillogger de Hoop in Deko Marina in Lelystad.
Zeillogger de Hoop is gebouwd om alle wereldzeeën te bevaren. De rompsnelheid van het schip bedraagt ca. 11 nautische mijlen ofwel zo’n 19 kilometer per uur. Met haar diepgang van 2 meter (met zwaard uit 4 meter) is navigeren op het IJsselmeer en Markermeer een nauwkeurige bezigheid.
Met een lengte van 25 meter is er genoeg ruimte boven- en onderdeks voor 12 personen. Er is een keuken met oven en magnetron aanwezig, 2 gastenhutten met toilet en douche.
Het schip beschikt over een gesloten vuilwatersysteem en heeft tanks aan boord voor 4,5 kubieke meter grijs en zogenaamd zwart afvalwater.
De aandrijving van de hoofdschroef, de lieren voor het hijsen en trimmen van de grootzeilen (de Hoop is schoener getuigd en het schoenertuig is voorzien van een wishbone), de boegschroef en de ankerlier (het stokanker weegt 145kg) worden hydraulisch bediend.

De bemanning

Simon Visser is de trotse eigenaar van het schip. Simon is gepensioneerd ICT deskundige en heeft het schip vanaf de tekentafel mee helpen opbouwen. Op de zeilcruise neemt hij een ‘zeilmaat’ mee, die samen met de gasten voor het reilen en zeilen aan boord zorgt.
Welkom aan boord!

Reismogelijkheden

In nauwe samenwerking met NautiSail is de meerdaagse zeilcruise ontwikkeld.
Maar het schip is ook beschikbaar voor dagtochten in verschillende vormen. Gezien de grootte van het schip biedt het ook accommodatie voor bedrijfsuitjes, etc.

Specificaties:
  • Indeling zeillogger de Hoop

Indeling

zeillogger-dehoop-zeilcruise-ijsselmeer
Omschrijving Vaargebied Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
DH01; Dagje zeilen op het IJsselmeer Nederland 01-01-2024 tot 31-12-2024
(1 dagen)
1 € 99
per persoon
Ja contact
DH05; Luxe zeilcruise op het IJsselmeer Nederland 01-01-2024 tot 31-12-2024
(5 dagen)
5 € 569
per persoon
Ja contact

Onze andere boten

Bel Nautisail Scroll omhoog